En Sıcak Konular

HAKKARİ VE VAN'DA OLAYLAR ÇIKTI

13 Aralık 2009 10:31 tsi
HAKKARİ VE VAN'DA OLAYLAR ÇIKTI DEMOKRATİK tepki (!) adı altında iyice saldırganlaşan PKK yandaşları Van’da Emniyet Müdür Yardımcısı Önder Okşan’ı (Üstte) kulağından taşla yaraladı. Hakkari’de ise bir emniyet amiri ile polis memuru linç edilmek istendi.

Hakkari ve Van’da demokratik tepkiler (!)

DEMOKRATİK tepki (!) adı altında iyice saldırganlaşan PKK yandaşları Van’da Emniyet Müdür Yardımcısı Önder Okşan’ı (Üstte) kulağından taşla yaraladı. Hakkari’de ise bir emniyet amiri ile polis memuru linç edilmek istendi.

ANAYASA Mahkemesi’nin DTP hakkında kapatma kararı almasının adından Hakkari güne gergin başladı. DTP binası önünde toplanan bir grup, bir emniyet amiri ile polis memurunu linç etmek istedi. Kapatılan DTP’nin eski yöneticilerinin çabası sonucu, emniyet amiri ve polis memuru, grubun arasından çıkarılarak uzaklaştırıldı. Polisler, grupları dağıtmak için zaman zaman havaya ateş açtı.

Bu arada, Gazi Mahallesi’ndeki olaylar sırasında Ak Parti Hakkari Milletvekili Abdulmutalip Özbek’in yeğeni de yaralandı. İsmi öğrenilemeyen Miletvekili Özbek’in 14 yaşındaki kız yeğininin sırtına isabet eden plastik mermi ile yaralandığı iddia edildi. Göstericiler arasında bulunmadığı belirtilen Özbek’in yeğeni bir süre yakınları tarafından taşındıktan sonra ambulansla Hakkari Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Emniyet Müdür yardımcısı yaralı

Hakkari’nin ardından Van’da da olaylar çıktı. Güne sakin başlayan Van’da öğlen saatlerinde yaklaşık 200 kişi Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan DTP İl binası önünde toplandı. Burada il binasına giren kalabalık daha sonra dışarı çıkarak Hacıbekir Caddesi’ne doğru yürüdü. Bu sırada yaklaşık 100 kişiden oluşan bir grup Kazım Karabekir Caddesi üzerinde polisi taşlamaya başlayınca olaylar çıktı. Çıkan olaylar sırasında, polislerin koordinasyonunu sağlayan Van Emniyet Müdür Yardımcı Önder Okşar, göstericiler tarafından atılan taşla başından yaralandı. Önder Okşar’a polis memurları yardımcı olarak müdahalede bulundu.

Kaynak: Tercüman Gazetesi,http://www.tercuman.com.tr/v1/haber.asp?id=96329&baslik=Hakkari%20ve%20Van’da%20demokratik%20tepkiler%20(!)&katid=1

 



Bu haber 762 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,998 µs