En Sıcak Konular

VATAN SiZE MiNNETTARDIR

9 Aralık 2009 09:15 tsi
VATAN SiZE MiNNETTARDIR Tokat’ın Reşadiye ilçesindeki saldırıda şehit düşen 7 asker için düzenlenen cenaze töreninde teröre karşı büyük öfke vardı.

Döktüğünüz kanda boğulacaksınız

VATAN SiZE MiNNETTAR
TOKAT’ın Reşadiye ilçesindeki saldırıda şehit düşen 7 asker için düzenlenen cenaze töreninde teröre karşı büyük öfke vardı. Tokat halkının yanı sıra çevre illerden şehitlerimizi uğurlamak için ellerinde bayraklarla gelenler yaşlı gözlerle dua etti, tekbir getirdi, teröre lanet yağdırdı.

Yaralı askerlerin durumu iyi
İL Jandarma Alay Komutanlığı’nda yapılan ve duygu dolu anların yaşandığı törenin ardından, şehitlerin naaşları memleketlerine gönderildi. Yaralanan 3 askerimizin sağlık durumu iyiye gidiyor. Öte yandan Reşadiye ve çevresindeki güvenlik tedbirleri de artırıldı.  

Sokaklara döküldük
7 askerimizin teröristlerce kalleşçe şehit edilmesi Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Vatandaşlar bayraklarla sokaklara döküldü, protesto gösterileri yaptı, teröristlere lanet yağdırdı

Türkiye, Reşadiye Sazak Köyü yakınlarındaki kahpe pusuda teröristlerce 7 askerimizin şehit edilmesi üzerine adeta tek yürek oldu, sokaklara döküldü. Dün akşam saatlerinde acılı haberin duyulmasının ardından bayraklarını alarak sokaklara çıkan, meydanlara toplanan vatandaşlar protesto gösterileri yaparak teröristlere lanetler yağdırdı. Bir grup ise şehitlerin getirildiği hastane önünde toplandı. Hastane önünde nöbet tutan askerlerin yanında bir vatandaşın Kur’an-ı Kerim okuduğu görüldü. Askerlerle herhangi bir akrabalık ilişkisi olmadığını belirten vatandaş, olayın üzüntüsünü yaşadığını ifade ederek, “Bu vatan, hepimizin, bu çocuklar hepimizin evladı” ifadelerini kullandı. Bu arada, İstanbul’da da teröre lanet yağdı. Kartal’da akşam saatlerinde Tokat’tan gelen şehit haberleri ve ilçede yaşanan yasadışı eylemleri protesto etmek için sokağa çıkan yaklaşık 200 kişilik bir grup dev Türk bayrakları ile yürüyerek eylem yaptı.

Şehit 7 askerin cenazesi, Tokat Jandarma Komutanlığı’nda yapılan törenden sonra memleketlerine gönderildi.

“Şerefsizlerin yanına bırakmayacağım”
Teröristlerin hain pususunda şehit düşen askerlerden Cengiz Sarıbaş’ın babası Muttalip Sarıbaş, “Yarın komutanımla konuşacağım. Oğlumun elbiselerini ve silahını bana versinler. Ben de o karakola gidip görev yapacağım. O şerefsizlerin yanına bırakmayacağım. Vatan sağolsun” dedi.

Öfkeli vatandaşlar izdiham yarattılar
Saldırının duyulmasından sonra bayraklarla sokağa fırlayan öfkeli vatandaşlar şehitlerin getirildiği ambulansların geçişi  sırasında tekbirler getirip gözyaşı döktüler, “şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atarak protesto gösterisinde bulundular.

Kahraman şehitler Türk milletini ağlattı
Tokat İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Tosunlu’nun, şehit askerlerin cenazelerinin ambulanslarla hastaneye getirilişi sırasında duygulandığı görüldü. Burada da şehitler için dua eden ve tekbir getiren vatandaşlar terörü lanetledi.

