En Sıcak Konular

EDOĞAN'IN BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNDEN ANLADIĞI NE?

11 Aralık 2009 15:10 tsi
EDOĞAN'IN BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNDEN ANLADIĞI NE? Tayyip Erdoğan, kendi iktidarları döneminde Türk basınının Türkiye’de tarihin en özgür döneminden geçmekte olduğunu iddia etti ama Tayyip Bey’i eleştirebilen kaç kişi kaldı basında?

Tayyip Bey'in kaç çiftliği var?
 
Tayyip Erdoğan, kendi iktidarları döneminde Türk basınının Türkiye’de tarihin en özgür döneminden geçmekte olduğunu iddia etti.
Erdoğan, Türkiye’de yedi yıl önce, gazetelerin ne tür baskılar altında olduğunu bilenlerin bulunduğunu belirterek “Ben de gayet iyi bilirim. Birçok konu konuşulamıyordu, yazılamıyordu, çizilemiyordu, Değişik baskı grupları basın üzerinde adeta Demokles’in kılıcı gibi duruyordu ve aynen herkesin dilinde olan şuydu, iktidarları basın getirir, basın götürür, mantık buydu, anlayış buydu; ama bugün basın, bir kez daha tekrar ediyorum, Basın Türkiye’de tarihin en özgür döneminden geçmektedir. Ve inanıyorum ki daha da özgürleşecektir” dedi.

* * *

Basının, yakın geçmişte, iktidarlar üzerinde baskı aracı olarak kullanıldığı doğrudur. Basının kendi içinde de o anki yayın politikasına uymayan gazetecilere baskı yapılmıştır. Tıpkı Erdoğan döneminde Emin Çölaşan’a yapıldığı gibi. İşine son verilecek yazarlar listeleri de Erdoğan döneminin ürünüdür ama o, basını özgürleştirdiklerini söylüyor. ABD’nin Irak’ı özgürleştirdiği gibi herhalde!
Ortada basın mı kaldı? Bütün baskı grupları tek bir baskı grubuna boyun eğdi! O baskı grubu da Tayyip Bey’in iktidarında türeyen zenginlerden oluşuyor. Aralarında eskiden kalma iki grup var ama onlar da ticari kaygılarla çoktan beyaz bayrağı çekmiş durumda. Aydın Doğan da Deniz Feneri konusunda yayın yapmanın cezasını çekiyor; ayakta kalma mücadelesi veriyor. Yandaş medya dahil bütün medyada, Türk kavramına, Atatürk’e, Cumhuriyet’e saldırmak iyi para kazandırıyor! Emniyet Genel Müdürlüğü, milliyetçiliğin biraz farklı bir yorumu olan ulusalcılığı terör olarak göstermek istiyor. Kanaltürk, yandaşlaştırıldı. İşadamları ART’ye reklâm vermeye korkuyor. Haydar Baş’ın televizyonlarını da bir kulp bulup susturmak istiyorlar.
Türk televizyon tarihinin en kaliteli programlarını yapan Banu Avar’ı bile susturdular, ardından TRT’yi de yandaşların çiftliği haline getirdiler.

* * *

Tayyip Erdoğan’ın KKTC’den nasıl vazgeçtiğini, Mehmet Ali Talat ile yaptığı telefon görüşmesini yayınlayarak ispat eden Aydınlık dergisinin muhabirleri hâlâ tutukludur. Herhalde Başbakan’ın telefonunu dinleyenler, o gazeteciler değildir! Bu ülkede Genelkurmay Başkanlığı’nın en gizli birimlerindeki konuşmalar, ortam dinlemesi ile kaydedilerek İnternet’te yayınlandı, iki gün sonra yapılacak Kuzey Irak harekâtı dünyaya ilân edildi, soruşturma açan bile çıkmadı!
Derginin yayını da bir ay süreyle durdurulmuştur! Darbe dönemlerinde de basına ancak bu kadar baskı yapılabilirdi. Sıkıyönetimden ne farkı var Tayyip Erdoğan döneminin? Gazetelerin, Yargıtay’ın bile santrali dinlendi, belki hâlâ dinleniyor.

* * *

Erdoğan, basının, her zaman baskı gruplarının sözcüsü olduğunu bilmiyor mu? Kendisinin de uyguladığı vahşi kapitalist sistemin yapısı budur! Burada farklı çıkar gruplarının aynı anda var olabilmesi söz konusudur; Erdoğan’ın yaptığı gibi tek bir baskı grubu oluşturmak değil.
Sistemin bir dişlisi olmayı kabul etmeyenlere ise büyük gemilerde yer yoktur! Çünkü sistemi altüst ederler!
Herhalde kendi çiftliklerindeki “gazeteci”lerle kavga edemeyince canı sıkılıyor Tayyip Bey’in..
Tayyip Bey’i eleştirebilen kaç kişi kaldı basında?

 

Arslan Bulut-Yeniçağ

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/a_haberdetay.php?hityaz=11206

 



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,610 µs