En Sıcak Konular

İRAN'DAN IRAK'A MESAJ: ''BATI'NIN KİRLİ OYUNLARINA GELME''

20 Aralık 2009 08:59 tsi
İRAN'DAN IRAK'A MESAJ: ''BATI'NIN KİRLİ OYUNLARINA GELME'' İran ordusunun Irak topraklarına girdiği iddiası Tahran yönetimi tarafından kesin bir dile yalanlandı ve Bağdat’a “Batı’nın ilişkilerimizi bozmaya yönelik kirli oyunlarına gelme” mesajı verildi.

Oyuna gelme kardeş!

İran ordusunun Irak topraklarına girdiği iddiası Tahran yönetimi tarafından kesin bir dile yalanlandı ve Bağdat’a “Batı’nın ilişkilerimizi bozmaya yönelik kirli oyunlarına gelme” mesajı verildi
İran, askerlerinin Irak sınırını geçerek bir petrol kuyusunu ele geçirdiği iddialarını yalanladı. Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, İran tarafından hiçbir unsurun Irak sınırını geçmediğini söyledi. Burucerdi, “Irak’ta bir petrol kuyusunun İran tarafından işgali iddiasını kesin bir dille tekzip ediyoruz” dedi.

Derin ilişkilerimiz var
Burucerdi, Batılı kitle iletişim araçlarının iki ülke ilişkilerini bozmaya yönelik propaganda yaptığını söyledi. Konunun Irak makamlarıyla diplomatik yollardan araştırıldığını ve olası bir sorunun en kısa sürede halledileceğini belirten Burucerdi, İran-Irak ilişkilerini, “dostça ve kardeşçe” olarak değerlendirdi. Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Burucerdi, iddiaların köklü ve derin İran-Irak ilişkilerine zarar veremeyeceğini kaydetti ve Iraklı yetkililerden Batılı medyanın olumsuz propagandalarının etkisinde kalmamalarını istedi. İran’ın Bağdat Büyükelçisi Hasan Kazımı Kumi de, iddiaların ilişkileri bozmaya yönelik olduğunu söyledi. Kumi, bu tür iddiaların iki ülkenin dostluğunu olumsuz etkilemeyeceğini kaydetti. İran askerlerinin önceki gün sınırı geçerek bir petrol kuyusunu işgal ettiği ve bölgeye İran bayrağı çektiği iddia edilmişti.
Bağdat: Kuyu işgali sürüyor
Irak Dışişleri Bakanı Yardımıcısı Muhammed El Hacı Hamud, ülkenin güneyinde İranlı askerlerden oluşan birliğin kuyu işgalinin sürdüğünü söyledi. Hamud, Bağdat’ın protestolarına rağmen 4 numaralı kuyudaki işgalin sürdüğünü belirterek, “İran Büyükelçisini Bakanlığa çağırdık ve kendisine bu saldırının kabul edilemez olduğunu ilettik, Tahran’daki Büyükelçimiz de İran Dışişleri Bakanlığına birliğin çekilmesi için nota verdi” dedi. Hükümet sözcüsü Ali Dabbağ ise “Bize ait olan 4 nolu kuyu ve Fakka Petrol Alanı’ndan acilen çekilmelerini istiyoruz. Irak, sorunun barışçı ve diplomatik çözümünden yanadır” dedi.

Berham Salih Tahran’a gitti
Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin yetkilisi Berham Salih, temaslarda bulunmak üzere İran’a gitti. Üst düzey heyetin eşlik ettiği Salih’in, iki günlük ziyareti kapsamında Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, Meclis Başkanı Ali Laricani ve diğer yetkililerle bir araya geleceği belirtildi. Görüşmelerde, bölgesel gelişmelerin ele alınacağı ifade edildi.

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=28278



Bu haber 692 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,719 µs