Bölgede güvenlik önlemleri artırıldı
Reşadiye ve çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı. D-100 kara yolunun Reşadiye-Niksar ve Reşadiye-Koyulhisar arasında bölümlerinde güvenlik güçlerinin araç kontrolü yaptığı görüldü. Yol güzergahında zırhlı askeri araçların beklediği gözlendi. Şehit cenazelerinin ambulanslarla Tokat’a gönderilmesi sırasında geçiş güzergahında bulunan zırhlı aracın birindeki asılı olan Türk Bayrağı, objektife böyle yansıdı.

Yüreklerimiz yanıyor
Teröristler tarafından kalleşçe pusuya düşürülerek şehit edilen 7 Mehmetçik’in ardından tüm
Türkiye gözyaşına boğuldu. Şehitler düzenlenen hazin törenin ardından memleketlerine gönderildi

Tokat Reşadiye’de devriye görevi yapan 7 askerimizin eli kanlı teröristlerce pusuya düşürülerek şehit olmaları tüm Türkiye’yi gözyaşına boğdu. Jandarma uzman çavuş Harun Arslanbay ile jandarma erler Onur Bozdemir, Kemal Pide, Ferit Demir, Yakup Mutlu, Cengiz Sarıbaş ve Fatih Yonca’nın cenazeleri Tokat İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törenden sonra memleketlerine gönderildi. Cenazelerin tören alanına götürülmesi sırasında terörü kınayan sloganlar atan binlerce kişi, gözyaşlarını tutamadı. Hain saldırıda şehit düşen uzman çavuş Harun Arslanbay’ın Adana’nın Yumurtalık ilçesine bağlı Sugözü Köyü’ndeki baba evine ateş düştü. Gözyaşlarına boğulan şehidin annesi Döndü Arslanbay teröristlere lanet yağdırdı. Şehit Kemal Biden Ordu’nun Akkuş ilçesinde, Onur Boztemir Adıyaman’da, Yakup Mutlu ise Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Örenket Köyü’nde toprağa verildiler. Şehitler Harun Arslanbay Yumurtalık’ın Sugözü Köyü’nde, Fatih Yonca İskenderun’da, Cengiz Sarıbaş ise bugün İstanbul’da toprağa verilecekler. Öte yandan, şehit uzman çavuş Harun Arslanbay’ın İmralı Adası’ndaki Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda yaklaşık 5 yıl görev yaptığı öğrenildi.

İlkokul arkadaşları tabutuna sarılarak ağladı
Giresunlu şehit er Cengiz Sarıbaş’ın İstanbul’dan gelen arkadaşları Eray Kaya ve Hakan Urgancı gözyaşlarını tutamadı. Şehit Sarıbaş ile ilkokuldan beri arkadaş olduğunu belirten Eray Kaya, arkadaşının Türk Bayrağı’na sarılı tabutuna sarılarak ağladı.

“Oğlumu böyle mi karşılayacaktım”
Teröristlerin düzenledikleri kalleş saldırıda şehit olan jandarma er Fatih Yonca’nın Hatay’ın İskenderun ilçesi Bekbele beldesine bağlı Orhanlı Köyü’nde yaşayan ailesi oğullarının acı haberiyle yıkıldı. Anne Yonca, “Bu acıya yürek dayanmaz. Oğlumu böyle mi karşılayacaktım” diyerek ağıtlar yaktı.

Ağıtlar yaktı teselli edilemedi
Tokat’taki saldırıda şehit olan jandarma eri Onur Bozdemir’in annesi Ayşe Bozdemir, teröre
lanetler yağdırdı, oğlu için ağıtlar yaktı.

Terör kurbanı Serap toprağa verildi
İstanbul Küçükçekmece’de, 8 Kasım’da, teröristlerin İETT otobüsüne molotofkokteyli atılması sonucu yanarak ağır yaralanan ve önceki sabah yaşam mücadelesini kaybeden 17 yaşındaki Serap Eser toprağa verildi. Genç kız, 1 aydır tedavi gördüğü hastanede organ yetmezliği nedeniyle yaşama veda etmişti.

 

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=27583

 



Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    16,639 µs