En Sıcak Konular

''HAMİLİNE ÇEK GİBİ MAHKEME KARARI''

24 Aralık 2009 11:58 tsi
''HAMİLİNE ÇEK GİBİ MAHKEME KARARI'' CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği bir arama kararını basına göstererek, ‘hamiline çek’ gibi olduğunu savundu...

Hamiline çek yazar gibi mahkeme kararı alındı!

CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği bir arama kararını basına göstererek, ‘hamiline çek’ gibi olduğunu savundu, “Yargıtay’ı dinlemedik” diyen TİB Başkanı’nı istifaya çağırdı.

Adeta ‘hamiline çek’ gibi mahkeme kararı alınıyor
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik suikast iddialarını da değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, “Arınç’a yapılacağı söylenen suikast, aslında mizah konusu. Kamuoyu mutlaka aydınlatılmalı” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği arama kararının “hamili çek” gibi olduğunu savundu. Kılıçdaroğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’de demokrasiden ve onun ayrılmaz parçası olan özgürlüklerden hızla uzaklaşıldığını ileri sürdü. Sadece bireylerin değil, kurumların da baskı altında olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, “Maalesef bu baskılar AKP iktidarının gözetim ve denetiminde yapılmaktadır” dedi.

TİB Başkanı’nı istifaya çağırdı
Telekomünikasyon İletişim Başkanının (TİB) “Yargıtay’ın santralini dinlemedik” diyebildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Peki, Yargıtay santrali üzerinden dinleme yapıldığı ortaya çıktığında, Sayın Başbakanın uğruna Anayasa Mahkemesi kararını bile göz ardı ettiği bu başkan görevinde kalabilecek mi?” diye sordu. Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiğini belirttiği bir mahkeme kararını fotokopisini basın mensuplarına dağıtan Kılıçdaroğlu, kararda, ilgili yasanın öngördüğü “aramanın nedeni, aranacak kişi ve arama yapılacak evler ve diğer adresler” gibi zorunlu bilgilerin yer almadığını kaydetti.

Zorunlu bilgiler yer almadı
Yasanın ilgili hükmünün ihlal edildiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Hamili çek gibi bir mahkeme kararı söz konusudur” dedi. Mahkeme kararının verildiği 18 Kasım 2009 tarihinden itibaren hangi ev, mekan ya da kişi aranmak isteniyorsa, mahkeme kararının boş bırakılan ilgili bölümünün doldurulması durumunda bu yerlerin aranmasının olanaklı olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, karara göre, gözaltına alınan kişilerin 24 saat süreyle avukatları ile görüşmesinin kısıtlanabileceğini ve ne ile suçlandıklarını öğrenemeyeceklerini dile getirdi.

HSYK’yı göreve davet etti
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:  “Söz konusu kararı alan mahkemenin, yargıcın, katibin adı, karar tarihi ve karar numarası ortadadır. Buradan ilgililere sesleniyorum: Böyle bir mahkeme kararı var mıdır? Sayın   Yargıç, Ceza Muhakemesi Kanunu ile bağdaşmayacak bir şekilde böyle bir karar verebilir mi? Bu karar nerede ve kimler için uygulanmıştır. Bu kişiler ne ile suçlanmaktadır? Sayın Adalet Bakanından, Sayın Başbakandan yanıt bekliyoruz. Ayrıca Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelerini göreve davet ediyoruz.”

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=28527

 



Bu haber 771 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,016 µs