En Sıcak Konular

DİYET'TE DOĞRU BİLDİĞİMİZ YANLIŞLAR

11 Aralık 2009 16:13 tsi
DİYET'TE DOĞRU BİLDİĞİMİZ YANLIŞLAR Son zamanların büyük problemi düzensiz ve sağlıksız beslenmeyle ilgili alternatif çözümler...

Uzman diyetisyenlerin hazırladığı beslenme programları ile MEDİEST Estetik ve Güzellik Merkezi, zayıflamayı zevkli bir hale getirirken aynı zamanda sağlıklı ve fit bir vücudun da anahtarını sunuyor.

Mediest, güzellik ve sağlığın bir bütün olarak ele alınması düşüncesinden hareketle herhangi bir incelme programına girmeden önce vücudunuzun kas, yağ oranını,  ihtiyaçlarını ve beslenme sistemini tanıyıp düzene sokmak için uzman diyetisyen Işın Işık destek alıyor. Işın Işık, incelme ve diğer güzellik sorunları için başvuranların beslenme sistemlerindeki varsa eksik ve yanlışlara yanılmayıp kişiye özel öneriler sunarak bir sağlıklı beslenme olmaksızın güzelliğin de olamayacağının altını çiziyor. Mediest’e başvuran herkesin vücut analizi ve diyetisyen kontrolü ise ücretsiz olarak yapılıyor.

Mediest’ten Işın Işık‘dan diyet sürecinde doğru bilinen yanlışlar

Aç kalarak zayıflandığının, ekmeğin kilo aldırdığının, diyet ürünlerinin zayıflattığının ve sabahları aç karına limonlu su içmenin aslında hiç de doğru olmayan diyet tabuları olduğunu biliyor muydunuz? Mediest Estetik ve Güzellik Merkezi’nden Beslenme Uzmanı Diyetisyen Işın Işık diyetle ilgili doğru bildiğimiz yanlışları açıklıyor:

Sabahları aç karnına içilen limonlu sıcak suyun yağ yakıcı özelliği…

Halk arasında en yaygın olarak bilinen, sabahları veya yemek öncesinde aç karnına limonlu sıcak su içmenin vücuttaki yağları erittiğidir ancak bu inanç tamamen yanlıştır. Suyun veya içine katılacak limon soda gibi maddelerin, bitki çaylarının kesinlikle yağları eritmek, yok etmek gibi bir etkisi bulunmamaktadır.

Ekmek, makarna, pilav gibi karbonhidratların diyetten tamamen çıkarılması…

Diyet yapan kişinin yaptığı en önemli hatalardan biri vücuda yeterli miktarda karbonhidrat vermemektir. Diyete başladığı zaman ekmek, pilav, makarna, patates, mısır gibi besinleri kesen kişilerin metabolizması ihtiyacı olan karbonhidratı önce kandan almaya çalışır. Glikoz oranı düştüğünde kan şekeri de parelilinde düşmeye başlar. Sonrasında vücut kas içerisindeki karbonhidratları kullanmaya başlar ve bu durum kas kaybı anlamına gelir. Bu sırada vücut kasla beraberinde su kaybına uğrar. Yani diyette karbonhidratı kesen kimse tartıdaki sonucu görünce kilo verdiği yanılgısına düşer ancak gerçek olan vücudun kaybettiği yağ değil kas ve sudur.

Tek öğün yemek…

Vücudun kilo almasına neden olan en önemli etkenlerden biri, onu bütün gün aç bırakıp sadece akşamları yemek yemektir. Çünkü yaklaşık 20 saat aç kalan vücut bu durumun devam edeceğini düşünür ve savaşa hazırlanır gibi yediklerini depolamaya başlar. Sonra 4 saat içerisinde gelen besinler yağ olarak depolanır. Bu konuda Işın Işık’ın tavsiyesi vücudu asla uzun süre aç bırakmamaktır. Mutlaka her 3-4 saatte bir şeyler tüketilmelidir.

Siz de eski method uygulamalardan uzak durmak ve bütün bu tabuları yıkmak istiyorsanız Mediest’in Beslenme ve Diyet uzmanı Işın Işık’ın tavsiyelerini ve size özel hazırlayacağı programlarını uygulamalı sağlıklı ve düzenli beslenme şeklini hayat felsefeniz haline getirmelisiniz. Böylece daha sağlıklı görünecek, güzelliğinize güzellik katacaksınız.

Tuğçe Oral-Turuncu İletişim

Adres: Abide-i Hürriyet Cad. Eser Apt. No:191 K:2 D:5 Şişli (Şişli Camisi karşısı, gazete bayisi yanı)     Telefon: 0 (212) 224 61 94 – 0 (212) 232 66 02

mediest.com

 

 



Bu haber 749 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,624 µs