En Sıcak Konular

TOPÇU: ''DAĞDAKİ EŞKİYA YOK EDİLMEDEN AÇILIM OLMAZ''

13 Aralık 2009 22:42 tsi
TOPÇU: ''DAĞDAKİ EŞKİYA YOK EDİLMEDEN AÇILIM OLMAZ'' Tokat'ta şehit düşen 7 askerden biri olan Cengiz Sarıbaş'ın Bahçelievler Kocasinan Mahallesi'ndeki ailesini ziyaret eden BBP lideri Topçu, taziye ziyaretinde, kapatılan DTP'ye yüklendi.

BBP ŞEHİT EVİNDE KAPATILAN DTP'YE ÇATTI...

Tokat'ta şehit düşen 7 askerden biri olan Cengiz Sarıbaş'ın Bahçelievler Kocasinan Mahallesi'ndeki ailesini ziyaret eden BBP lideri Topçu, taziye ziyaretinde, kapatılan DTP'ye yüklendi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) kapatılma kararının yerinde olduğunu ve kapatılma kararının geç kalınmış bir karar olduğunu söyledi. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün, "Parti kapatılması durumunda sine-i millete döneriz" açıklamasına atıfta bulunan Topçu, "Sen milletin sinesinden mi geldin? Senin adını Kandil'de koydular. İmralı'da gereğini yaptılar. Sen nereye döneceksin? Senin döneceğin yer ya Kandildir, ya İmralı" diye konuştu. Reşadiye'de şehit olan Jandarma Onbaşı Cengiz Sarıbaş'ın babası Talip Sarıbaş ise, bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşulları nedeniyle çıkan olayları değerlendirerek, Öcalan'a bir buçuk metrelik odanın yeterli olacağını söyledi.

BBP Başkanı Topçu, Tokat'ın Reşadiye ilçesinde şehit düşen 7 askerden biri olan Cengiz Sarıbaş'ın Bahçelievler Kocasinan Mahallesi'ndeki ailesini ziyaret etti. Oluşturulan taziye çadırında baba Talip Sarıbaş ve amca Salim Sarıbaş'a taziyelerini ileten Topçu, dua okudu.

Burada gazetecilerin soruları üzerine DTP'nin kapatılma kararının yerinde ve hukuka uygun bir karar olduğunu belirten Topçu, "Şu anda yapılması gereken şehit ailelerine kulak vermektir. Bu partinin nerenin partisi olduğu biliniyor. Bu parti milletin vicdanında Kandil'in, İmralı'nın, bölücü örgüt elebaşısı Apo'nun partisidir. Milletin sinesinden çıkmış bir parti değildir." dedi. DTP'ye oy veren vatandaşların özgür iradesiyle oy veremediğini ve birçoğunun silah korkusuyla oyunu kullandığını dile getiren Topçu, "Hukuk geç de olsa milletin yanında bir karar verdi. Doğru olan budur. İkinci aşama Başbakan Erdoğan'ın 'Sil baştan yaparım' lafını uygulamasıdır. Başbakan, sil baştan yapmalı. Eşkıyayı dize getirmeli. Ondan sonra demokratik açılımı yapmalıdır" diye konuştu.

"SEN MİLLETİN SİNESİNE DEĞİL,YA KANDİL'E YA İMRALI'YA DÖNERSİN"

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün, partisinin kapatılması durumunda "Sine-i millete gideriz" şeklindeki demecine atıfta bulunan Topçu, "Sen milletin sinesinden mi geldin? Senin adını Kandil'de koydular. İmralı'da gereğini yaptılar. Sen nereye döneceksin? Senin döneceğin yer ya Kandil ya İmralı'dır. Bunlar milletin temsilcisi olamaz. 2 yaşındaki çocuğa kurşun sıkan milletin temsilcisi olamaz." ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI TERÖRLE MÜCADELE ZİRVESİNİ TOPLAMALI

Alevi'si Sünni’si, Türk'ü Kürt'ü topyekun Türkiye'nin kardeş olduğunu kaydeden Topçu, "Bu milletin topyekun düşmanı PKK'dır. Memleketi yönetenler, üzerlerine düşeni yapması lazım. Bin tane Anadolu delikanlısı, mağara deliğinde bu yılanları bulup ezecek. Hollanda'da on tane Türk yapımı silah veya mayınla Hollandalı öldürülürse, Hollanda'yla birlikte BM ve AB ayağa kalkar. Bizim devletimiz, 'Senin silahınla benim askerim şehit oldu. Sen Türk milletinin düşmanısın' diyemiyor." şeklinde konuştu. Terörün lojistik desteğinin hemen kesilmesi gerektiğini vurgulayan Topçu, "Sayın Cumhurbaşkanı terörle mücadele zirvesini derhal toplamalı, askeriyle iktidarıyla muhalefetiyle çare aranmalı. Bu işlere çare olması gereken Meclis iktidarıyla, muhalefetiyle top çeviriyor." dedi.

"DAĞDAKİ EŞKİYA YOK EDİLMEDEN AÇILIM OLMAZ"

Dağdaki eşkıyayı yok etmeden demokratik açılımın yürümesinin mümkün olmadığını söyleyen Topçu, "Eşkiya başının yattığı yer ile alakalı mı açılım yapacaksın? Herkese açılım getireceksin. 24 saat kesintisiz demokrasi herkese lazım. İlk önce 70 milyon insanın güvenliğini teminat altına alacaksın. Daha sonra demokrasiyi getireceksin. Millet kavga istemiyor ama eşkıya kalbime girsin evladımı kefen içinde elime versin de istemiyor. Eşkıya dize geldikten sonra açılıma başlayabiliriz. Hasan ile Haso oturur konuşur ve sorun halledilir. Bin yıldır beraber yaşamışız. Problemlerimizi çözebiliriz" cümlelerini kullandı.

Reşadiye'de şehit düşen Jandarma Onbaşı Cengiz Sarıbaş'ın babası Talip Sarıbaş, bölücü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarını beğenmemesini ve bu nedenle çıkan olayları değerlendirdi. Bölücübaşına bir buçuk metrekarelik bir hücrenin yeterli olacağını ifade eden Baba Sarıbaş, "Tuvalet yeri orada olacak. Yatağı da kenarında olacak. Su da vermeyeceksin. Şimdi sayın Öcalan oldu. 7 tane evlat gitti. Böyle olmaz. Adama özel yer yapılıyor cezaevinde. Adam cezaevinden emir veriyor. Mahkum emir verebilir mi? Böyle adalet olur mu?" şeklinde konuştu.

 

Kaynak: bbp.org.tr,http://www.bbp.org.tr/news_detail.asp?newID=317&newTitle=

 



Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,162 µs