En Sıcak Konular

''GAZZE KONVOYU''NUN YOCULUĞU DEVAM EDİYOR

20 Aralık 2009 11:50 tsi
''GAZZE KONVOYU''NUN YOCULUĞU DEVAM EDİYOR İngiltere'den yola çıkan Gazze konvoyu; Fransa, İtalya, Yunanistan, İstanbul, Ankara, Konya ve Adana'dan geçerek Gaziantep'e ulaştı.

Son durak Gazze

Gazze konvoyu mütevazı şartlarda yolculuğuna devam ediyor. İngiltere'den yola çıkan ekip Fransa, İtalya, Yunanistan, İstanbul, Ankara, Konya ve Adana'dan geçerek Gaziantep'e ulaştı.

Sırada Suriye, Ürdün ve Mısır var. Son durak Gazze. "Filistin'e yola çık", "Viva Palestina" sloganıyla hareket eden ekibi uzun ve yorucu bir yolculuk bekliyor. Ancak kimse bu durumdan şikâyetçi değil. Gidilen illerde spor salonlarında kalınıyor. İnsanlar yerlere uyku tulumlarını sererek sabahlıyorlar. Tamamen mütevazı şartlarda geçen bir yolculuk bu. Menzil ortak 200 araçlık konvoyda Türkiye'den, İngiltere'den, Amerika, Fransa ve İtalya'dan yani her renk ve dilden insan var. Ama menzil ortak: Gazze'ye ulaşmak ve ambargoyu delmek.

Konvoydaki kadın şoförlerin azmi dikkat çekiyor.  Gazeteci Rada Daniell (53) ve öğretmen Josephine (55) Gazze'ye 2 ambulans götürüyorlar. Bindikleri ambulansın şoförlüğünü Rada Daniell yapıyor. Londra'dan beri araç kullanan Rada, "Bu kadar yol araba kullandınız yorulmadınız mı?" sorusuna "Filistinliler 60 yıldır mücadele ediyor, yoruluyorlar. Benim yorgunluğum onların yorgunluğu yanında ne ki?" cevabını verdi.

Josephine ise "Ne yazık ki hükümetimiz çok sessiz. Onlar adına utanç verici bir durum. Biz hükümetimizde bir hareketlilik göremeyince kendimiz harekete geçtik. Arkadaşlarımızla kendi aramızda para toplayarak 2 ambulans aldık ve şimdi o ambulansları Filistin halkına götürüyoruz" dedi.

Tek yürekte buluşuyorlar
Filistin Konvoyu Adana'dan büyük bir ilgi gördü. Birçok vatandaş, Filistin halkına ulaştırılmak üzere altın ve para bağışında bulundu. Saadet Partili Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan da konvoyu karşılayanlar arasındaydı. Konvoyu karşılayan Çalışkan, konvoya ev sahipliği yaptı ve Filistin'e giden ekibi en iyi şekilde ağırladı. Adana'daki program dolu dolu geçti. İHH Başkanı Bülent Yıldırım, "Filistin partiler üstü bir mesele haline geldi. Filistin söz konusu olunca tüm siyasi partiler, tüm STKlar tek yürekte buluşuyorlar" dedi.

Gazze'ye 5 gemi müjdesi
İHH Başkanı Bülent Yıldırım, bur organizasyondan sonra Gazze'ye 5 yük gemisi dolu yardım malzemesi göndermeyi planladıklarını, tüm hayırsever Türkiye halkının yardımlarını beklediklerini ifade etti. Gazze konvoyu ile ilgili bilgiler için filistinkonvoyu.org, ihh.org.tr veya 0212 631 21 21 numaralı telefondan bilgi alınabilir.

Kadınlar parmaklarındaki yüzüklerini bağışladı
İnsani Yardım Vakfı'nın Gazze'ye girmek için deniz operasyonu için alınması planlanan gemiler için başlatılan yardım kampanyasına Saadet Partisi Adana İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Topal adlı anne parmağındaki yüzüğünü bağışlayarak katkıda bulundu. Topal, hangi din ve ırktan olursa olsun, zulme uğrayan insanların yanında olduğunu göstermek için bu davranışta bulunduğunu vurguladı. Ayşe Topal'dan sonra Filistin konvoyunu uğurlamaya gelen çok sayıda bayan ağlayarak altın küpe, yüzük ve bileziğini verdi. Filistin Konvoyu'nun Adana programına katılan çocuklar da duyarsız kalmadı. 8 yaşındaki Sude Nur Dursun, 'Doğa' adını verdiği oyuncak bez bebeğini Filistin'deki çocuklara gönderdi.

