En Sıcak Konular

MADENDE PATLAMA: 19 İŞÇİ ÖLDÜ

11 Aralık 2009 10:56 tsi
MADENDE PATLAMA: 19 İŞÇİ ÖLDÜ Bursa'nın Mustafa Kemalpaşa İlçesi'nde metan gazı sıkışmasına bağlı olarak meydana gelen grizu patlaması sonucu toprak altında kalan 19 işçi hayatını kaybetti.

19 işçi hayatını kaybetti

Bursa'nın Mustafa Kemalpaşa İlçesi, Deveci Konağı nahiyesine bağlı Dük ve Alpagut köyleri arasında bulunan Dük Madencilik İşletmesi'nde, metan gazı sıkışmasına bağlı olarak meydana gelen grizu patlaması sonucu toprak altında kalan 19 işçi hayatını kaybetti.

Göçük sonucu 19 işçi hayatını kaybederken, 4 işçi de sağ olarak kurtarıldı...

Hayatını kaybeden işçiler

İzzet Kuşoğlu

Emirali Turhan

Ertuğrul Demiray

İmrali Yiğen

Erol İkiz,

Ramazan Baştepe

Mehmet Kuşoğlu

Ahmet Kuşoğlu

Mehmet Alkuş

Seyitali Akduman

Murat Aydın

Yusuf Karacan

Ali Kozan

Mustafakemalpaşa İlçesi'ne 30 kilometre uzaklıktaki Alpagut Köyü yakınlarında bulunan Bükköy Madencilik İşletmesi'ne ait kömür ocağında dün saat 19.30 sıralarında vardiyada 32 işçinin çalıştığı bir sırada şiddetli bir patlama meydana geldi. Yerden 250 - 350 metre derinlikteki patlamanın ardından oluşan göçükte çok sayıda işçi mahsur kaldı. Patlamanın ardından ocakta çıkan yangınla ortalık cehenneme döndü. Patlamanın hemen ardından ocağa giren 2 kişi, içerideki yoğun gazdan zehirlenince güçlükle dışarı çıkabildi. Oksijen verilen 2 kişi tedavi altına alındı. Göçüğün meydana geldiği yerde yoğun gaz kokusu nedeniyle ekiplerin müdahalede güçlük çektiği ve bu nedenle ocağa sürekli hava verildiği bildirildi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile iletişim kurularak, bu tür olaylarda daha deneyimli olan Zonguldak ve Tunçbilek'ten takviye ekiplerin de bölgeye hareket etmesinin sağlandığını açıkladı. Vali Harput, "İlk bilgilere göre, 15-20 işçinin göçük altında olduğu ifade edildi. Umarım, kurtarma çalışmaları başarılı olur. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'ndeki Bükköy Madencilik ve Turizm Anonim Şirketi'ne ait kömür ocağında gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlamadan sonra olay yerine gelerek incelemede bulunan ve kurtarma çalışmalarını izleyen CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer, göçük altında kaldığını açıkladığı 19 kişinin yaşamını yitirdiği söyledi. Özer, yaşanan bilgi karmaşası nedeniyle il yöneticilerini de eliştirirken, Zonguldak'tan beklenen ekibin de hava muhalefeti nedeniyle saatlerce beklediğini belirterek, "Artık yola çıkmalarına gerek yok" dedi.

Hava muhalefeti çalışmaları engelledi

Bursa Mustafakemalpaşa İlçesi'ndeki Bükköy Turizm ve Madencilik A.Ş.'ye ait kömür ocağında meydana gelen patlamadan sonra Zonguldak'tan istenen ekibin hava muhalefetine takıldığı ortaya çıktı. Zonguldak Valisi Erdal Ata, Bursa Valisi Şahabettin Harput'un kaza sonra kendisini aradıktan sonra hemen harekete geçerek önce TTK Genel müdürü ile görüştüğünü ve ekiplerin 45 dakika gibi kısa bir süredehazır olduğunu belirterek, yaşanan olumsuzlukları şöyle anlattı:

"Kazadan 45 dakika sonra ekiplerimiz tam donanımlı olarak 45 dakikada hazır oldu. Bu tür kurtarma faaliyetlerinde çok kısa sürede müdahale edilmesi gerekiyor. Karayolu ile zaman kaybı olacağından doğru olan şey helikopter ile gidilmesiydi. Ekibimizi helikopterle Bursa'ya götürmek istedik ve Genelkurmay'dan 2 hilikopter tahsis edildi. Ancak hava muhalefeti nedeniyle hareket edemediğini öğrendik. Tüm olumsuzluklara rağmen yola çıkan 2 hekikopterin hava muhalefeti nedeniyle yarı yoldan geriye döndüğü bilgisi bana ulaştı. Pilotlar şanslarını denemişler ancak maalesef yarı yoldan geriye dönmek zorunda kalmışlar. Bunun üzerine ekipler karayolu ile Bursa'ya hareket etti."

Bu arada kaza yerinde ise Zonguldak'tan yola çıkan ekibinin Mustafakemalpaşa'ya indiği yönünde çıkan haber, işçi yakınlarını heyecanlandırırken, daha sonra bu bilginin de doğru olmadığı ve ekibin hava muhalefeti nedeniyle karadan yola çıktığı öğrenildi. Bu gecikme kaza yerinde de büyük tepkiyle karşılandı.

 

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/19-isci-hayatini-kaybetti-145920.htm



Bu haber 735 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,051 µs