En Sıcak Konular

DEMİREL ''MHP SİYASET VE LİDERLİK OKULU''NDA KONUŞTU

20 Aralık 2009 08:51 tsi
DEMİREL ''MHP SİYASET VE LİDERLİK OKULU''NDA KONUŞTU MHP Genel Merkezine gelmesinin bazı yorumlara sebep olabileceğini ifade eden Demirel, davet üzerine siyaset ile ilgili ders anlatacağını belirterek, “Kimse öküzün altında buzağı aramasın” dedi.

Demirel: Ulus devlet asla parçalanmamalı

9. CUMHURBAŞKANI Süleyman Demirel, MHP Siyaset ve Liderlik Okulu’nda düzenlenen  söyleşide gündemi değerlendirdi. Sözlerine, “Türkeş’i rahmetle anıyorum” diyerek başlayan ve büyük alkış alan Demirel, ‘ulus devlet, tek bayrak, tek millet, tek vatan’ vurgusu yaptı.

Ulus devlet parçalanmasın
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP’li milletvekilleri Süleyman Demirel’in zaman zaman espirilerle süslediği konuşmasını tebessümle dinledi.
Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, MHP Siyaset ve Liderlik Okulu’nda düzenlenen “2010’a Girerken Türkiye ve Dünya” konulu söyleşide konuştu. Demirel’in, sözlerine, “Değerli kardeşim, kadim dostum, büyük devlet adamı Alparslan Türkeş’i rahmetle anıyorum” diyerek başlaması MHP’lilerden büyük alkış aldı. MHP Genel Merkezine gelmesinin bazı yorumlara sebep olabileceğini ifade eden Demirel, davet üzerine siyaset ile ilgili ders anlatacağını belirterek, “Kimse öküzün altında buzağı aramasın” dedi.

Cumhuriyeti anlamak gerek
Demirel, Türkiye’deki güncel siyaset tartışmaları hakkında değerlendirme yaparken, bugün yaşanan tartışmaları anlamak için Cumhuriyeti iyi anlamak gerektiğinin altını çizdi. Süleyman Demirel, milletin azim ve kararlılığıyla kurulan çağdaş Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ulus devlet, tek bayrak, tek millet, tek vatan, laiklik, hukuk devleti, kadın-erkek eşitliği gibi değerler üzerine oturduğunu kaydetti. Demirel, “Eğer Türk vatandaşları inançlarına sahip, ibadetine sahip, vicdan hürriyetine sahipse, bunları cumhuriyet sağlıyorsa bundan daha fazlasını aramanın peşinde olmamıştır. Türk Vatandaşı cumhuriyetten memnundur” diye konuştu. Demirel, Müslümanlığın en iyi uygulandığı, inançlarını en iyi yaşadığı yerin Türkiye olduğunu söyledi.

İç açıcı manzara yok
Demirel, “Türkiye’de bugün huzur ve sükun sıkıntısı var. Türkiye zihnini dağıtmamalıdır, Cumhuriyetin etrafında toplu olmalıdır. Türkiye birliğini, beraberliğini zedelemeyecek şekilde yolunu Cumhuriyetle bulmalıdır. Cumhuriyeti yaralayacak, zedeleyecek her şey yanlıştır. Türkiye bu huzursuzluğu hak etmemiştir. Sokaklarında kavga, dağlarında asker dışında silahlı adamlar, kurumları birbirine girmiş, yargısı siyasi etki altında kaldığından şikayetçi, askeri rahatsızlığını aynen beyan etmekte, halkı her gün taciz edilmekte... Bu iç açıcı bir manzara değil. Bunların hiçbirisi ne demokrasinin, ne cumhuriyetin sebep olduğu hadiseler değildir. Yani bu Türkiye idare edilemeyecek mi? Ne noksan Türkiye’de? Türkiye hukukun üstünlüğüne dayanarak yönetilemeyecek mi?” diye konuştu. Süleyman Demirel “Hukukun üstünlüğüne dayanarak yönetilemeyecek diyorsanız, o çaresizliktir. Bunu diyen iflas etmiştir. Bunu diyenin yapacağı iş, çabuk yerini terk etmek, başkasına bırakmaktır. Gelecek elimizde. Kimi nereye, kime şikayet edeceğiz? Birlik, düzen, huzur, sükun, kardeşlik muhafaza edilmeli. Kutuplaşmaktan kaçınalım” dedi.

Kutuplaşmadan kaçınalım
Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ülkenin insanları birbirini seviyor. Bu ülkenin insanları arasına sen şusun, sen busun diye fitne sokmanın bir anlamı yok, durduk yerde birbirini seven insanları düşman etmenin anlamı yok. Eksik ne varsa, bu insanları birbirine düşürmeden tamamlayalım. Türkiye Cumhuriyeti devletini küçük düşürerek değil, kanun kuvvetlerini küçük düşürerek ve sanki bir takım şeylere alet olmuş gibi göstererek değil. Onları görev yapamaz duruma getirmenin bir alemi yok. Bu ülkenin vatandaşları, hepsi birlikte yaşama iradesine sahiptirler. Ulus devletin kökündeki ulusu, o bütünü parçalamayalım. O bütün 89 senedir hizmetini görmüş, görmeye de devam ediyor. Kutuplaşmadan kaçınalım, hukukun üstünlüğünü koruyalım, kalkınmamızı devam ettirelim.”

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=28267



Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,311 µs