En Sıcak Konular

BU VATAN BU MİLLET SAHİPSİZ DEĞİL

14 Aralık 2009 09:07 tsi
BU VATAN BU MİLLET  SAHİPSİZ DEĞİL İktidarın “PKK açılımı” on binlerce Türk milliyetçisinin katılımıyla Ankara’da protesto edildi.

Türkiye'yi böldürtmeyiz

AKP iktidarının başlattığı PKK açılımına tepkisini göstermek ve halka şikayet için meydanlara inme kararı alan MHP, “Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve Yaşat” mitinglerinden ilkini Ankara’da çok geniş katılımla gerçekleştirdi. Bahçeli, “Bu ülkeyi kimse sahipsiz sanmasın” dedi.

PKK’nın yapamadığını yaptı
SOĞUK havaya rağmen Tandoğan Meydanı’nı hınca hınç dolduran vatandaşlar “Bu ülkeyi böldürtmeyiz” mesajı verirken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de sert ifadelerle AKP’ye yüklendi. Bahçeli, Erdoğan’ı yıkım taşeronu olmakla suçladı.
İktidarın açılım siyasetini topa tutan Bahçeli, “İhaneti MHP durduracak” dedi.
Türkiye’nin altı bölgesinde daha düzenlenecek olan “Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve Yaşat” mitinglerinin ilkine ilgi büyük oldu..
 
Bu vatan, bu millet sahipsiz değil
İktidarın “PKK açılımı” on binlerce Türk milliyetçisinin katılımıyla Ankara’da protesto edildi. Tandoğan Meydanı’nı hınca hınç dolduran vatandaşlar, “Bu ülkeyi böldürtmeyiz” mesajı verdi. Devlet Bahçeli ise sert ifadelerle AKP’ye yüklendi.
Devlet Bahçeli, ülkücüleri tahriklere gelmemeleri konusunda uyardı: Sokak çatışmalarından uzak durun.

Hükümetin başlattığı PKK açılımına karşı MHP’nin ’Bin yıllık kardeşliği yaşa ve yaşat’sloganıyla yapacağı mitinglerden ilki Ankara’da  Tandoğan Meydanı’nda gerçekleştirildi. Havanın soğuk ve yağışlı olmasına aldırış etmeyen on binlerce Türk milliyetçisi meydanını hınca hınç doldurdu. MHP yönetimi ve milletvekillerinin de tam kadro katıldığı mitingde kalabalığa hitaben konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tandoğan mitinginin Türk milletinin şahlanışının ve dirilişinin işareti olduğunu vurguladı. Bahçeli konuşmasırda satırbaşları ile sunları kaydetti:

Açılımdan vazgeç Başbakan
Anaların ağıtları yürekleri dağlamaktadır. Altı gün önce yedi fidanımızı Tokat’ta şehit verdik. Yakılarak hayatını kaybeden gencecik kızımızı hakka uğurladık.Yüreğimiz ezik, üzüntümüz büyük. Buraya gelerek  yıkım taşeronlarını rahatsız huzursuz ettiniz, umutlarını boşa çıkardınız. Bu vesile ile Erdoğan’a sesleniyorum. Başbakansın, ülkenin güvenlik ve esenliğinden sorumlu sensin. Senin şahadetlere de kefaretin var, mazlumlara da mesuliyetin var. Kaçma. Vatanın birliği senin görevin. Başbakanlığının gereğini yap ve açılımdan vazgeç.

PKK’nın yapamadığını yaptı
Yedi yılda milli değerlerimizi fazlasıyla tahrip ettin. Türkiyelilik zırvasıyla hain gönülleri hoş tuttun. PKK’nın yapamadığını yaptın. Utanmadan sıkılmadan bizi kanla beslenmekle suçladın.Sayın Başbakan olayların sahibi ve sorumlusu sensin. Şimdi bizi oturduğun yerden seyrediyorsun. Tandoğan’a kulak ver. Bu ses aşağılanan hor görülen milli onurun sesidir.

Bıçak kemiğe dayandı
Parçalanmanın adı açılım olacak, bizim tavrımız alçakca suçlanacak. Bunu sahibine derhal iade ediyorum. Teröristin döktüğü kan unutulacak biz kandan beslenmiş olacağız. Terörist törenle karşılanacak bizim şehide sahip çıkmamızı eleştirecek çürümüş zihniyete hak ettiği cevabı veririz. Çabaları boşuna ve beyhudedir. Türk milleti için hasmane tutum sergileyenlere sesleniyorum ve uyarıyorum. Türk millet yalnızca bugünkü kokuşmuş zihniyetten ibaret değildir. Sakın aldanmayın, yanlış hesap yapmayın. Bu hatanın bedelini Çanakkale de Kocatepe’de ödediniz. Bu davayı asla aşamazsınız. Bu vatan sahipsi değildir.
Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar sık sık PKK açılımı aleyhine sloganlar attı. Mitinge kadınların büyük ilgi gisterdiği gözlendi.
 
