En Sıcak Konular

ELİNDEN GELENİ ARDINA KOYMA!

12 Aralık 2009 16:59 tsi
ELİNDEN GELENİ ARDINA KOYMA! Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan," Eğer Türkiye üzerine düşen görevi geciktirirse, Ermenistan uluslararası hukuktan kaynaklanan imkanlardan yararlanacak" dedi.

Sarkisyan’dan yine Türkiye’ye tehdit  

Ervian’da, Letonya Devlet Başkanı Zatlers ile görüşmesinden sonra basın toplantısı düzenleyen Ermenistan Lideri Serj Sarkisyan, Türkiye’yi üzerine düşen görevleri geciktirmemesi konusunda sert bir dille uyardı. 

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, “Yukarı Karabağ sorununun çözüm yolunu, Türkiye–Ermenistan arasındaki normalleşme süreciyle ilişkilendirme çabaları iflas etmeye mahkumdur” dedi.

Ervian’da, Letonya Devlet Başkanı Valdis Zatlers ile görüşmesinden sonra basın toplantısı düzenleyen Sarkisyan, Ermenistan’ın uluslararası taahhütleri ve protokolleri yerine getirmeye hazır olduğunu belirterek, “Biz, Türkiye’den de bunu bekliyoruz. Eğer Türkiye üzerine düşen görevi geciktirirse, Ermenistan uluslararası hukuktan kaynaklanan imkanlardan yararlanacak” diye konuştu. Ermenistan’ın üzerine düşen görevleri yerine getirmek için çaba gösterdiğini ifade eden Sarkisyan, “Süreç ne kadar uzarsa, Ermenistan–Türkiye normalleşme sürecinde o kadar pürüz olacak”diye konuştu.[1]

Azerilere kazık, Ermenilere itaat  

Obama’nın Erdoğan’a hangi ev ödevlerini verdiğini kesin olarak kestirmek mümkün değil. Ama ABD’den gelen açıklamalar hayli kabarık bir ödev listesi olduğunu göstermeye yetiyor da artıyor.
Obama’nın Başbakan Erdoğan’a verdiği ev ödevlerinde öncelik Ermenistan’la ilgili olanlarda anlaşılan. Görüşmeden birkaç gün sonrasına denk gelen açıklamasında ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Phil Gordon, Türkiye ile Ermenistan protokollerinin önkoşulsuz onaylanmasını istediklerini söyledi.
Gordon, Obama–Erdoğan görüşmesinin heyetler arası kısmında yer almıştı.
Phil Gordon, Obama’nın Erdoğan’dan Türkiye ile Ermenistan arasında 10 Ekim’de imzalanan protokollerin en kısa zamanda onaylanmasını istediğini açıkladı. Gordon aynen şunları söyledi: “Önkoşulsuz ve diğer herhangi bir konudan bağımsız olarak protokoller onaylanmalı. Başkan Obama Başbakan Erdoğan’a bunları anlattı. Her iki tarafın da protokolleri imzaladığını görmek istiyoruz.”
Başbakan Erdoğan şimdi ne yapacak? Bir tarafta Azerbaycan’a üst düzeylerde verilen Karabağ işgali sona ermeden protokollerin meclisten asla geçirilmeyeceği sözleri var.  Diğer tarafta ise Obama’nın talepleri…
AKP hükümetinin hangi mayayla mayalandığını çok iyi bildiğimizden elbette ağır basan tarafın ABD’nin isteğini yerine getirmek olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.
Hükümet şimdi kara kara iki konuyu düşünüyor.
Birincisi, yaklaşan seçimler öncesinde Türk halkına Ermenistan’a vereceğimiz tavizleri nasıl sindirtebiliriz. İkincisi, Azerbaycan’ı nasıl ikna ederiz. AKP yetkilileri şunu da çok net biliyorlar ki, bu iki konuda ellerinden bir şey gelmese de ABD’ye verdikleri sözü tutmak zorundalar. 10 Ekimde protokoller imzalandıktan sonra bu protokolleri TBMM’den tıpış tıpış Türklerin geçireceğinden emin bir şekilde konuşan Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, “İmzaladığınız protokolleri onaylamak zorundasınız” şeklinde tehditvari konuşmalar yapmaktan çekinmemişti.
Dün de yine tehdit vardı Ermeni liderin açıklamalarında.
Sarkisyan, “Eğer Türkiye üzerine düşen görevi geciktirirse, Ermenistan uluslararası hukuktan kaynaklanan imkânlardan yararlanacak” dedi. Hükümet ne yapıp edecek, göreceksiniz Obama’nın verdiği ödevleri hızla yerine getirecek. Seçildiği günden bu güne Obama’nın bir dediğini ikiletmedi AKP. 10 ekimde imzalanan protokollerin imzalanmasını da Türkiye ziyareti sırasında Obama’nın istediğini hatırlatalım. Ne hallere düştüğümüzü görüyor musunuz?
Azerbaycan’a kazık atıyor, Ermenistan’ın tehditlerine boyun büküyoruz. Bu kafayla gittiğimiz müddetçe bugün Ermenistan’ın tehditlerine maruz kalan Türkiye’yi tehdit edecek çok ülke çıkacaktı.(Orhan Dede-Yeni Mesaj ) [2]

 

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi

[1].http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=9008463&tarih=2009-12-12

[2].http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=9008464&tarih=2009-12-12 


 



Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,647 µs