En Sıcak Konular

BEŞİKTAŞ İNÖNÜ'DE YIKILDI: 2 - 3

18 Aralık 2009 23:21 tsi
BEŞİKTAŞ İNÖNÜ'DE YIKILDI: 2 - 3 Süper Lig'in 17. haftasında Beşiktaş sahasında Bursaspor'a 3-2 mağlup oldu.

Kartal'a Bursaspor şoku 
 
Süper Lig'in 17. haftasında Beşiktaş sahasında Bursaspor'a 3-2 mağlup oldu ve devreyi mağlubiyetle kapattı

Bursaspor'a galibiyeti getiren golleri 19. dakikada Ozan İpek, 86. dakikada Ivan Ergiç ve 89. dakikada Zapotocny atarken Beşiktaş'ın gollerini Nobre ve Bobo (pen) kaydetti.

Bu sonuçla Beşiktaş ilk devreyi 32 puan ile kapattı. Bursaspor ise puanını 35 yaptı ve maç fazlasıyla liderliğe oturdu.

Rüştü, karşılaşmanın 43. dakikasında kaleci vuruşu kullandığı sırada baldırından sakatlandı. Tedavinin ardından maça devam edemeyeceğini söyleyen Rüştü oyundan alındı. Tecrübeli file bekçisinin yerine 22 yaşındaki Korcan Çelikay kaleye geçti.

MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş ile Bursaspor arasında yapılan Turkkcell Süper Lig 17. hafta maçına, siyah-beyazlı taraftarlar fazla ilgi göstermedi.

İstanbul'u etkisi altına alan yağışlı hava nedeniyle tribünlerde büyük boşluklar göze çarptı. Sağanak yağmur, kapalı ve numaralı tribünlerin ön sıralarını da ıslatırken, bu bölümdeki taraftarlar yağmur nedeniyle üst kısımlara çıktı.

Karşılaşmayı 10 bine yakın sporsever izlerken, yağmur nedeniyle sahanın zemini oldukça ağırlaştı ve kimi bölgelerde su birikintilerinin oluştuğu gözlendi.

BURSASPOR TARAFTARI YOK

İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu'nun kararıyla Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasına, konuk ekip Bursaspor'un taraftarları alınmadı.

Konuk ekip taraftarları için ayrılan eski açık tribündeki bölüm, bu nedenle boş bırakıldı. Böylece 3 sezondur İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu kararlarıyla iki takımın taraftarlarının deplasmana gitmemesi geleneği sürmüş oldu.

BEŞİKTAŞ'TA TEK DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş, Bursaspor karşısına, geçen haftaki Manisaspor maçının kadrosuna göre 1 değişiklik yaparak çıktı.

Siyah-beyazlılarda, Manisa'da savunmanın solunda görev yapan İsmail bu kez yedek soyunurken, İbrahim Üzülmez sahaya ilk 11'de çıktı.

Forvette yine Bobo görev alırken, bu sezon henüz golü bulunmayan Nobre yedek kulübesinde oturdu.

TABATA YİNE YEDEK

Teknik direktör Mustafa Denizli, sezon başında Gaziantepspor'dan transfer edilen Tabata'ya da Bursaspor karşısında ilk 11'de şans vermedi.

Tabata böylece, Diyarbakırspor ve Manisaspor karşılaşmalarının ardından Bursaspor maçına da yedek çıktı.

Yedek kulübesinde Tabata, İsmail ve Nobre'nin yanısıra Korcan, Serdar, Uğur ve Yusuf yer aldı.

Siyah-beyazlılarda, sakatlıkları bulunan Hakan, Batuhan ve Holosko ile Rıdvan, Erhan, Necip, Erkan ve İbrahim Kaş 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı.

NİHAT'A DESTEK

Siyah-beyazlı taraftarlar, son haftalarda eleştirilere maruz kalan futbolcuları Nihat Kahveci'ye destek verdi.

