En Sıcak Konular

HAYDAR BAŞ: ''KÜRT AÇILIMI DEĞİL ERMENİ AÇILIMI''

13 Aralık 2009 22:54 tsi
HAYDAR BAŞ: ''KÜRT AÇILIMI DEĞİL ERMENİ AÇILIMI'' Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, “Hükümetin ortaya koyduğu açılımın Kürt vatandaşlarımızla hiçbir alakası yoktur” dedi.

Açılımın Kürtlerle alakası yok  

Meltem TV’de yayınlanan Ekoanaliz programında gençlerle buluşan ve onların sorularına cevap veren Haydar Baş, “Hükümetin ortaya koyduğu açılımın Kürt vatandaşlarımızla hiçbir alakası yoktur” dedi. 

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Cuma günü Meltem TV’de yayınlanan Ekoanaliz programında gençlerle buluştu. Farklı farklı üniversitelerden gelen öğrenciler programın ikinci bölümünde Haydar Baş’a gençliğin ve ülkenin sorunlarıyla ilgili olarak soru yönelttiler. Programda önce Türkiye’nin gündemi üzerine sorulan sorulara cevap veren Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı, Tokat’ta geçtiğimiz günlerde verdiğimiz şehitlerle ilgili açıklamalarda bulundu. BTP Genel Başkanı Baş, programın başında, “Tokat’ta bölücü terörün şehit ettiği ve grizu patlamasıyla Bursa’da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza –ki onlar da şehit hükmündedir– Cenabı Hakk’tan rahmet diliyorum” dedi.

Kürt açılımı değil asıl Ermeni açılımı

Stüdyoya girdiğinde orayı dolduran gençlerin kendisini heyecanlandırdığını dile getiren Haydar Baş. Gençlere hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başladı. Programın sunan Dr. Harun Kayacı ve Ekonomist Selim Kotil’in soruları üzerine “Kürt açılımı adı altında hükümetin önümüze getirdiği açılımın aslında Kürt vatandaşlarımızla uzaktan yakından alakası yoktur” diye konuşan Prof. Dr. Haydar Baş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu açılım sözlerinin ifade edildiği ilk günlerde bizler Edirne’de bir program yapmıştık. Bu program esnasında ‘Kürt açılımı nedir, ne değildir’ bunu ifade etmeye çalıştık. Orada demiştik ki; Kürt açılımı ilk defa Osmanlı Rus harbi sonucunda Berlin’de düzenlenen bir konferansta gündem edildi. Bu Berlin Konferansı’nda Ermeni meselesi asıl olarak gündem edildi. Ama Güneydoğu ve doğu bölgesinde Ermenilerin yaşadığı coğrafyada Kürtler de yaşadığı için Ermenilerin, ‘biz bunları ön planda tutarak çalışma yaparsak kendimizi kamufle eder, bu şekilde emellerimize çok daha rahat ulaşabiliriz’ şeklinde düşüncelerle Kürt meselesi ilk defa orada gündeme gelmiştir. Ama asıl mesele Ermeni meselesidir. O gün de Ermeni meselesiydi bugün de Ermeni meselesidir. Yine hatırlarsanız o gün dedik ki; Kürt vatandaşlarımız sakın oyuna gelip de bir havaya kapılmasınlar, onlara kimsenin hak vermek gibi bir düşüncesi yok. Ve ilerde dağdaki eşkıyaya hak verecekler Kürt vatandaşını kimsenin düşündüğü yok dedik. Ve gördünüz gelişmeler yüzde yüz bizim dediğimiz gibi çıktı. Niye? Ermeni açılımını yaptılar gördünüz. Ama Kürt açılımı adı altında meclisin gündemine gelen PKK teröristlerinin af edilmesi ve hak sahibi olmasıdır. Şimdi böyle bir durumda hiç kimsenin Kürt açılımı diye bir açılımdan söz etmesi mümkün değildir. Bunlar bir oyundur ve bir vehimdir.”

Sapla saman birbirine karıştı

Siyasilerin ciddi bir gaflet içerisinde oldukları kanaatinde olduğunu söyleyen Haydar Baş, “açılım nedir, ne değildir, siyaset maalesef bunu şu ana kadar idrak edebilmiş değildir” dedi. Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı şöyle konuştu: “Kürt vatandaşlarımız bu açılım furyasına kadar PKK eylemcilerine sahip çıkmazken, şimdi olay o kadar hukuki bir mantıkla ortaya konuldu ki, sanki bu adamların bugüne kadar verdiği mücadele Kürt vatandaşlarımızın mücadelesidir, olay tamamen Kürt halkına mal edildi. Ve öyle bir hal aldı ki sapla saman birbirine karıştı. Böyle bir açılımın kimseye faydası olmayacaktır. Senelerce dağda eğitim görmüş, ne yaptığı çok iyi bilen teröristi sen masum insanların arasına koyuyorsun, buna hukuki bir eylem pozisyonu hazırlayıp ben hak verdim diyorsun olacağı Tokat’taki olaydır. Bu tip adımlardan hayırlı bir netice beklemek tamamen beyhudedir. Binaenaleyh iktidarın yapacağı iş, bir an evvel attığı bu adımdan geriye dönüp, zararın neresinden dönersen kardır kabilinden işi düzeltmesi lazımdır”

Gerçek açılım iş ve aş sağlar

“Eğer hükümet illa bir Kürt açılımı yapacaksa kendilerine buradan teklif ediyorum, Kürt açılımı böyle olmaz” diye konuşan Prof. Dr. Haydar Baş, esasen Türkiye’de milletin bir açılıma ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Haydar Baş şöyle konuştu:

“Kürt, Laz ve Çerkez Anadolu coğrafyasında yaşayan herkes bu haklardan istifade etmesi lazımdır. Peki, bunlar nedir? İş imkânıdır, aş imkânıdır, sağlık ve eğitim garantisidir. Bakınız bu gençlik karşımızda oturuyor. Bu gençliğin çektiği çileyi ben biliyorum. Böyle eğitim mi olur. Şırnak’ta bir delikanlının eğitim imkânıyla batı bölgelerindeki bir öğrencinin eğitim imkânı aynı değil. Mukayese bile kabul etmez. İkisini de aynı imtihana dokuyorsunuz puanı tutarsa üniversiteye girecekler. Buna adalet denmez. Eğitime bu ülkede imkân tanıyacak ve bu işi bilen tek bir insan var o da kaşınızdaki Haydar Hocadır. Bundan şüpheniz olmasın.”

Kaynak: Yeni mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=9008477&tarih=2009-12-13


 



Bu haber 808 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,678 µs