En Sıcak Konular

HAYDAR BAŞ: ''TALİMATLA ÜLKEYİ YÖNETMEYİN''

18 Aralık 2009 21:38 tsi
HAYDAR BAŞ: ''TALİMATLA ÜLKEYİ YÖNETMEYİN'' Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Baş, iktidar partisine seslenerek, “Okyanusun ötesinden talimatla Türk milleti idare edilmemelidir” dedi.

Türkiye’yi talimatla yönetmeyin  

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Baş, iktidar partisine seslenerek, “Okyanusun ötesinden talimatla Türk milleti idare edilmemelidir” dedi. 

Haydar Baş, Türkiye’nin başlıca gündem maddelerinden biri olan terör konusunda çarpıcı değerlendirmeler yaptı. Hükümetin Kürt açılımı olarak başladığı sürecin aslında Ermeni açılımı olduğunu vurgulayan BTP Genel Başkanı, Ermeni meselesini tarihsel geçmişiyle masaya yatırdı. BTP Lideri, Türkiye üzerine oynanan bu oyunun hangi maksatla dünya güçleri tarafından Kürt meselesi haline getirildiğini anlatarak, şunları söyledi: “O gün yola çıkılan anlayış şöyleydi: ‘Biz sadece Ermeni olayını gündem edersek, ileride tezimiz zayıf kalır. Şimdi biz buna Kürt konusunu da buna ilave edelim ve onu da burada kullanalım. ‘Kürtlerin burada hakkı vardır’ şeklinde bir görüşle yola çıkalım, zaten olay bizim elimizde. Bir noktaya getirdiğimiz zaman da, Kürtleri saf dışı etme imkanımız vardır. Bu gün de ‘Güneydoğuda yaşayan Kürtlere hak getireceğiz’ şklinde aynı düşünce vardır. Bunların hepsi hayaldir.”

Açılım 73 milyonu kapsamalı
Türkiye’de herhangi bir etnik yapı üzerinden açılım yapmanın mümkün olmadığına dikkat çeken Haydar Baş, “Eğer açılım yapılacaksa, bu açılım Türk vatandaşlarının tamamını kapsamalı” şu şeklinde konuştu: “Kürt açılımı şeklinde bir açılımın Türkiye’de olması mümkün değildir. Sen bunu yaptığın zaman Laz ne diyecek? Çerkez ne diyecek? Arap, Boşnak ne diyecek? Bu memlekette hepsi yaşıyor. Niye bunu düşünmüyorsun sen? Türkiye’de bir vatandaş var. O da Türk vatandaşıdır. Türk vatandaşlığı kimliği içinde Laz’ı, Çerkez’i, Kürt’ü, Türk’ü, Arap’ı var. Hepsi bu kavram içerisindedir. Bu haklar birine verildiğinde, diğerine de sağlanmalıdır. Dolayısıyla açılımı bu insanların tamamına yapmaya mecbursun.”

PKK’yı bu noktaya verilen tavizler getirdi
Her geçen gün tırmanan terör olaylarının sebeplerini de değerlendiren BTP Lideri, hükümetin AB’ye uyum adına verdiği tavizlerin teröristleri cesaretlendirdiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: “Zaten PKK’nın da bu noktaya gelmesinin temel sebebi, maalesef bu iktidarın başta verdiği tavizlerdir. Neymiş Kopenhag Kriterlerine binaen PKK’lılara hak vereceğiz. Adam cinayet işledi, savcılıktan, hakimden karar getireceksin. Bu kadar saçmalık olur mu?”

Adil davranmak şart
Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş,  iktidar partisine seslenerek, “AB’den ve Atlantik ötesinden talimat alarak ülkeyi yönetmeyin” dedi. Haydar Baş, şunları söyledi: “AK Partili milletvekillerine, bakanlara ve Sayın Başbakana buradan sesleniyoruz. Adaletli olacaksınız, adil davranacaksınız. Adaletli olmanın gereği, haklının hakkını vereceksiniz, haksızın haddini bildireceksiniz. Siz Avrupa’ya sırtınızı çevireceksiniz, okyanusun ötesinden talimatla Türk milletini idare etmeyeceksiniz. Bunu yaptığınız zaman, sizin de yeriniz de yeller eseceğinden de hiç şüpheniz olmasın.”

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=9008539&tarih=2009-12-18



Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,001 µs