Takımın sahaya çıkmasıyla birlikte Nihat'ı tribünlere çağıran taraftarlar, sevgi gösterilerinde bulunup, “Nihat gol gol” diye tempo tuttu.

ZAPOTOCNY UNUTULMADI

Beşiktaşlı taraftarlar, Bursaspor'da kiralık oynayan futbolcuları Tomas Zapotocny'i de unutmadı.

Çek futbolcuyu tribünlere çağıran taraftarlar, sevgi gösterilerinde bulunurken, Zapotocny de tribünlere giderek taraftarları selamladı.

Bursaspor'da, kaptan Ömer Erdoğan, teknik direktör Ertuğrul Sağlam tarafından yedek soyunduruldu. Ömer'in yerine kaptanlık pazubandını Bekir Ozan taktı.

Bu arada, kapalı tribündeki Beşiktaş taraftarları, “Ruhda iman bedende Beşiktaş, Hicri yılbaşımız mübarek olsun” yazılı pankart açtı.

Öte yandan, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, son haftalarda olduğu gibi bu maçta da BJK İnönü Stadı'na gelmedi. [1]

Denizli'den hakemlere mesaj 

"Hocam oyunun başında kart göstermek yok mu?"

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli maçtan sonra şunları söyledi:

Hesaplarımız tutmadı evet. 4-5 puan geriye düştük.

Yağışın etkisiyle futbolumuz kötü etkilendi. Bu hava şartlarını bilseydik farklı bir kadro çıkartırdım. Zaman zaman yapıyorum zaten. Ama o kadar kısa bir süre vardı ki son derece şiddetli bir yağışla karşılaştık ve ilk yarıdaki oyunumuzu etkiledi özellikle.

Bir tane mecburi, bir tane doğal değişiklik ile 2 hakkımızı ilk yarıda kullanmış olduk. 2. yarıda düşündüğümüz önemli atakları geliştirdik ama almadı. Bir kırılganlık vardı üzerimizde. Hava toplarında, Ferrari’nin sakatlanmasından sonra bir tek İbrahim kaldı ve bizi çaresiz bıraktı.

Tabi bütün bunları ben yıllarca başında bulunduğum takımlarda hiçbir zaman mazaret üretmedim. Türkiye’de hakemlik olayına en çok desteği veren insanlardanım.

HAKEMLERE MESAJ

Ama öyle şeyler oluyor ki, hoca bu takımın haklarını hiç korumayacak mı diye düşünceler hasıl oluyor. Bir değil iki değil üç tane oyunun başında da aynı futbolcunun elle oynaması var. Devre arasında kendisine dedim ki, 'hocam oyunun başında kart göstermek yok mu?' Bana dedi ki “Hocam biz sizi çok saygılı biliyoruz” Ben bunu taraftarın önünde sormadım ki, bekledim koridorda sordum. Doğal olarak kullanması gereken kartları kullanmaması futbolcuların sinirlenmesine neden oluyor.

Böyle olunca mecburen bir konuşma gereği duyuyoruz. Bunların arkasına saklanmıyoruz. Kendilerine ne sözlü ne fiziksel bir şeyimiz yok. Sadece bu takımın hakkını aramak bizim de son derece doğal hakkımız. Bu çerçevede o da oyunun gidişatını etkiledi.

Hakem ne benim ne rakibin futbolcularının bir takım şeylerini görmezlikten gelmemeli. Biz ortada bir davranış istiyoruz.

Düşündüğümüzün 5 – 7 puan gerisindeyiz. Bu 5 puan telafi edilebilir. Neticede geçen yıl ki yarışa benzer bir yarış olacak ama tabi kaybettiğimiz 7 puan tahminimizin dışında oldu.

Rakibe fazla pozisyon verdiğimizi de bu arada söylemek lazım.[2] 

Kaynak: Vatan Gazetesi

[1].http://haber.gazetevatan.com/Kartala_Bursaspor_soku/277013/5/Spor

[2].http://haber.gazetevatan.com/Denizliden_hakemlere_mesaj/277044/5/Spor 



Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,689 µs