En Sıcak Konular

ATALAY: 'ELİMİZDE VERİLER VAR'

2 Ocak 2008 12:46 tsi
ATALAY: 'ELİMİZDE VERİLER VAR' İçişleri Bakanı Beşir Atalay, TBMM araç kartıyla uyuşturucu pazarlığına gidildiği iddiasına ilişkin,"öyle bir irtibat da var" dedi.

ANKARA - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, TBMM araç kartıyla uyuşturucu pazarlığına gidildiği iddiasına ilişkin, ''Uyuşturucu trafiğinde terör örgütünün payının olduğunu, terörün finansmanında da uyuşturucunun bir unsur olduğunu biliyoruz. Elimizde bu konularla ilgili veriler var'' dedi.
     Atalay, İçişleri Komisyonunda toplantı öncesi gazetecilerin DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'a ait TBMM araç giriş kartı bulunan otomobille uyuşturucu pazarlığına gittiği iddia edilen Buldan'ın kayınbiraderi Nihat Buldan'ın gözaltına alınmasına ilişkin sorularını yanıtladı.
     Konunun yargıya intikal ettiğini belirten Atalay, ''Neticede olayı biliyoruz. Birkaç gün önce yüklü miktarda, 80 kilo kadar yakalandı. Öyle bir irtibat da var. Biz güvenlik birimleri olarak gerekeni yaptık. Bundan sonrası yargının. Bu konuda değerlendirme yapmam doğru olmaz'' diye konuştu.
     Türkiye'de uyuşturucu kaçakçılığının güvenlik alanında önemli bir yer teşkil ettiğine işaret eden Atalay, şöyle dedi:
     ''Bunun değişik boyutları olabilir. Ama şunu da biliyoruz; Türkiye, transit bir ülke olarak kullanılıyor. Giderek bu azaldı. Çünkü çok yüklü miktarlarda yakalama oldu. Özellikle 2007 yılı bu konuda çok belirgin bir yıl. Şuna inanıyoruz; belli bir süre içinde Türkiye artık transit güzergahı olmaktan çıkacak. Bunda kararlıyız. Şu anda bir paket üzerinde çalışıyoruz, teklifler üzerinde.''
     Atalay, DTP'li Buldan'ın kayınbiraderi Nihat Buldan'ın uyuşturucu pazarlığı olayının terör örgütü PKK ile bir bağlantısı olup olmadığına yönelik soruya da ''Müsaade ederseniz... Konu yargıya gidiyor, orada değerlendirilecektir'' yanıtını verdi.


Bu haber 400 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,552 µs