En Sıcak Konular

TAYYİP BEY GİDİCİ!

19 Aralık 2009 22:19 tsi
TAYYİP BEY GİDİCİ! Allah kimseyi gördüğünden geri koymasın, fakat Allah kimseyi lâyık olmadığı, hak etmediği mevkiye de getirmesin! Koltuk sonrası muhakkak sıkıntılıdır.

Tayyip bey gidici!

Allah kimseyi gördüğünden geri koymasın, fakat Allah kimseyi lâyık olmadığı, hak etmediği mevkiye de getirmesin! Koltuk sonrası muhakkak sıkıntılıdır.
Bir de konunun farklı bir yönü var. Yükseklere tırmanmak zordur ama yükseklerde uzun süre kalabilmek daha da zordur.
Konuyu uzatmadan siyasete getireyim, bir siyasi parti veya liderin iktidar olma gerekçeleri çok makul ve güçlü iken, bir süre sonra iktidarda kalma gerekçeleri hiç kalmayabilir. Her şeyin olduğu gibi iktidarda olmanın da bir zamanı veya süresi vardır.
AKP veya Tayyip beyin iktidar olma gerekçeleri de hayli fazla sayılabilir. Ancak bugün iktidardan gitme gerekçeleri de çok fazladır. Özellikle açılımın, etnik faklılıkları toplumu ayrıştıracak kültürel değil de siyasi bir içerikle ortaya çıkarması ve ekonomiyi yönetmede beceriksiz kalmaları yeterli sebeplerdir. (Yolsuzluk iddialarını ve vaad edilenlerin yapılmamasını saymaya gerek yok) “Açılım” belli ki en azından önümüzdeki birkaç yıl içersinde hedefine ulaşamayacak ve mucidini bitirecektir. Ekonomi ise en azından yakın gelecekte istihdam ve üretim yaratamayacak ve dengeler daha da bozulacaktır. Bu koşullarda Tayyip Beyin gidici olduğunu söylemek kehanet değildir.
Bizim gördüğümüz bu basit gerçeği Tayyip beyin görmemesi veya Tayyip beye gösterilmemesi mümkün değil. Cumhurbaşkanlığı, yarı başkanlık hatta “Yeni Osmanlı” devletinin kuruculuğu hayalleri kuran Tayyip beyin bu gerçeğe karşı kuzu kuzu seyirci kalmasını kimse beklemesin. Tayyip bey yeni dönemde var olabilmek için elinden geleni yapacaktır.
Ben sadece ödeyemeyeceğimiz bir bedel ortaya çıkmamasını diliyorum!

Aydınlar

“KÜRT aydınları” ve “Liberal aydınlar” açılımın bu noktaya gelmesinden dolayı özellikle DTP ve PKK’ya çok kızgınlar. DTP’nin kendini PKK’dan soyutlayamadığını, PKK’nın ise silahı bırakamadığı için açılımı baltaladığını söylüyorlar. Hele kamuoyunu, tam derin devletin Tokat’ta 7 askerimizi şehit ettiğine inandırmalarına ramak kalmışken, PKK’nın hem DTP, hem de AKP’yi zorda bırakan bir açıklama yaparak bir çuval inciri berbat etmesine ifrit oluyorlar.
Şaşıyorum! PKK’nın silah bırakabileceğini nasıl düşünürler. PKK silah bırakırsa DTP ile birlikte biter. DTP şimdi aldığı oyun 1/5’ini dahi alamaz, bunu anlamıyorlar mı? “Korku yok olmadan bölgede örgütten bağımsız, bir Kürt hareketinden söz edilemez” diyen aydınlar korku kalktığında gerçekte Kürtçü siyasal hareketin çok zayıflayacağını göremiyorlar mı? İşin emperyalist boyutunu unutuyorlar mı? Apo görüyor ve unutmuyor!

BÜLENT KUŞOĞLU-Tercüman

KAYNAK: Tercüman Gazetesi,http://www.tercuman.com.tr/v1/yazaryazi.asp?id=140

 

 



Bu haber 760 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,453 µs