En Sıcak Konular

TİMSAL KARABEKİR:''ATATÜRK'E KİMSE ERMENİ SINIRINI AÇ DİYEMEZDİ''

20 Aralık 2009 17:46 tsi
TİMSAL KARABEKİR:''ATATÜRK'E KİMSE ERMENİ SINIRINI AÇ DİYEMEZDİ'' Tercüman Gazetesi,Kurtuluş Savaşımız'ın şanlı komutanlarından Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir'le gündemdeki tartışmaları konuştu....İşte o ropörtaj...

Cumhuriyet’i sindiremeyen tedavi edilmeli

“Cumhuriyet’i sevmeyen tedavi görmeli” diyen Timsal Karabekir, “Açılımlardan hiçbir şey anlamadığını” söyledi ve ekledi: “Kimse Atatürk’e ‘Ermeni sınırı aç’ diyemezdi”

Kurtuluş Savaşı komutanlarından Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir, babasını henüz 7 yaşındayken kaybetti. Ancak bulduğu her fırsatta yeni nesillere babasını ve Cumhuriyeti kuran kadroları anlatıyor. Üniversitelerden, liselerden, hatta yuvalardan gelen talepleri bile kırmayan Karabekir’i, Gazi Üniversitesi’nde yakaladık. Kazım Karabekir Vakfını da yöneten Karabekir ile gündemdeki tartışmaları konuştuk. İşte Timsal Karabekir’den derslik sözler:

Tercüman - Cumhuriyet’i kuran kadro bugünlerde elitist ve seçkinci olmakla eleştiriliyor. Nasıl karşılıyorsunuz bu eleştirileri?

Kimsenin Cumhuriyet’i kuran kadroyu eleştirmeye hakkı yok. Cumhuriyet’i kuran kadro tarihi yapan kadrodur. Dünya tarihinde bu kadronun bir benzeri daha yok.

“Atatürk’ü kıyaslamam”

Tercüman - Cumhuriyet tarihi bugünlerde çok tartışılıyor. İsyanlar yeniden gündeme getiriliyor. Bu tartışmaların zamanlamasını neye bağlıyorsunuz?

İnanın anlamıyorum. Ben zaten açılımları da anlamıyorum. Birileri şu vatana faydalı olmaya mı çalışıyor, yoksa zarar vermeye mi çalışıyor emin değilim. Bu eleştirileri de açılımları da anlamıyorum. Yapay şeylerle bölünüyoruz. İsyanlar çok tartışılıyor ama Atatürk o günün isyancılarıyla masaya oturmadı. İsyancılar o günün PKK’sıydı. O zaman kimse “Sayın Öcalan” diye bir ifade kullanamazdı. Bir gazeteci bana “Günümüzün liderlerini Atatürk’le kıyaslar mısınız?” diye bir soru sordu. “Bu soru karşısında ancak üç kere yutkunurum” dedim. Çünkü bugünkü liderler benim içimi acıtıyor. Kimi kimle kıyaslayacağım? ABD Başkanı, Atatürk’e “Ermeni sınırını aç” diyebilir miydi? Bugünkü liderlere de denmemeli.

“Artık ok yaydan çıktı”

Tercüman - Açılımdan ne anladınız?

Açılma fiilinin açılmasından başka bir şey anlamadım. Ne Ermeni açılımını ne de Kürt açılımını anlamadım. Kürt açılımı diye ortaya çıkıp, ille bayrak, ille toprak diyen insanlar var. Sadece ana dilde eğitimden bahsedilmiyor artık. Ok yaydan çıktı.

Anarşistleri davulla zurnayla, bayraklarla karşılarken, şehit analarını Türk bayrağıyla Meclise sokmamak ne demek? Bu neyin açılımı? Geçen gün “Türk açılımı istiyoruz” diye bir mail aldım. Artık o duruma geldik. Türk’üm demek bile neredeyse sakıncalı bir hale geldi.

“Sindiremeyen hastadır”

Tercüman - Sizce Cumhuriyet’le bir hesaplaşma mı var?

Cumhuriyet verilmiş bir ödüldür. Onu korumak bizim borcumuz görevimizdir. Eğer bunu içine sindiremeyen varsa tedaviye gitsin. Hastadır o.

Tercüman - Karamsar mısınız peki?

Hiç değilim. Bir kere dinimizde ümitsizliğe yer yoktur. Ayrıca ben üniversitelere gidiyorum. Yuvalara bile gidiyorum. Gittiğim yerlerde gençleri gördükçe umutlarım artıyor. Görüyorum ki bayrak yarışını gençler sürdürecek. Benim canımı yakan, bir takım insanların şahsi menfaatleri uğrunda vatana ziyanlı olmaları.

Kaynak: Tercüman Gazetesi,http://www.tercuman.com.tr/v1/haber.asp?id=96393&baslik=Cumhuriyet’i%20sindiremeyen%20tedavi%20edilmeli&katid=7

 



Bu haber 808 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,218 µs