En Sıcak Konular

PAPADOPULOS'UN CESEDİNİ KİM ÇALDI?

13 Aralık 2009 10:03 tsi
PAPADOPULOS'UN CESEDİNİ KİM ÇALDI? Rumlar “Olayın arkasında Türkler var” diyor. Aile de bir Rum’un yaptığına inanmıyor. Basın, yapanın barış görüşmelerini baltalamak isteyen Rumlar da olabileceğini yazdı.

Kemikleri Türkler’de iddiası 
 
Kıbrıs eski lideri Papadopulos’un naaşının çalınması adayı karıştırdı

Rumlar “Olayın arkasında Türkler var” diyor. Aile de bir Rum’un yaptığına inanmıyor. Basın, yapanın barış görüşmelerini baltalamak isteyen Rumlar da olabileceğini yazdı.

Kıbrıs’ta Annan Planı’na hayır çıkması için yaptığı kampanyalar nedeniyle adı Mister No’ya (Bay Hayır) çıkan eski Rum lideri Tassos Papadopulos’un naaşının çalınması, adada şok yarattı. Polis, ellerinde bu işi kimin veya neden yaptığına dair herhangi bir ipucu olmadığını, ancak naaşın çalınmasının tam bir profesyonel işi olduğunu söyledi. Araştırmalar sürerken, Rum Kesimi’nde çıkan dedikolarda ise, suçlunun Türk tarafı olduğu öne sürülüyor. İngiliz Guardian gazetesi, geçen yıl akciğer kanserinden yaşamını yitiren Papadopulos’un naaşının çalınmasının, adada çözüm için kritik bir dönemde gerçekleştiğine de dikkat çekerek, Güney’de evlerde ve sokaklarda dün tüm konuşmalarda, suçlunun Türk tarafı olduğunun söylendiğini yazdı. Bu söylentiler artınca, eski KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş aylardır uzak kaldığı basının karşısına çıktı ve iddiaları yalandı. Denktaş yaptığı açıklamada “Sadece şoke olmakla kalmadık çok da üzüldük. Rumlar arasında dolaşan ve bu işi türklerin yaptığını söyleyen konuşmaları anlayabiliyorum. Eğer gerçekten doğruysa ve bu işin arkasında bir Türk varsa bu, iki toplum arasında bu günden daha fazla yakınlaşmayı istemeyenlerce yapılmıştır” dedi.

“Rumlar yapmaz”

İddialar konusunda bir açıklama da Rum lider Dimitris Hıristofyas’tan geldi. Hıristofyas, “Halktan, bu provokasyon karşısında sükunetini korumasını istiyorum. Bunun başka bir izahı yok” dedi. Siyasilerin tüm bu açıklamalarına rağmen, bu iddialar dinmedi. Dün Papadopulos’un mezarı başında ölümünün birinci yılını anan ailesi, Politis gazetesine yaptığı açıklamada, “Bunun bir Kıbrıslı Rum’ın işi olduğuna inanmıyoruz” dedi. Anma töreni yöneten Kıbrıs Ortodoks Patriği 2’nci Hıristomos da, “Bunun bizim halkımızın bir işi olduğuna inanmıyorum. Bu işin sorumluları olan aptallar en sert şekilde cezalandırılsın” dedi. Öte yandan, Filefteferos gazetesi ise bu olay ile ilgili iki senaryonun gerçek olabileceğini yazdı. Birinci senaryoya göre, naaşın çalınmasının arkasında KKTC ile barış görüşmelerini baltalamak isteyen aşırı uçtaki militanlar olabilir. Böylece, adada karmaşa yaratıp, barış görüşmelerinin durdurulmasını istiyorlar.

EOKA’cılar olabilir

İkinci senaryo ise, bu işin arkasında, Papadopulos ailesinden fidye almak isteyen Romen mafyası bulunuyor. KKTC ve Rum Kesimi’nde dolaşan bir başka iddia ise, hırsızlığın arkasında aslında Kıbrıs ordusuna sızmış, EOKA’cılar var. Görgü tanıkları, geçen Cuma sabaha karşı mezarlıktan bir askeri ambulansı çıkarken gördüğünü söylüyor. Rum polisinden yapılan açıklamada, boş mezarın her gün mezarı ziyaret eden Papadopulos’un eski bir krouması tarafından bulunduğu, mezarın üzerinde 250 kilo ağırlığında bir mermerin bulunduğu, bunun en az 4 kişi tarafından kaldırılabileceği açıklandı.

HIRSIZLIK ORGANİZE BİR İŞ

Hırsızlığın elektriklerin kesildiği bir gece gerçekleşmesi, sorumluların giderken mezara bazı kimyasal maddeler sıkarak arkada hiçbir işaret bırakmamaları işin organize ve profesyonelce işlendiğini gösteriyor.

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://haber.gazetevatan.com/Kemikleri_Turklerde_iddiasi/275881/30/Dunya
 



Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,075 µs