En Sıcak Konular

AVRUPA'NIN ''ÖTEKİLERİ'' MÜSLÜMANLAR

17 Aralık 2009 16:34 tsi
AVRUPA'NIN ''ÖTEKİLERİ'' MÜSLÜMANLAR Avrupa’da yaşayan Müslümanlar’ın ayrımcılıkla, sosyal ve ekonomik dezavantajlarla karşı karşı olduğu açıklandı.

Avrupa’da Müslümanlar’a ayrımcılık tırmanıyor  

Avrupa’da yaşayan Müslümanlar’ın ayrımcılıkla, sosyal ve ekonomik dezavantajlarla karşı karşı olduğu açıklandı. 11 Avrupa kentinde yapılan araştırmada Müslümanlar’a yönelik dini ayrımcılığın son 5 yılda yaygınlaştığına dikkat çekildi. 

Merkezi New York’da bulunan özel bir kuruluş, Avrupa’nın 11 kentinde yaptığı araştırma sonucunda ‘’Avrupa’daki Müslümanlar’’ adlı bir rapor yayımladı. Araştırma, Avrupa’nın 7 ülkesinde Hollanda, Belçika, Almanya, Danimarka, Birleşik Krallık, Fransa ve İsveç’in 11 kentinde yapılmış ve rapor için 2 binden fazla kişiyle görüşülerek yapıldı. Raporda, AB’de ortalama 15 ila 20 milyon Müslüman’ın yaşadığı ve bu sayının 2025 yılına dek ikiye katlanacağının tahmin edildiği bildirildi. Müslümanlar’ın çoğunun genellikle Avrupa ülkelerinin başkentlerinde veya büyük sanayi kentlerinde yaşadığı kaydedilerek, ‘’Avrupa’daki çoğu Müslüman, ayrımcılıkla, sosyal ve ekonomik dezavantajlarla karşı karşıya. Avrupa’daki Müslümanlar bugün ayrıca, yüksek bir kuşku ve denetim altında’’ ifadeleri kullanıldı. Bu durumun Avrupa’yı, siyasal gerginlik, ekonomik belirsizlik ve hızla artan çeşitlilik ortamında eşit haklar ve sosyal uyumu sağlamak gibi zor bir durumla karşı karşıya bıraktığı kaydedilen raporda, Avrupa’da entegrasyon ve uyumu destekleyen politikaların ulusal ve yerel düzeylerde olduğu bildirildi.

Müslümanlar dine saygılı
Avrupa’nın 11 farklı AB kentinde ve farklı geçmişlere sahip insanlarla yapılan araştırma sonucunda Müslümanlar’da, gayrimüslimlere göre ‘’dine saygının’’ daha önemli bir ulusal değer olduğunun ortaya çıktığı belirtildi. Ayrıca raporda, Avrupa’daki Müslümanlar’ın, yaşadıkları mahalle ve kentlerine olan bağlılık duygularının, yaşadıkları ülkeye olan duygulara göre daha güçlü olduğu kaydedildi. Raporun sonuçlarının, ‘’Avrupa’da Müslümanlar’a yönelik dini ayrımcılığın geçen 5 yılda yaygınlaştığını ve arttığını’’ ortaya koyduğu ifade edildi.

Müslüman kadınlara ayrımcılık dorukta
Hollanda, Belçika, Almanya, Danimarka, Birleşik Krallık, Fransa ve İsveç’in 11 kentinde yapılmış araştırmada özellikle Avrupa’da doğan Müslüman kadınların, ‘’dini ayrımcılıkla’’ karşı karşıya olduğuna dikkat çekildi. Raporda, AB yasalarının ayrımcılık ve entegrasyon konusunda geliştirilmesi ve değiştirilmesi, ayrıca bu konuda yerel, ulusal ve AB düzeylerinde önlemler alınması gerektiği belirtildi.

 

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=9008525&tarih=2009-12-17


 



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,796 µs