En Sıcak Konular

ERDOĞAN : ''30 YILDIR DEVAM EDEN TERÖRDEN KİM KAZANDI?''

18 Aralık 2009 15:15 tsi
ERDOĞAN : ''30 YILDIR DEVAM EDEN TERÖRDEN KİM KAZANDI?'' “30 yıldır devam eden terörden kim kazandı? Türk mü, Kürt mü, Alevi mi, Sünni mi?” diye soran Başbakan cevabı da kendi verdi: “Silah satan, mayın satan, uyuşturucu satanlar kazandı”

Konya'da dertleşti

“30 yıldır devam eden terörden kim kazandı? Türk mü, Kürt mü, Alevi mi, Sünni mi?” diye soran Başbakan cevabı da kendi verdi: “Silah satan, mayın satan, uyuşturucu satanlar kazandı”

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, “Konya’da soruyorum; 30 yıldır bu ülkede devam eden terörden kim kazandı? Türk mü Kürt mü Alevi mi Sünni mi kim kazandı? Doğu mu Batı mı kazandı kim kazandı? Kimin kazandığını ben sizlere söyleyeyim silah satan, mayın satan kazandı, uyuşturucu pazarlayan kazandı” dedi.

Erdoğan, Kültür Park’ta düzenlenen, çeşitli tesislerin toplu açılışı ve 2 bin 282 TOKİ konutunun anahtar teslim töreninde yaptığı konuşmada, açılışlar dışında kente gelişlerinin bir başka sebebinin olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

“Bugün Hazreti Mevlana’ın hakka kavuştuğu kutlu gündür. Onun ‘Gel’ çağrısına uyarak ‘kavuşma’, ‘düğün’, Şeb-i Aruz’ dediği ve bunu ifa etmek için biz bir kez daha Konyadayız. Kendisini bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyoruz. Onun bize bıraktığı eşsiz esere, mirasa, onun bu bereketli topraklara ektiği fikir tohumlarına, onun bize öğrettiği gönülü kazanma sanatına sımsıkı sarılıyor, onun ışığıyla yolumuzu aydınlatıyoruz.

Milletin dertleriyle dertliyiz

Ne güzel söylemiş Hazreti Mevlana ‘Dert insana yol gösterir’... Biz dertliyiz, biz bu ülkenin dertleriyle dertliyiz. Biz bu milletin dertleriyle dertliyiz. İşte tüm bu dertler bize yol gösterdi. İşte tüm bu dertler bizi yolları düşürdü. 7 yıldır ülkemizin her köşesine ulaşmaya, her bir vatandaşımızın derdini dinlemeye, her bir kardeşimizin derdiyle derlenmeye, dertlerine çare bulmaya çalışıyor, yılmadan, yorulmadan bıkmadan, usanmadan, gece gündüz demeden, yağmur çamur demeden, ülkemizde taş üstüne taş koymaya çalışıyoruz. Mevlana diyor ki ‘Yoldaki bir tepecik seni bunaltmasın, zira nice dağlar var önünde’. Evet önümüze çıkan, küçük engellere aldırmıyoruz. Çünkü biz büyük düşünüyor büyük hedefler belirliyor o büyük hedeflere ulaşmak için gayret ediyoruz”

Nice badireler atlattık

Hiçbir şeyin milleti bu kutlu yürüyüşünden alıkoyamayacağını vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: “Tarih boyunca nice badireler atlattık, nice engellerle karşılaştık. Allah’ın izniyle hepsini aştık, bugün de aşarız, yarın da aşacağız yeter ki bu özgüvene sahip olalım yeter ki çözebileceğimize inanalım, yeter ki bir olalım, birlikte olalım beraber olalım. Yeter ki kardeşliğimizi, uhuletimizi, dayanışmamazı muhafaza edelim. Bin yıldır biz sofradaki ekmeğimizi aşımızı kardeşlerimizle tereddütsüz paylaştık. Yeter ki ekmeğimizi paylaşmaya, aşımızı paylaşmaya, derdimizi, sevinci ve kederi paylaşmaya devam edelim. Allah aşkına burada Konya’da soruyorum; 30 yıldır bu ülkede devam eden terörden kim kazandı? Türk mü kazandı, Kürt mü Alevi mi Sünni mi kim kazandı? Doğu mu Batı mı kazandı kim kazandı? Kimin kazandığını ben sizlere söyleyeyim silah satan, mayın satan kazandı, uyuşturucu pazarlayan kazandı. Gençlerin kanıyla beslenenler kazandı, şehitleri, dağa çıkanları istismar edenler kazandı. Peki kim kaybetti sen kaybettin ben kaybettim gençler kaybetti gençlerin anneleri, babaları, eşleri masum yavruları kaybetti. Ülke kaybetti, millet kaybetti.”

Kaynak: Tercüman Gazetesi,http://www.tercuman.com.tr/v1/haber.asp?id=96371&baslik=Konya'da dertleşti&katid=1


 



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,381 µs