Ayağı kırıldı, tekerlekli sandalyede yola devam ediyor
Sara Jawhari (20) Konya'da kaza geçirdi, ayağı kırıldı. Ama o pes etmedi. Şimdi tekerlikle sandalyede Filistin'e yolculuğuna devam ediyor. Sara aslen Filistinli. Ancak kendisi Amerika doğumlu. Filistin'de akrabaları var. Filistin'e ilk defa gidiyor.  Konvoyun en genç yolcularından. Üniversitede gazetecilik okuyor. Amerikan medyasının sürekli İsrail'i haklı çıkaran haberler yaptığını ifade ediyor. Arkadaşlarıyla birlikte Amerikalıların bu önyargısını kırmak için şimdiden kolları sıvamış. Bu yolculuğa da bu amaçla katılmış. Amerika'ya döndükten sonra Gazze'de gördüklerini yayınlayacak. Çevresindeki insanlara anlatacak, seminer ve toplantılara katılacak.[1]

Filistin Konvoyu’nda bulunan İngiliz Müslüman Talat Ali : ''Konvoydakiler aynı oranda Filistinli''

Gazze'nin İsrail tarafından işgal edilerek dünyanın gözleri önünde büyük bir katliamın yıldönümü yaklaşırken, İngiltere'de yaşayan Müslümanlardan bazıları daha önce yaptıkları bir organizasyonun daha kapsamlısını düzenleyerek Filistin'e, Gazze'ye gitmek için harekete geçti.

Yalnızca Müslümanlar değil
Oluşturulan Filistin Konvoy'una yalnızca Müslümanlar değil, Hıristiyan, Hindu, Budist ve diğer dinlere mensup insanlar katıldı. Avrupa üzerinden Türkiye'ye gelen konvoy, ülkemizde de çeşitli sivil toplum örgütleriyle temaslarda bulundu. Avrupa'dan yola 160 araçla çıkan konvoy, ülkemizde katılan 80 araçla birlikte Filistin'e, Gazze'ye ulaşmak için tekrar yola çıktı. Bu organizasyonun oluşturulmasında fikir ortaya koyanlardan ve organizasyonun başarılı olmasında katkısı bulunanlardan İngiltere'de yaşamakta olan Talat Ali Gazetemiz Ankara bürosunu ziyaret ederek seyahatlerine ilişkin bilgiler verdi. Yolculuktan son derece memnun olduklarını bildiren Ali, 2008 Aralık'ında başlayan İsrail saldırılarının hemen ardından, Londra'da yaşamakta olan Müslümanlarla oluşturdukları küçük bir grupla Gazze'ye gittiklerini belirtti. Gazze'ye ulaştıklarında nasıl bir durumla karşılaştıklarını anlatan Ali, manzaranın dehşet verici boyutlarda olduğunu söyledi. Yol boyunca çektikleri sıkıntıları Gazze'ye ulaştıklarında gördükleri manzara karşısında unuttuklarını ve insan olan hiçbir canlının böyle bir katliam ve soykırıma yönelik dehşet verici boyutta bombalama yapamayacağını söyledi.

Bir damla gözyaşının okyanusa damlaması gibi
İlk gittiklerinde organizatör olduğu için daha birçok akıl almaz, insanlık dışı olayla karşılaştığını belirten Ali, "Gazze'de gördüğümüz manzara içler acısı ve dehşet vericiydi. Her yerin bombalarla parçalanmış olduğuna şahit olduk. Olumsuz bütün şartlara rağmen biz Filistinli kardeşlerimizin yanında bulunmaktan son derece mutlu idik. Biz O zamanki gidişimizde çok küçük de olsa bir iş yapmış idik ve Gazze'de yaşanan olayların dünya gündemine gelmesi konusunda bir katkı sağlamıştı. Bizim oraya gidişimiz sanki bir damla gözyaşının okyanusa damlaması gibi idi.  Ve orada beş gün kaldık. Bu süre zarfında çok sayıda yetimhaneler başta olmak üzere, okullar ve kampları ziyarette bulunduk. Ve Gazzelilerin yalnız olmadıklarını kendilerine ve bütün dünyaya gösterdik" dedi. Gazze'ye varmak için önlerinde oldukça uzun bir yol bulunduğunu belirten Ali, Türkiye'den de konvoylarına 80 araç katıldığını söyledi.

Türkiye'de olağanüstü ilgi gördük
Mısır devletinin Gazze sınırına bir duvar inşa etmek için harekete geçtiği yönünde duyum aldıklarını, ancak hiçbir İslam ülkesinin böyle bir şey yapacağına ihtimal vermedikleri için gönül rahatlığı ile Gazze'ye doğru yol aldıklarını bildiren Talat Ali, "Yolculuk boyunca çektiğimiz en önemli sorun havaların çok soğuk olması ve bizim sağlık yönünde olumsuz etkilenmemiz. Onun dışında başımıza gelenleri ve gelecekleri sorun olarak görmüyoruz. Bu konvoydaki insanların morallerinin yüksek tutulması için çok önemlidir. Avrupa sınırından Türkiye'ye geçinceye kadar yol boyunca Avrupalılar da konvoyumuza ilgi gösterilmesine rağmen Türkiye sınırına girdikten sonra adeta halkınızın her bireyi Gazze'deki katliamı yaşamış bir Filistinli gibi hassasiyet sahibi olduklarına şahit olduk. Ve konvoyumuz Türkiye sınırından girdikten sonra her yerde muhteşem bir ilgi ile karşılanıyor.  Filistin'e yaptığımız her seyahatte Türkiye'de olağanüstü ilgi gördük ve görüyoruz" şeklinde konuştu.[2]

 

Kaynak: Milli Gazete

[1].http://www.milligazete.com.tr/haber/son-durak-gazze-146873.htm

[2].http://www.milligazete.com.tr/haber/konvoydakiler-ayni-oranda-filistinli-146872.htm



Bu haber 687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,298 µs