En Sıcak Konular

TÜRKİYE'DEN BİR ''ROBERTO CARLOS'' GEÇTİ

17 Aralık 2009 11:48 tsi
TÜRKİYE'DEN BİR ''ROBERTO CARLOS'' GEÇTİ fenerbahçe'nin en büyük dünya markası olan ve Brezilya takımı Corinthians ile anlaşan Roberto Carlos, ayrılmaya hazırlandığı Türkiye’de derin izler bırakarak gidiyor..

Rüzgar gibi geçti 
 
2.5 yıl formasını giydiği F.Bahçe’yi dünya çapında tanıttı...

Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynatan Brezilyalı futbolcu, 10 gol attığı sarı-lacivertli formayla Sheriff maçından sonra plaketle uğurlanacak

F.BAHÇE’NİN en büyük dünya markası olan ve Brezilya takımı Corinthians ile anlaşan Roberto Carlos, ayrılmaya hazırlandığı Türkiye’de derin izler bırakarak gidiyor.. Sarı-lacivertli kulübe transfer olduğu 2007-08 sezonunda Reuters, AP gibi dünyanın önde gelen haber ajansları tarafından ilk sırada duyurulan Carlos, F.Bahçe’yi kelimenin tam anlamıyla ’Dünya Kulübü’ haline getirdi.

İSPANYOL devi Real Madrid’de tam 11 sezon sol çizgideki yerini kimselere kaptırmayan ve Los Galacticos’ta kaptan Raul’un ardından en istikrarlı isim sıfatıyla Kanarya’nın yolunu tutan 36’lık yıldız, Samandıra Tesisleri’nde de çok şey değiştirdi. Çünkü Sambacı, 21 kupa apoletini omzunda taşıyarak Türkiye’ye gelmiş ve en kariyerli yabancı futbolcu olmuştu.

DÜNYA Kupası’ndan Kıtalar şampiyonluğuna, Şampiyonlar Ligi’nden Avrupa Süper Kupası’na dek kazanmadık başarı bırakmayan Carlos, saha dışında da tam bir markaydı... Öncelikli olarak insanlarla olan yakın ilişkisini takım arkadaşlarına yansıtan, antrenmanlara neşe katan Roberto Carlos, tüm dünyaya değeri milyonlarca dolarla ölçülebilecek reklamını yaptığı F.Bahçe’nin çehresine yeni bir hava getirdi. Türk medyasıyla da her zaman yakın duran Brezilyalı futbolcu böylece ülkemize ’Yıldız nasıl olur?’u da göstermiş oldu.

STATTA İMZA ŞOV YAPTI

İSTERSENİZ Roberto Carlos’un Türkiye macerasını başa sarıp tekar hatırlayalım.. Atatürk Havalimanı’na ayak bastığı 18 Haziran 2007’de, yer yerinden oynadı. Bir gün sonra, yani 19 Haziran’da, F.Bahçe kulübü ilk kez bir transferini Şükrü Saracoğlu’nda binlerce taraftarının önüne çıkartıp, imza attırdı.

TÜRKİYE’YE ayağını basar basmaz Beşiktaş’ı yenip Süper Kupa kaldırdı Carlos.. Ardından Süper Lig’deki ilk golü geldi.. Kadıköy’deki Sivasspor maçında kafayla gol attı, sonraki sayısı ise sağ ayaklaydı. Ama tecrübeli yıldız, esas hünerlerini artık ‘evi’ gibi olan Şampiyonlar Ligi’nde sergilemeye başladı.

AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL

F.BAHÇE tarihinde ilk kez oynanan çeyrek finalde büyük katkısı vardı Carlos’un.. Kendisi İngiliz devi Chelsea’yle oynanan maçları kaçırdı gerçi. Kadıköy’de oynanan ilk Sevilla maçında, F.Bahçe’nin yediği gol sırasında Escude’nin krampon dişleri girdi bacağına.

İSPANYA’DAKİ maçta oynayamadı. Ama Uğur Boral’ın şimdi Barcelona’da oynayan Dani Alves’in kanadını koridora çevirmesinde önemli rol sahibiydi. Boral, Carlos’un kendisine “Alves’ten çok daha iyi bir oyuncusun. Devamlı olarak üstüne git, göreceksin sinirlenecek” dediğini açıklamış ve 90 dakika hep Alves’in geride kaldığı pozisyonlarla hatırlandı.

FENER’İN ADINI EZBERLETTİ

F.BAHÇE kariyeri 2 Süper Kupa’yla sınırlandı, şampiyonluk yaşatamadı. Türk hakemleri ile girdiği diyaloglarla ve gece hayatıyla zaman zaman eleştirildi. Fakat sarı-lacivertlilere getirileri, başarılardan çok daha fazlası oldu. Dünya, F.Bahçe’nin ismini ezberledi.

VE tüm bunların karşılığında, 10 milyon Euro aldı Carlos. 2.5 yılda 103 kez F.Bahçe formasını taşıdı, 10 da gol attı.. Şimdi ise onbinlerce sattırdığı sarı-lacivertli formaya veda zamanı. Yönetim, Sheriff maçının ardından İstanbul’dan ayrılacak olan yıldıza bir törenle plaket verip uğurlayacak.. Kısacası Kadıköy’den bugün bir dünya yıldızı ülkesine dönecek.

REAL taraftarları hâlâ ‘Carlos’ diyor

TÜRKİYE’DEKİ birçok yorumcunun eleştirdiği ve hatta ‘Hemen yollanmalı’ dediği Roberto Carlos’un ülkemizde bilinmeyen değeri, eski kulübü Real Madrid tarafından çok net hatırlanıyor. İspanya’nın en prestijli spor gazetelerinden Marca, Pepe’nin sakatlanması sonrası Real’e dönmek istediğini söyleyen 36 yaşındaki sol bek için, anket düzenledi.

OYLAMAYA katılan 140 bin Real Madrid taraftarından 100 bini Roberto Carlos’un yeniden takıma dönmesini isterken, diğer kişiler ise ‘Hayır’ cevabını işaretledi.

F.Bahçe 5 milyon E kâr edecek

Santos, Carlos için 3 milyon E önerdi, Corinthians köşeye sıkıştı. Sambacı’ya ödenmeyecek 2. yarı alacağıyla F.Bahçe ihya olacak

F.BAHÇE’DE, Sheriff maçı sonrası yeni kulübü Corinthians’ın yolunu tutması beklenen ve Brezilya ekibinin internet sitesinden de resmen açıkladığı Carlos, giderayak sarı-lacivertlilere para kazandıracak. Corinthians’ta giyeceği forma bile belli olan yıldız için başka bir Brezilya ekibi Santos’un F.Bahçe’ye 3 milyon Euro teklif etmesi dengeleri alt üst etti.

SarI-lacivertliler Santos’un teklifini Carlos’a iletirken, Corinthians’ın da bu rakama yakın bir bonservis ödemesi gerektiğini ifade ettiler. 4 Ocak’ta büyük bir şovla Carlos’u taraftarlarına ve medyaya tanıtacağını duyuran Corinthians bu gelişmeler karşısında köşeye sıkıştı. Yıllık ücreti 4 milyon Euro olan Carlos’a 2. yarı için 2 milyon Euro ödemeyecek olan Kanarya, Corinthians ya da Santos’tan gelen 3 milyon Euro ile birlikte 5 milyon Euro kâr etmiş olacak. (ALİ CAN / VATAN)

KAYNAK: Vatan Gazetesi,http://haber.gazetevatan.com/Ruzgar_gibi_gecti/276714/5/Spor  

 



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,481 µs