En Sıcak Konular

GALATASARAY: 2 - TRABZONSPOR : 1

24 Aralık 2009 09:09 tsi
GALATASARAY: 2 -  TRABZONSPOR : 1 Galatasaray, eksik kadrosuna rağmen güçlü rakibi önünde müthiş mücadele etti.Türkiye Kupası’na avantajlı girdi

TÜRK HAMAMI! 2-1

Galatasaray, eksik kadrosuna rağmen güçlü rakibi önünde müthiş mücadele etti. Önce Caner, ardından Arda’nın golleri bordo-mavili ekibi şaşkına çevirdi. Trabzonspor, Song ile umutlansa da, Cim-Bom galibiyete ulaşmasını bildi, Türkiye Kupası’na avantajlı girdi

Eksildikçe çoğalmak demek bu olsa gerek. Düşünün takımın yabancıları noel izninde. Karşınızda da Trabzonspor gibi üst düzey takım var. Üstelik Şenol Güneş’le iyi hava yakalamışlar.
Maç öncesi kimse yedek ağırlıklı ve gençlerle takviyeli Aslan’ın kazanacağına ihtimal vermiyordu. Ancak oyun başladığında isimlerin değil, yüreklerin kazanacağını gördük. Arda Turan, takımın yarısı olduğunu bir kez daha gösterdi. Bir gün önce kulübün televizyonuna Galatasaray’a olan yürekten bağlılığını açık açık söyleyen 22 yaşındaki futbolcu dün de bunun sözde olmadığını ispatlar gibiydi. Atılan iki golde başrolde olmasının yanı sıra, liderlik yönüyle de takımın inancını artırdı.
İlk yarı futbol adına tek şey bile yapmayan Karadeniz ekibi, ikinci devre iki forvete dönerek strateji değiştirdi. Böylece ortaya keyifli, bol pozisyonlu oyun çıktı.

Aykut’tan kritik kurtarışlar
17’de Arda’nın uzun pasında Caner, topu kontrol edip kaleyi karşısına aldı. Ancak vuruşu etkisizdi. 40’da Barış’la başlayan atakta Arda adrese teslim bir orta yaptı. Caner ise uçarak kafayı vurdu: 1-0.
46’da kornere iyi yükselen Umut’un vuruşunda Aykut iyi uzandı.
47’de Sabri’nin ortasına Arda dokundu: 2-0. 51’de Cale’nin sert şutunda Aykut yine başarılıydı. 54’de kazanılan serbest vuruşta Selçuk arka direğe kesti. Song eski takımına golünü attı: 2-1. 69’da Engin’in vuruşunda Sabri kafayla topu çizgiden çıkardı.

Sabri sakatlandı
Galatasaray maça yerli oyunculardan kurulu 11’le çıkarken, kadrodaki tek   yabancı Linderoth yedek soyundu. Noel izni verilen Kewell, Baros, Elano ve Leo Franco’nun yanı sıra ülkelerine giden Nonda ve Keita da kadroda yer almadı. Sabri ise 1 ay sonra forma giydi. Ancak son dakikalarda yeniden sakatlanan   yıldız oyuncu yerini Linderoth’a bıraktı.

Servet kaçırdı!
Sarı-kırmızılı ekibin başarılı savunma oyuncusu Servet Çetin maç öncesinde yapılan seremoniye yetişemedi. Tecrübeli futbolcu, İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından soyunma odasından sahaya koşarak geldi. Servet’in kolundaki bandajı sararken zaman kaybettiği için geciktiği bildirildi.

Song alkışlarla
Trabzonspor, Galatasaray’ın aksine ideale yakın kadrosuyla sahaya çıktı. Bordo-mavili takımda, Colman’ın yanı sıra Umut da yedeğe çekilirken, Ceyhun ve Gökhan Ünal ilk 11’de görev yaptı. Bu arada Galatasaray taraftarı, 83’te oyundan çıkan sarı-kırmızılı takımın eski yıldızı olan Rigobert Song’u alkışlayarak jest yaptı.

Caner Erkin
Galatasaray forması altında ilk golünü Trabzonspor’a attı. Şık bir kafa vuruşuyla Cim-Bom’u öne geçiren genç futbolcu, Teknik Direktör Rijkaard’dan övgü aldı. Hollandalı hoca, Caner’in sürekli ofansif oynayarak görevini başarıyla yerine getirdiğini söyledi.

Dua okudular
Trabzonspor seyircisi, geçen hafta Fenerbahçe maçını izledikten sonra Ankara’ya dönerken trafik kazası geçirip, vefat eden 4 taraftar için tribünde dua okudu. Vefat edenlerin isimlerini tek tek okuyan taraftarlar, daha sonra “Burada” diyerek yitirdikleri arkadaşlarını andı. Bordo-mavili oyuncular da kollarına siyah bant taktı.

Berkin ilk kez
Cim-Bom’da 6 yabancının yanı sıra sakatlıkları düzelmeyen Mehmet Topal, Hakan ve Uğur da forma giyemedi. Rijkaard, kadro sıkıntısı nedeniyle A2 takımından Çetin, Berkin, Emre Çolak ve Sinan’ı kadroya aldı. Son 15 dakikada Alparslan’ın yerine oyuna dahil olan Berkin, A takımda ilk kez oynadı. Çetin de son anlarda oyuna dahil oldu. (NEVZAT DİNDAR-Milliyet)

Kaynak: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=6&ArticleID=1177525&Date

 



Bu haber 777 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,479 µs