En Sıcak Konular

ABD'DE İSLAM KARŞITLARI İYİCE AZITTI

18 Aralık 2009 11:17 tsi
ABD'DE İSLAM KARŞITLARI İYİCE AZITTI Amerika'da İslam karşıtı bir grup,Kaliforniya Eyaleti'nin Azusa şehrinde bir camiye saldırarak caminin camlarını kapılarını kırdı. Kur'an ayetleri yazılı levhaları yerlere attı.

Cami düşmanlarından büyük provakosyon

Amerika'da tutucu bir grup Kaliforniya Eyaleti'nin Azusa şehrinde bir camiye saldırarak caminin camlarını kapılarını kırdı. Kur'an ayetleri yazılı levhaları yerlere attı.

ABD'de camilere düzenlenen saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Hızını alamayan İslam düşmanlarının gerçekleştiği bu saldırıların sonuncusu Kaliforniya Eyaleti'nde gerçekleşti. Fatiha Camisi'nin kapıları, pencereleri kırıldı, ses düzeni bozuldu. Saldırganlar bununla da yetinmedi ve caminin içindeki seccadelerin üzerine küçük tuvaletini yaptı. Bundan önce saldırıya uğrayan Ebu Bekir Sıddık İslami Merkezi'nin posta kutusunun üzerine de "Allah domuz" küfrü kazınmıştı.

Amerika'da tutucu bir grup Kaliforniya'da bir camiye saldırarak caminin bazı kısımlarını tahrip etti. Caminin duvarlarına İslam'ı kötüleyen ve Allahu Teala'ya küfür içerikli sözler yazdı.

Ülkede Müslümanlara yönelik nefret duygularının arttığını ortaya koyan bu saldırı, son haftalarda Amerika'da camilere yönelik saldırı ve tahrip silsilesi çerçevesinde geldi.

Kaliforniya Eyaleti'nin güneyindeki Azusa şehrindeki Fatiha Camisi'nin kurucularından biri ve idare meclisi başkanı Rahmet Vicol şöyle dedi : "Saldırganlar caminin pencere camlarını, cami ofisinin ve namaz salonunun kapılarını kırmış. Buna ek olarak üzerinde Kur'an ayetleri yazılı levhaları yerlere atmış ve caminin ses düzenini bozup, bağış sandıklarını kırmış."

Vicol, caminin bundan önce de tutucu kişilerin saldırısına maruz kaldığını, bu saldırılardan birinde caminin yanında "terörist Usame bin Laden" diye bağırıldığını, Allahu Teala'ya küfür içeren ibareler kullanıldığını ifade etti. Camiye saldıranlar, camideki seccadelerin üzerine küçük tuvaletlerini de yaptı.

Vicol, ötekilere, özellikle de Müslümanlara karşı nefret besleyen bu şahısların kendilerini susturamayacağını ve ülkeden göç etmelerini sağlayamayacağını vurgulayarak : "bu bizim ülkemiz, biz, burada kalmak için varız ve hangi koşul altında olursa olsun hakikat ve barış için konum almayı istiyoruz" dedi.

Diğer yandan Kaliforniya Eyaleti'nin Los Angeles şehrindeki Amerika İslami İlişkiler Konseyi CAIR sivil haklar müdürü ise olay üzerine şöyle dedi : "Kanun uygulama yetkililerini, Fatiha Camisi'ne yapılan saldırı konusunda tüm kaynaklarını kullanarak acil ve kapsamlı bir soruşturma başlatmaya teşvik ediyoruz. Çünkü bu saldırı özellikle tahribin şekli gereği muhtemel bir nefret saldırısıdır.

ABD'de geçen haftalarda daha başka camiler de saldırıya uğradı. İçinde bulunduğumuz ayın başında Kaliforniya'nın Sacramento şehrindeki bir cami tahrip edildi ve içinden bazı eşyalar çalındı. Aynı şekilde Oregon eyaletinin Eugene Şehri'ndeki Ebu Bekir İslami Merkezi de saldırılardan nasibini aldı. Geçen Kasım ayında bu İslami merkezin posta kutusunun üzerine "Allah domuz" küfrü kazındı.

Kuzey Carolina Eyaleti'nde bir cami de ardı ardına saldırılara maruz kaldı. Bunların sonuncusu geçtiğimiz ay gerçekleşti. Geçen birkaç hafta içinde ülkede Müslümanlar, daha başka cami ve İslami merkezler de saldırılara uğradı.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/cami-dusmanlarindan-buyuk-provakosyon-146685.htm



Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,288 µs