En Sıcak Konular

İLKER BAĞBUĞ: "TSK SESSİZ KALAMAZ"

17 Aralık 2009 11:28 tsi
İLKER BAĞBUĞ: TSK'ya karşı psikolojik ve asimetrik harekat yürütüldüğüne dikkat çeken İlker Başbuğ, "İçinde bulunduğumuz bu süreçten rahatsızız. TSK'ya karşı harekat yürütenlere diyorum ki; bulunduğunuz yer doğru değil" dedi.

Trabzon'dan sert mesajlar! 
 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, TSK'ya karşı psikolojik ve asimetrik harekat yürütüldüğüne dikkat çekerek, "İçinde bulunduğumuz bu süreçten rahatsızız. TSK'ya karşı harekat yürütenlere diyorum ki; bulunduğunuz yer doğru değil" diye konuştu.

Oruç Reis Fırkateyni'nde basın toplantısı düzenleyen Orgeneral Başbuğ, farklılıklara saygılı olunması gerektiğini belirterek, "Ancak bu her zaman farklılıkları öne çıkarmayı da gerektirmez. Esas önemli olan bugünlerde binlerce yıllık sahip olduğumuz bizi birbirimize kenetleyen ortak değerlerin sıkça ortaya konulmasıdır" dedi. Orgeneral Başbuğ şöyle devam eti:

"Türkiye 1984'ten beri terör örgütüyle mücadele ediyor. Bu süreçte ülkemiz terörden büyük zarar gördü. TSK terörle mücadelesine kararlılıkla devam etmiştir ve devam etmeye azimli olarak kararlıdır. Ana hedefimiz terör sorununun Türkiye'nin gündeminin en alt sıralarına indirilmesidir. Teröristler ve destekleyicileri gündemin kan gözyaşı, kin ve nefret üzerinde oluşmasını ister. Ülkenin ve milletin bütünlüğünün korunmasının da her zaman bir bedeli olur."

-"VAROLUŞLARININ TEMEL NEDENİ"-

TSK'ya karşı yürütülen bir psikolojik asimetrik harekat bulunduğunun altını çizen Orgeneral Başbuğ, TSK'nın kendisine olan özgüveninin tam olduğuna işaret etti. Bu özgüvenin TSK'nın kendisine yönelik gerçeklere dayanan önyargılı olmayan sağduyulu eleştirilere her zaman bunu saygıyla karşıladığının açık bir kanıtı olduğunu vurgulayan Orgeneral Başbuğ şunları söyledi:
"Bu durumu karşın son zamanlarda gerçek dışı olaylara yalanlara dayalı, önyargılı olarak bazı çevreler ve kişiler tarafından TSK'ya karşı asimetrik, psikolojik harekat yürütülmektedir. Ne acıdır ki, Türkiye'de medyanın bir kısmının varoluşlarının temel nedeni gerçeklere ve doğrulara dayanmayan önyargılı ve özel amaç taşıyan eleştiriler yaparak TSK'yı haksız yere her gün gündemde tutmak ve TSK aleyhine kampanya yürütmektir. Bunlar kendilerini demokrasinin savunucusu olarak da göstermektedir. TSK'ya karşı kamyanya yürütülüyor. İçinde bulunduğumuz bu süreçten rahatsızız. Bunu her vesileyle yetkili makamlara ilettiğmiz gibi yasal olarak yapılması gerekenleri de yapıyoruz. TSK'ya karşı planlı haksız şekilde psikolojik harekat yürütenlere diyorum ki; bulunduğunuz yer doğru değil. Son dönemdeki her olayla TSK'yı ilişkilendirme yönünde çabalar da vardır. Terör olaylarını TSK ile ilişkilendirmeyi PKK sempatizanları yapabilir. Ciddi hukuk devletinde imalı konuşmalara, dedikodulara yer yoktur."

-"TSK SESSİZ KALAMAZ"-

Orgeneral Başbuğ, TSK içinde kendilerine canları emanet edilen Mehmetçikler üzerinden kanlı hesaplar yapabilenlerin olduğunun düşünülmesinin üzücü olduğuna dikkat çekerek, "Bu düşünceleri kapalı ve açık şekilde söyleyen ve ima edenler bize göre bu yaptıklarıyla Türk Milleti'ne ne kadar zavallı bir durumda olduğunu göstermekteler" dedi. Orgeneral Başbuğ şuları kaydetti:
"Artık haksız ve mesnetsiz suçlamalara karşı da TSK sessiz kalamaz. Bazı meydana gelen terör olaylarında bazen hatalar, eksiklikler olabilir. TSK'da hiçbir zaman suçluları koruma güdüsü olamaz. Her kurumda ihlaller olabilir ama ihmal başka, kasıt başkadır. TSK gücünü Türk Milleti'nden almaktadır. Gün birlik ve beraberlik günüdür."

 

KAYNAK: Vatan Gazetesi,http://haber.gazetevatan.com/Trabzondan_sert_mesajlar/276726/1/Gundem 
 



Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,512 µs