Hesap sorma zamanı geldi
Türkiye’nin ve Türk milletinin etrafındaki çember daralmıştır. Birlik ve beraberliğimiz hükümet eliyle tahrip edilmiştir. Başbakan Erdoğan’a göre terörü İmralı’dan yönetmek, peşmerge ile kucaklaşmak, bayrağı çiğnemek, polisi taşlamak, Mehmetçiği şehit etmek demokratik bir haktır. Al bayrağı yerlerden kaldıran coşkunun adı tahrik şehit cenazelerine sahip çıkmak tahriktir. Bu zihniyete biz asla katlanamayız. Dün bu ihaneti milli mücadele durdurmuştur bugün MHP durdurmaya kararlıdır. Buz bunun için varız ve bunun için varız. Elbette bozulan kardeşliğin bedelini Başbakan Erdoğan ve kadroları ödeyecek MHP’nin iki eli yakalarında olacaktır. Hesap sorma zamanı gelmektedir. Bu hesabı soracak olanlar sizlersiniz. Başına çuval geçirilen askerlerin hesabını, yıllardır kandile neden gidilemediğinin hesabını sizler soracaksınız. Teröristlere tören düzenleyenlerin hesabını sizler soracaksınız.
Mitinge katılan bazı vatandaşların, Reşadiye’de şehit düşen 7 askerimizin adı okunurken ağladıkları gözlendi.

Miting alanında gazilere ve şehit yakınlarına platformun  yakınında, ön sıralarda özel yer ayrıldı.
Gazilerin  terörle mücadele vurgusunun yapıldığı bölümlerde duygulu anlar yaşadıkları
dikkat çekti.
 
Millet yumruğunu tepenize indirecek
Biz köklere bakmayız. İnançları, mezhepleri ayırmayız, bölmeyiz, parçalamayız. Camileri, okulları ayırmaya hakkınız yoktur. Bunun adı bölücülüktür. Bölücülüğü dağda ovada aramaya gerek yok bölücülük hükümettedir iktidardadır Türk milleti bunu asla kabul etmez. Milletimiz ayağa kalkar yumruğunu vurur İmralı canisine, teröriste,  okyanus ötesine, peşmergelere, yıkım taşeronu Recep Tayyip Erdoğan’a cevabı mutlaka verir.
 
Mitingten Notlar...

* Tandoğan Meydanı’nda yapılan miting hazırlığı sabah saatlerinde başladı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı miting alanında bazı yollar da trafiğe kapatıldı.
2 bin 500 polis görev yaptı
Miting alanında güvenlik kuvvetleri tarafından sıkı bir aramalar yapıldı. 2 bin 500 polisin görev yaptığı miting öncesinde köpeklerle bomba araması yapıldı. Alana bakan binaların üst katlarına keskin nişancılar yerleştirilirken bir polis helikopteri de alan ve civarında güvenlik amacıyla uçuş yaptı.
* Ankara Emniyet Müdürü alana tamamen hakim olan Etap Altınel’in locasından mitingi takip etti. Bu sırada otele bütün girişler kapatıldı. Otelin kapısındaki emniyet mensupları güvenlik amacıyla hiçbir şekilde otele giriş yapılmasına izin vermedi.
Türk bayraklı destek
* Mitinge katılanların çocuklarını da beraberlerinde getirdikleri gözlendi.Çevre binalardan da vatandaşların Türk bayrakları asarak mitinge destek verdikleri görüldü.
* MHP Genel Başkanı Bahçeli konuşmasına başlamadan önce, meydanda toplanan kalabalık sık sık, “Demokratik Açılım” aleyhine sloganlar attı. “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir” sloganları hiç susmadı.
Promterden okudu
* Güneşli havayla başlayan miting, Bahçeli konuşmasına başladıktan kısa bir süre sonra yağmur başladı. Sağanak yağmura karşın katılımcılar mitingin sonuna kadar bekledi. Devlet Bahçeli miting alanına saat 12.15’te geldi. Saat 12.20’de konuşmasına başlayan Bahçeli, miting konuşmasını
13.30’da tamamladı. Bahçeli, konuşmasında 2 promterdan da yararlandı.
* Mitinge Ankara dışından 261 otobüs ve 130 midibüs geldiği gözlendi.
Ne mutlu Türküm diyene
* Miting öncesinde Atatürk’ün sesi meydana yansıtıldı. Atatürk ile birlikte mitinge katılanlar “Ne mutlu Türküm diyene” sözünü sık sık tekrarladı.
* Miting için kurulan platformun önünde şehit aileleri şehit oğullarının çerçeveli fotoğraflarını havaya kaldırarak teröre lanet yağdırdı.
* Mardin’den gelen bir şehit annesi “Vatanın birliği için buradayız. PKK’nın vatanı bölmesine izin vermeyeceğiz” diye haykırarak, terörü lanetledi.
16 Türk bayrağı
* Atatürk’ün 10. Yıl nutkunun kendi sesiyle meydana yansıtılmasıyla birlikte platforma gelen Türk askeri üniforması giyen kişi alandaki katılımcıları asker selamı vererek selamladı.
* Miting alanında 16 Türk Devletinin bayrakları da yerini aldı.
* Miting alanında özel olarak hazırlanmış bir tapu senedi posteriyle toprak satışlarına tepki gösterildi.Haber: ( Fatih ERBOZ- Sümeyra YIlmaz- Önsel Ünal)

 

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=27844

 



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,615 µs