En Sıcak Konular

ANADOLU'DA TÜRK ORANI

14 Aralık 2009 23:00 tsi
ANADOLU'DA TÜRK ORANI Anadolu’nun etnik yapısı, bilimsel olarak Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu tarafından aşiret aşiret ortaya konulmuştur. Herkesin aslı nesli bellidir!

Anadolu'da Türk oranı!

Necati Doğru, soyadı gibi doğru yazıları ile tanınmış bir gazetecidir. Yalnız 7 Aralık 2009 tarihli Vatan gazetesinde çıkan  “Anadolu yapıştırıcısı”  başlıklı yazısında Anadolu’da yerleşik Türk halkının kökenleri ile ilgili uydurma verileri gerçekmiş gibi sundu. Doğru, şair Ahmed Arif’in anılarına dayanarak  “İmparator Augustus zamanında, Fırat’ın doğusundan Ege’ye kadar uzanan Anadolu topraklarında bir nüfus sayımı yapılmış. 60 milyon kişi yaşıyormuş. Orta Asya’dan gelen Türk boyları toplam 250 bin ile 500 bin arasında olduğuna göre ne diyeceğiz? Hepimiz karıştık. Oğuz dili ve kültürü egemen oldu bir dönem. Emperyalizmin tuzağına düşersek, yüzümüze tükürür”  diye yazdı.
Gaziantep’den Soner Özer  “Doğru’ya gerekli cevabı verdiğimde, bilgiyi Ermeni ve Süryani kaynaklarından edindiğini bildirdi. Özdemir İnce de Anadolu’ya 250-500 bin Türk geldiğini, o dönemde Anadolu’da, 5-6 milyon insanın yaşamakta olduğunu yazmıştı. Ancak, her ikisinin de cevap veremediği, 250-500 bin Türk’ün, yüz yıllar sonra geldikleri halde, nasıl olup da, 5-6 milyon, hatta, 60 milyon insana, kendi dilini ve kültürünü hakim kıldığı sorusu idi!”  diyor.
* * *
Bu tezler, Anadolu’yu Hıristiyanlaştırmak isteyen Amerikan misyoner kuruluşlarının ürettiği sahte verilerdir..
Bu safsataları gündeme getiren The Wall Street Journal gazetesinin 28 Kasım 2006 tarihli sayısında Huge Pope olmuştu. Anadolu’da Türk geninin yüzde 10 oranında etkili olduğunu iddia etmişti. Türkiye’de Türk deyince ifrit olanlar da bu iddiaya sarılmıştı.
Bütün bu iddiaların Ermeni meselesi ve Kürt meselesi olarak adlandırılan ve Türkleri Anadolu’dan atmayı hesaplayan Batı’nın projeleri ile doğrudan bağlantısı vardır. Yani emperyalizm, asıl bu iddialara inananların yüzüne tükürecektir!
Anadolu’nun etnik yapısı, bilimsel olarak Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu tarafından aşiret aşiret ortaya konulmuştur. Herkesin aslı nesli bellidir!
Türkler en az 8 bin yıldır Anadolu’dadır. İskitler, Kimmerler, Peçenekler, Kumanlar Anadolu’da yerleşik hayata geçmişlerdir. Heredot, M. Ö. 700’de İskitlerin Anadolu’yu bir süre yönettiğini ve Mısır’a kadar indiklerini yazar. Bu veri, Oğuzname’deki bilgilerle aynıdır.
Batı ve onların etkisindeki gazeteciler, akademisyenler, Türklüğün genetik yapısı  veya DNA’sı ile niçin uğraşmaktadır? Yanlış verilerle, Anadolu’nun Türk vatanı olmadığını ispatlamaya çalışırken ırkçılık yapmaktadır.
* * *
Peki gerçek nedir? Dr. Mustafa Demir,  “Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda Türk nüfusu” başlıklı bilimsel makalesinde,  “14’üncü yüzyıl başında Batı Anadolu’ya seyahat eden El Ömer’in eserindeki nüfus verilerine bakacak olursak sadece Batı Anadolu’da teşekkül eden beyliklerin toplam olarak barındığı Türk aile sayısı 400.000 çadıra ulaşmaktadır”  demektedir. Yani sadece Batı Anadolu’daki Türklerin nüfusu, o dönemde çadır başına ortalama beş kişi esas alınırsa 2 milyondur. Doğu Anadolu, zaten Türk’tür!
Malazgirt savaşının kazanılması, Bizans ordusundaki Peçenekler’in Türk ordusuna katılması ile mümkün olmuştur. Yani Anadolu, baştanbaşa Türklerin yerleşim alanıydı. Türkler, Ortodoks olan yüzbinlerce Karaman Türkünün bile dinine karışmamış, fakat onları mübadelede Yunanistan’a göndermiştir. Bugünkü azınlıklar hariç, Anadolu’da kalan son Hıristiyanlar onlardı. Türkler isteseydi, kendi soydaşlarının dinini değiştirirdi!

Arslan Bulut-Yeniçağ

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=11253

 



Bu haber 796 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,972 µs