En Sıcak Konular

İLKER BAĞBUĞ,SÜRPRİZ ZİYARETTE BAŞBAKAN'LA NE KONUŞTU?

26 Aralık 2009 20:39 tsi
İLKER BAĞBUĞ,SÜRPRİZ ZİYARETTE BAŞBAKAN'LA NE KONUŞTU? Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, saat 11:30 sıralarında Başbakanlık Resmi Konutu'na giderek başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaklaşık 3 saat görüştü..

Genelkurmay Başkanı'ndan Başbakan'a sürpriz ziyaret

Başkent Ankara haftasonu da oldukça hareketli.. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’u kabul etti.Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Erdoğan’ın, Başbakanlık Resmi Konutu’nda Orgeneral Başbuğ ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner’i birlikte kabul ederek iç ve dış güvenliğe ilişkin konularda bilgi aldığı belirtildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, saat 11:30 sıralarında Başbakanlık Resmi Konutu'na giderek başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaklaşık 3 saat görüştü..

Görüşmenin, Özel Harp Dairesi Seferberlik Tetkik Kurulu'na yapılan 7 saatlik baskınla 8 askeri personelin gözaltına alınmasından sonra ve Milli Güvenlik Kurulu toplantısı öncesi yapılması dikkat çekti.. Görüşmeye Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner'in de katıldığı bildirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pazartesi yapılacak Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı öncesinde kurul üyesi bakanlarla Başbakanlık Resmi Konutu’nda biraraya geldi.MGK'ya hazırlık niteliği taşıyan bu toplantıya daha önce hiç katılmayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ sürpriz bir şekilde Başbakanlık'a geldi.

Orgeneral İlker Başbuğ ile Başbakan Erdoğan yaklaşık üç saat baş başa görüştü.Görüşmede Orgeneral Başbuğ'un, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddiasıyla ilgili bilgi verdiği belirtildi.Genelkurmay Başkanı Başbuğ, dün yaptığı açıklamada, şöyle konuşmuştu: "Belki bazı suallere cevap verememiş olabiliriz. Netice olarak bugün itibarıyla buna ilave edeceğimiz başka herhangi bir şey yok. Yeri geldiği zaman belki tamamlayıcı bilgiler verme durumumuz olabilir.''

Görüşme 3 saat sürdü

Başkent Ankara haftasonu da oldukça hareketli..

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, saat 11:30 sıralarında Başbakanlık Resmi Konutu'na giderek başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaklaşık 3 saat görüştü.. Görüşme sonrasında herhangi bir açıklama yapılmadı..

Görüşmenin, Özel Harp Dairesi Seferberlik Tetkik Kurulu'na yapılan 7 saatlik baskınla 8 askeri personelin gözaltına alınmasından sonra ve Milli Güvenlik Kurulu toplantısı öncesi yapılması dikkat çekti.. Görüşmeye Kara Kuvvetleri Komutanı orgeneral Işık Koşaner'in de katıldığı bildiriliyor..

SEKİZ ASKER GÖZALTINDA

Yaklaşık 10 gün önce Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast planladıkları iddia edilen iki asker gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmıştı.Genelkurmay Başkanlığı, yaptığı açıklamada, Arınç'ın evinin yakınında yakalanan iki askerin, bilgi sızdıran bir askeri izlemek için orada bulunduğu belirtmişti.Soruşturma kapsamında dün Seferberlik Tetkik Dairesi Ankara Bölge Başkanlığı’nda sözkonusu iki askerin çalışma odalarında arama yapıldı.Sabaha kadar süren aramaların ardından 8 asker gözaltına alındı.Başkanı Başbakanlık Konutu'na gitti

ERDOĞAN BAŞBUĞ İLE BİR HAFTA İÇİNDE 5 SAAT GÖRÜŞTÜ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, son bir hafta içinde yaklaşık 5 saat görüştü. Görüşmelerin ilk 24 Aralık Perşembe günü Başbakanlık Merkez Bina’da, ikinci görüşme ise ilk görüşmeden sadece iki gün sonra Başbakanlık Resmi Konut’ta gerçekleşti.

Başbakan Erdoğan, 24 Aralık Perşembe günü, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’u Başbakanlık Merkez Bina’da kabul ederek, haftalık olağan görüşmesini yaptı. Yaklaşık 2 saat süren bu görüşmenin ardından başbakanlıktan şu açıklama yapıldı: "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’u kabulünde, gündemdeki ulusal ve uluslararası konuların ele alındı."

-İKİNCİ GÖRÜŞME-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, pazartesi günü toplanacak Milli Güvenlik Kurulu öncesi sürpriz mini zirve yaptı. Başbakan Erdoğan’ın resmi programında MGK öncesi kurul üyesi bakanlarla bir araya geleceği duyuruldu. Bu toplantı başladığı sırada sürpriz bir gelişme yaşandı ve Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Kara Kuvvet Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ile birlikte Resmi Konut’a geldi.

Orgeneral Başbuğ ve Orgeneral Koşaner’in Başbakan Erdoğan başkanlığındaki MGK üyesi bakanlarla düzenlenen toplantıya katılıp katılmadığı açıklanmadı.

Yaklaşık 3 saat süren görüşme sonrasında Orgeneral Başbuğ ve Orgeneral Koşaner, Resmi Konut’tan ayrıldı. Toplantı sonrası başbakanlıktan yapılan resmi açıklamada şöyle denildi: "Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bugün Başbakanlık Resmi Konutunda Genelkurmay Başkanı Org. Sayın İlker Başbuğ ile Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Sayın Işık Koşaner’i birlikte kabul ederek iç ve dış güvenliğe ilişkin konularda bilgi almıştır." Son bir hafta içinde Başbakan Erdoğan’ın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ ile toplam 5 saatlik görüşme yapması dikkat çekti.

Kaynak: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1178498&Date



Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,737 µs