En Sıcak Konular

AHMET TÜRK DTP'NIN MECLİSTEN ÇEKİLDİĞİ AÇIKLADI

12 Aralık 2009 20:12 tsi
AHMET TÜRK DTP'NIN MECLİSTEN ÇEKİLDİĞİ AÇIKLADI Ahmet Türk,"Demokratik siyaseti önemsiyoruz ama bu konuda kararlıyız. Grubumuz fiili olarak bugünden itibaren parlamentodan çekilmiştir"dedi.

DTP meclisten çekildi

Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan DTP'nin Merkez Yürütme Kurulu gelişmeleri değerlendirmek üzere toplandı.  Genel Merkez'de gerçekleşen toplantıya Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin yanı sıra milletvekilleri de katıldı.

Toplantı sonrasında milletvekilliği düşürülen Ahmet Türk, Kurul'da alınan kararları ve izlenecek yol haritasını açıkladı:

"Değerli basın mensupları, bugün belki de son kez sizinle beraberiz. 2.5 yıldır birlikte çalışmalar yaptık. Düşüncelerimizi sizlerin vasıtasıyla halkımıza yansıtmaya çalıştık. Bugün son basın toplantım. Bildiğiniz gibi evvelki gün Bursa'da 19 maden işçimizi kaybettik. Tanrıdan yaşamlarını yitiren işçilerimize rahmet diliyorum. Acılı ailelerine başsağlığı diliyorum. Bu ülkede işçiler gerçekten sahipsiz kaldı. Sorunlarıyla kimse ilgilenmedi.

Türkiye önemli bir sürecin içindedir. Biz parlamentoya geldiğimiz günden beri hep barışı savunduk. Dedelerimiz, Ortadoğu halkı her zaman bir deyim kullanır: Kan kanla, şiddet şiddetle, silah silahla temizlenmez. Akan kanı durdurmamız için barışı esas almamız lazım. DTP yaşanan acıları yüreğinde hissetti ve son bulması için çaba gösterdi. Halkları kucaklaştırmaya yönelik çok ciddi çabalar sarfettik. Ama bugün bakıyoruz ki; barışı isteyenler terörist ilan ediliyor.

Ben özellikle bu karardan sonra kendimizi savunmak için konuşmuyorum. Biz bugüne kadar yaptığımız tüm konuşmalarda silah hak arama yöntemi olmaktan çıkmalıdır dedik. Bir tek konuşmamızda bu iş şiddetle çözülür sözünü bulamazsınız.

Ancak bütün bunlar ortadayken Anayasa Mahkemesi'nin statükoyu, resmi ideolojiyi savunan siyasi bir kararla ortaya çıkması, halkların barışa ve demokrasiye olan inancına darbe vurmuştur. Bu hukuki değil, siyasi bir karardır.

Tabii ki demokratik siyaset devam edecek. Biz siyasetin yüceliğine inandığımız için, parlamentoyu çözüm yeri olarak gördüğümüz için bugüne kadar siyaset yaptık. Ama Türkiye halkının da bazı şeyleri görmesi lazım. Ergenekon terör örgütünün avukatıyım diyenlere bu ülkede başsavcı dava açmıyor. Türk halkının öfkesini görecekler diyenler, kışkırtanlar hakkında, MHP hakkında savcı dava açmıyor. Ama barış isteyen, demokrasinin Türkiye'ye yerleşmesi için çaba gösterenler bugün bu ülkede bölücü ilan eden bir mantıkla karşılaşıyorlar.

Demokratik siyasetin önemini görüyoruz, biliyoruz. Mantıklar ne kadar inkarcı ve ötekileştirici olursa olsun bu ülke mutlaka bir gün barışını sağlayacaktır. Elbette ki bu mücadeleyi sürdürürken Türkiye'de demokrasi için bedel ödemeye hazır olanlar, Türkiye yurttaşları olarak bu yanlış, inkarcı zihniyete birlikte dur diyecektir. Her dönemde daha acı bir durumla karşı karşıyayız. Türkiye'de demokrasiyi savunanlar ortak bir mücadele alanında buluşmalıdır. Bu sorumlulukla karşı karşıyadır.

Biz bu günü kurtuluşun yolu, aklın mantığın ortaya çıkacağı gün olarak görüyoruz. Diyaloğun olmadığı, sorunların tartışılmasına tahammül etmeyen bir parlamento var Türkiye'de. Yazıktır. Türk'e yazıktır, Kürt'e yazıktır. Gelin bu mantıktan kurtulalım. Yapmayın diyoruz. Bütün bu politikalara rağmen buradan çağrı yapıyorum. Bu sorunları görmezden gelemezsiniz. Tarih sizi yargılar. Türkiye'yi daha fazla kaosa, çatışmaya götürmeyin. Bu halkların taleplerini anlayın ve içselleştirin.

Biz bin yıl bu ülkede beraber yaşadık. Ama yanlış politikalar insanları ötekileştirmiş. Bunu artık görün ve tedbirlerini alın.

Biz bu mahkeme kararını hukuki görmüyoruz. Siyasi bir karardır. Düne kadar 'Biz halkın iradesiyle geldik' diyen, Anayasa Mahkemesi'ni en sert şekilde eleştiren AKP, DTP'nin kapatılması sürecinde suskun kaldı. Partinin kapatılmasından rant sağlayacağını sandı ve demokrasiyi katletti.

Demokratik siyaseti önemsiyoruz ama bu konuda kararlıyız. Grubumuz fiili olarak bugünden itibaren parlamentodan çekilmiştir. Çalışmalara katılmayacaktır.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/dtp-meclisten-cekildi-146055.htm

 



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,818 µs