En Sıcak Konular

MECLİS GENEL KURULUNDA MİLLİYETÇİLİK TARTIŞMASI

23 Aralık 2009 17:09 tsi
MECLİS GENEL KURULUNDA MİLLİYETÇİLİK TARTIŞMASI Meclis Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri devam ederken AKP Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya’nın sözleri MHP’liler ile AKP’liler arasında gerginliğe sebep oldu.

Genel Kurul'da 'ülkeyi sattınız ve 'milliyetçilik' tartışması

Meclis Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri devam ederken AKP Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya’nın sözleri MHP’liler ile AKP’liler arasında gerginliğe neden oldu.

Yerlikaya, muhalefetin ‘ülkeyi sattınız’ eleştirilerine "ülkeyi kimse satmıyor sattırmayız" karşılığını verirken MHP’lilere de "milliyetçilik, ülkücülük partilerin tekelinde mi?"diye seslendi. Yerlikaya "Ömrümün 20 senesini bayrak ve millet temsiliyle geçirdim, o bayrağı taşımanın, İstiklal Marşı’nı söylemenin şerefini yaşadım" dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda 2010 Mali yılı bütçe görüşmeleri, bütçe tasarısının 19’ncu maddesi üzerinde devam ediyor. Genel Kurul’da, AKP Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya’nın yaptığı konuşma ise tartışma yarattı. Yerlikaya, muhalefet milletvekillerinin kürsüye çıktığında hükümeti eleştirerek ‘ülkeyi sattınız’ dediğini belirtirken, sık sık laf atan muhalefet milletvekillerine yanıt vermesine de birleşimi yöneten Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil tepki gösterdi. Pakdil Yerlikaya’yı "Genel Kurul’da böyle şeyler olur, milletvekilleri laf atar, siz konuşmanıza devam edin"diyerek uyardı.

Pakdil’in uyarısına rağmen muhalefet milletvekillerinin laf atmalarına karşılık vermeyi sürdüren Yerlikaya, "Biz PKK ile elele vermedik vermeyiz, vermeyeceğiz"dedi. Hiçbir hükümetin halkını, milletini satmadığını ve satmayacağını söyleyen Yerlikaya MHP’li milletvekillerinin itirazları üzerine "Siz sattınız, 30 bankayı batırdınız, bunların borçlarını ödeyen biziz. Bunları tarih yazıyor. Şimdi Türkiye hiç olmadığından daha iyi şekilde idare ediliyor" karşılığını verdi.

-"MİLLİYETÇİLİK" ATIŞMASI-

Yerlikaya konuşması sırasında sık sık laf atan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’a "Milleti kündeye getirdiniz Sayın Vural, sizin bakanlığınızı da biliyoruz. Bu ülkede milliyetçilik sadece size mi ait. Milliyetçilik, ülkücülük partilerin tekelinde mi?" diye seslendi.

Vural’ın "Hadi milliyetçiyim de bakayım" sözüne ise Yerlikaya, "Ben milliyetçiyim, ülkemi ve milletimi seviyorum. Ömrümün 20 senesini bayrak ve millet temsiliyle geçirdim. O bayrağı taşımanın, İstiklal Marşı’nı söylemenin şerefini yaşadım. Bu ülkeyi kimse satmıyor, satmayacak, sattırmayız. Böyle bir şeye müsaade etmeyiz, hiçbir zaman PKK’nın yanında olmadık, olmayacağız" karşılığını verdi.

Yerlikaya, laf atan MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş a da "Siz sağlık bakanlığı yaptınız, o dönemdeki icraatlarınızı gelip burada anlatabiliyor musunuz, Sayın Akdağ konuşunca niye arkaya kaçtınız?"diye karşılık verdi. Yerlikaya’nın sözleri MHP’lilerin tepkisine yol açtı.

-"MİLLETVEKİLİNİN VEKİLLİĞİNİ YAPIYORSUNUZ"-

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal sataşma olduğu gerekçesiyle söz isterken birleşimi yöneten Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil, muhalefet milletvekillerine "dünya ve olimpiyat şampiyonu arkadaşımız Türk bayrağını dalgalandırmak için o işi yaparken bu kişinin vatanseverliğini sorgulamak doğru mu?" diye tepki gösterdi.

Bal ise Pakdil’i ‘milletvekilinin vekilliği’ni yapmakla suçladı. Daha sonra söz alan Bal, Bankacılık Kanunu’nun 1997 yılında iptal edildiğini belirterek AKP’lilere ‘bunu artık öğrenin’dedi. Bal, "İptal edilen kanundan sonra vatandaşı soymak için bankalar kurulmuştur. Bizim ilk yaptığımız için Haziran 1999’da Bankacılık Kanunu’nu çıkarmaktı. Sizin battı dediğiniz bankalar o zaman batmıştır" diye konuştu.

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın itirazı üzerine de Bal "Türkçe anlamıyorsan nasıl izah edeyim sana" diye karşılık verdi. Bal AKP’lileri Meclis’in tansiyonunu yükseltmekle suçladı.

Bal’ın ardından sataşma olduğu gerekçesiyle söz isteyen MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş da Sağlık Bakanlığı dönemindeki icraatlarını anlattı.

Kaynak: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=12&ArticleID=1177385&ref=haberici



Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,243 µs