En Sıcak Konular

AKP'DE DTP ÇATLAĞI

15 Aralık 2009 17:41 tsi
AKP'DE DTP ÇATLAĞI Kızılcahamam’da patlak veren ayrışma, DTP’nin kapatılması sonrası daha da keskinleşti. ‘Böyle açılım olmaz’cılarla ‘Ne pahasına olursa olsun’cular kapıştı

Ve PKK acılımı AKP'yi de böldü!

Kızılcahamam’da patlak veren ayrışma, DTP’nin kapatılması sonrası daha da keskinleşti. ‘Böyle açılım olmaz’cılarla ‘Ne pahasına olursa olsun’cular kapıştı

AKP’nin PKK açılımı, sonunda iktidarı da böldü. Son Kızılcahamam kampında ortaya çıkan ayrışma, DTP’yi kapatma kararından sonra iyice derinleşti. Başbakan Yardımcısı Çiçek’in “DTP tahrik ediyor. Beni kapatın diye bağırıyor” sözlerine Dengir Fırat’tan sert tepki geldi.

“Çiçek’in sözleri beni ırgalamıyor”

ÇİÇEK’in daha önce yaptığı birçok açıklamayı da tasvip etmediğini belirten Fırat, “Çiçek’in konuşması beni hiç ırgalamıyor. Bizi bağlayan açıklama Başbakan’ın açıklamasıdır” diyerek Doğu kökenli vekillerle birlikte ‘ne pahasına olursa olsun açılım’ diyenlerin safında yer aldı.

Başbakan kontrol için çırpınıyor!

KARŞI safta yer alan ve ‘Böyle açılım olmaz’ diyen Murat Başesgioğlu, Ali Rıza Alaboyun, Alaattin Büyükkaya gibi isimlere İçişleri Bakanı Atalay’dan rahatsız olan pek çok isim de destek veriyor. Gelinen noktadan rahatsız olan Erdoğan, vekilleri sert cep mesajlarıyla uyarıyor.

AKP’de açılım çatlağı

PKK açılımı AKP’yi ikiye böldü. Kızılcahamam kampında başlayan ayrışma derinleşmeye başladı. AKP’nin eski Genel Başkan Yardımcısı Dengir Fırat, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’i sert ifadelerle eleştirdi

AKP’nin son Kızılcahamam kampında ortaya çıkan PKK açılımı çatlağı giderek derinleşiyor.

AKP’nin ağır topları, açılım yüzünden birbirine girmeye başladı. Milliyet gazetesine açıklamalarda bulunan AKP eski Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, kapatılan DTP hakkında “DTP tahrik ediyor. Beni kapatın diye bağırıyorlar” diyen Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’e tepki gösterdi. Cemil Çiçek’in daha önce yaptığı bir çok açıklamayı da tasvip etmediğini dile getiren Fırat “Cemil Çiçek’in konuşması beni hiç ırgalamıyor. Sayın Cemil Çiçek’in bundan önceki konuşmalarını ben tasvip etmedim. Genel Başkan Yardımcısıyken de tasvip etmedim” dedi. Başbakan Erdoğan’ın parti kapatılması konusunda görüşünü bir çok kez dile getirdiğini ifade eden Dengir Fırat “Başbakan ’Parti kapatmalara karşıyım’ama kimse duymak istemiyor. Ve bence Cemil Çiçek’ten çok bizi bağlayan açıklama Başbakan’ın o açıklamasıdır. Cemil Çiçek’in açıklamaları bizi çok bağlamaz” ifadelerini kullandı.

‘Kürtler’ ifadesi rahatsız etti

AKP’de açılım konusunda ilk kapışma Kasım ayının son haftasında gerçekleştirilen Kızılcahamam kampında yaşanmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski bakanı Murat Başesgioğlu, İstanbul milletvekili Alaattin Büyükkaya ve Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, hükümetin PKK açılımı politikalarını eleştirmişti. AKP’nin TÜSİAD üyesi tek milletvekili olan Alaattin Büyükkaya, izlenen politikanın yanlış olduğunu ifade ederek şunları kaydetmişti: “Açılım söylemimizin ucu açık. Nereye gideceği netleşmeli. Açılımda ayrıca söylem birliği de yok. ’Alt kimlik, üst kimlik’diyoruz. Meselâ ’Kürtler’deniyor. ’Kürt kökenli Türk vatandaşları’ demeliyiz. Resmi dil Türkçe’dir. Kürtçe eğitim okullarda olamaz, özelde olabilir.” 

Böyle açılım olmaz

Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun da “Açılımı, halka doğru anlatmayız. Bölgelerin hassasiyetleri dikkate alınarak söylem geliştirilmeli” diyerek İçişleri Bakanı’nı eleştirirken, en sert tepki Murat Başesgioğlu’ndan gelmişti. Başesgioğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ı eleştirerek, “Başından beri konuşmalarınızı takip ediyorum. Bir kez bile Türk milleti vurgusu yapmadınız. Kimlik politikası yanlış. Böyle açılım olmaz. Türk vurgusunu her fırsatta yapmalısınız” demişti.
Doğu kökenli  milletvekilleri  AKP’li Akgül’e tepki gösterdi

AKP arasındaki kutuplaşmanın bir başka göstergesi ise Parti Genel Merkezi’nden milletvekillerinin cep telefonlarına çekilen mesajlar oldu.

Cuma günü Anayasa Mahkemesi’nin DTP’ye ilişkin kapatma kararının ardından, değerlendirme yapan bazı AKP milletvekilleri demeçleri konusunda dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Mahkemenin kararının ardından AKP Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül’ün, kameralara, “Hak ettiler” şeklindeki değerlendirmesi başta Başbakan Erdoğan olmak üzere Genel Merkez yöneticilerinin tepkisine yol açtı. Akgül’e DTP’nin kapatılmasını “Hak ettiler” şeklindeki açıklamasından sonra hem genel merkez yöneticilerinden hem de, Başbakan Erdoğan tarafından sert bir şekilde uyarı geldiği öğrenildi. Erdoğan’ın milletvekilini azarladığı ve bu demecinin yakışık almadığını sert bir dille ilettiği kaydedildi.Öte yandan, bölge milletvekillerinin de Akgül’e tepki gösterdikleri belirtildi. (Haber: Macit SOYDAN-Yeniçağ)

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=27862

 



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,339 µs