En Sıcak Konular

STAR TV, VATAN VE MİLLİYET DE YANDAŞ OLMA YOLUNDA

20 Aralık 2009 09:33 tsi
STAR TV, VATAN VE MİLLİYET DE YANDAŞ OLMA YOLUNDA Hükümet tarafından kıskaca alınan Doğan Medya Gurubu,satışa çıkardığı Star TV,Milliyet ve Vatan Gazeteleri için Başbakan'a yakınlılığı ile bilinen Akın İpek'le el sıkıştı.

Doğan Medya Gurubu'nun,satışa çıkardığı, Star TV,Milliyet ve Vatan Gazeteleri için Başbakan'a yakınlılığı ile bilinen Ali İpek'le el sıkıştığı iddia edildi.

İddiayı ortaya atan Yeniçağ yazarı Sabahattin Önkibar...

Önkibar 16 Aralık 2009 tarihli yazısında, Aydın Doğan'ın Laik çevrelerden yüz bulamadığını belirterek, rotayı kamuoyunun pek tanımadığı bir isme kırdığını duyurmuştu.

işte o yazı:

"Laik sermayeden Aydın Doğan’a ret!
Aktaracaklarım söylenti değil, teyid edilmiş bilgidir. AKP tarafından kıskaca alınan Doğan Medya Gurubu kamuoyunda adı laik sermayeye çıkan TÜSİAD’ın krema tabakası ile ardarda birkaç toplantı yaptı ve kendisine yardımcı olunmasını istedi. Koç’lar dışında hiçbir gurup bu teklife sıcak bakmadı. Aydın Bey aynı isimlere son süreçte ikinci bir teklif götürdü ve medya gurubu içinde yer alan Star TV, Milliyet ve Vatan gibi gazete ve televizyonların kendileri tarafından satın alınmasını istedi. Patronlar bu teklife de Tayyip Bey’in korkusu sebebi ile evet diyemedi. Aydın Bey bunun üzerine TSK’dan bu satışlar için alacak olanlara manevi güvence vermesini arzuladı lakin bu yönde de bir sonuç alamayınca satış ibresi AKP’ye yakın olan Akın İpek gibilerle yabancılara döndü.. Aydın Bey satışta ısrarlı çünkü küçülmediği takdirde Erdoğan’ın kendisini yaşatmayacağından emin!

Akın İpek’in ardında kim var?
Buradan bir çağrı yapıyor ve Akın İpek’e kendini tanıtma şansını vermek istiyorum. Evet kamuoyu Akın İpek’i tanımıyor. Dolayısı ile hakkında olmadık spekülasyonlar üretiliyor. Kimdir bu Akın İpek ve nasıl oluyor da STAR TV alımı gibi yüzlerce milyon dolarlık medya alımlarında adı geçiyor? Akın İpek ki çok değil birkaç sene öncesine kadar sadece davetiye basan bir matbaanın sahibiydi! Ne oldu da bu kriz ortamında herkes batarken o bu kadar büyüdü? Ardında birisi ya da birileri mi var? Biz, ispatlanana kadar kendisi hakkında olumsuz bir ima ve isnatta bulunmayız ama okuyucularım adına kimdir bu Akın İpek sorusuna cevap arıyoruz! Çok geriye gitmeyelim, Akın Bey 2000 yılından bu yana hangi işleri yapmış ve ne kadar vergi ödemiştir? Birikimi nereden geliyor? Kanaltürk, Bugün gazetesi ve TV’yi nasıl almış ve her ay milyonlarca dolar zararlarını nasıl karşılamaktadır? Sütunum açıktır ve göndereceği açıklamayı virgülüne dokunmadan yayınlayacağım!"

Önkibar,bugünkü yazısında ise Aydın Doğan'ın Akın İpek'le anlaştığını duyurdu:

"Maliye, Doğan Medya’nın satışına izin verecek mi?
Dinlediklerime göre Star Tv, Milliyet ve Vatan gazeteleri için Aydın Doğan ile meçhul adam(!) Akın İpek el sıkışmış.. Problem sadece Maliye’nin bu satışa vize vermesiymiş! Maliye’nin ne alakası olur bu işle demeyin, malum Doğan Gurubu vergi borçları sebebiyle Maliye Bakanlığı tarafından haczedilmiş durumda. Dolayısı ile Maliye onay vermeden herhangi bir satış yasal açıdan mümkün değil. Gelelim Maliye Bakanlığının bu izni verip vermeyeceğine? Bakın bu izni şeklen Maliye Bakanı verecekse de gerçekte kararı verecek olan Başbakandır... Peki Tayyip bey verir mi derseniz, verir çünkü Akın İpek zaten Başbakan’a sormadan ve iznini almadan böyle bir alım işine girmez. Dolayısı ile yasal açıdan mümkün olmasa da bize göre bu iş bitmiş demektir."

Okuyucularımızın kafasında,Aydın Doğan'ın ödeyemediği,TÜSİAD üyerinin ödemek istemediği yüzlerce milyon doları Akın İpek nasıl bulacak diye bir düşünce hasıl olabilir.

Biz yardımcı olalım:

ATV-SABAH formülüyle...


 



Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,954 µs