En Sıcak Konular

BEŞİKTAŞ: 1- CSK MOSKOVA: 2

9 Aralık 2009 09:48 tsi
BEŞİKTAŞ: 1- CSK MOSKOVA: 2 Avrupa Ligi biletini kapmak için CSKA Moskova’yı yenmekten başka çaresi olmayan Kartal, oyuna hızlı başladı. Tello mutlak bir fırsatı kaçırdı. Krasic’in golü soğuk duş etkisi yarattı. İkinci yarıda Bobo eşitliği sağladı, Aldonin perdeyi kapadı

CSKA EMEKLİSİ 1-2

Avrupa Ligi biletini kapmak için CSKA Moskova’yı yenmekten başka çaresi olmayan Kartal, oyuna hızlı başladı. Tello mutlak bir fırsatı kaçırdı. Krasic’in golü soğuk duş etkisi yarattı. İkinci yarıda Bobo eşitliği sağladı, Aldonin perdeyi kapadı

Kartal’ın Devler Ligi’nden elenişine şaşırmadık. Bunun da temelinde Beşiktaş’ın kadrosu yatıyor,  kapasitesi bu kadar... Beşiktaş’ın iç hatlarda iki kupa kazanması, hiç kimseyi yanıltmasın. Bu sezon da ipi göğüsleyebilir, sürpriz olmaz. Transferdeki yanlış politika Beşiktaş’ı Şampiyonlar Ligi’nde ‘misafir takım’ yapan en büyük faktördür bizce!
Maça fena başlamadı Kartal.. İyi baskı kurdu, savunmada risk aldı, Ekrem-Bobo-Tello ile üçlü forvet hattı oluşturdu, pozisyon üretmeye çalıştı, buldu da... Gelin görün ki, bu fırsatı gole çevirecek kramponu bulamadı Kartal! İngiltere’de Manchester’i galibiyetinde attığı golle ‘kahraman’olan Tello, öyle bir fırsat kaçırdı ki, gözlerimize inanamadık!
Hadi bunu da geçtik. Krasiç’in attığı golde Tello’nun hatası da büyüktü. Fink’e adeta ‘iftira’ gibi pas attı, rakip kaptı, Krasic’e, Kartal’ın Avrupa hayaline ‘set’ çekti.
CSKA, kontrollü oynadı, savunmasını sağlam tuttu, kazandığı toplarla çok adamlı ofansif girişimler yaptı. Denizli, Nihat Uğur ve Nobre hamleleri yaparak, takımın ofansif gücünü artırmak istedi, düşünce doğruydu. Ne var ki, CSKA katı savunma anlayışı, kalecinin yerinde çıkışları, Kartal’ın elini-kolunu bağladı.
Beşiktaş, CSKA’nın direnişini 86’da Bobo ile kırabildi. Kronometre ilerliyor, Beşiktaş galibiyet için yükleniyor, ama olmuyordu. Zaten atı alan Üsküdar’ı çoktan geçti, CSKA Aldonin ile uzatmalarda bir gol daha bularak yoluna devam ederken, sen evde kaldın!
Kartal kötü oynamadı, iyi mücadele etti, terini son damlasına kadar akıttı, galibiyet için her yolu denedi, beceremedi.
11. dakikada Fink’in pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Tello’nun aşırtma vuruşu az farkla direğin yanından dışarı gitti. 31’de Ernst içeriye ortaladı, Bobo topu kafayla kaleye gönderdi meşin yuvarlak Akınfeev’de kaldı.
32’de pasıyla Rüştü ile karşı karşıya kalan Nedic ceza sahasındaki Dzagoev’e göndermek istedi, son anda İbrahim Toraman araya girdi.
41’de Tello’nun verdiği pasın kısa düşmesi nedeniyle topu kapan Mamaev pasını Krasic’e verdi. Krasic ceza sahasına girerek Rüştü’nün solundan topu ağlara gönderdi: 0-1
55’te Ernst’in ortasına İbrahim Toraman voleyle kaleye göndermek istedi, top defansa çarparak kornere gitti.
63’te İbrahim Üzülmez, Bobo’ya çıkardı son anda Akınfeev uzanarak topu kaptı.
73. dakikada Tello’nun kullandığı köşe vuruşunda Ferrari kafayla vurdu, top az farkla üstten auta gitti.
86’da İbrahim Üzülmez içeriye şık orta yaptı, Bobo aynı şıklıkla topu ağlara gönderdi: 1-1
90+5’te sağdan gelen Aldonin çektiği sert şutla takımını öne geçirdi :1-2

MAÇIN RÖNTGENİ
KRASİC
Moskova’daki maçta da Beşiktaş’ı yıkan isim Krasic, dün de Kartal’ın umutlarını söndüren isim oldu. Sahada basmadık yer bırakmayan bir o kanatta, bir bu kanatta kendini gösteren Krasic, 41. dakikada yakaladığı gol fırsatını da usta vuruşla değerlendirdi.

RODRIGO TELLO ŞAŞIRTTI
11. dakikada Tello öyle bir gol kaçırdı ki, İnönü’deki herkes de neredeyse aklını kaçırıyordu. Kartal erken bulunabilecek bir golün rakip üzerindeki mutlak psikolojik baskısı fırsatını elinden kaçırdı. Avrupa macerasını bir başka bahara bıraktı.

60 liralık tarife taraftara uymadı
Beşiktaş’ın Avrupa’da yoluna devam edebilmesi için büyük önem taşıyan dünkü karşılaşma, bilet fiyatlarından dolayı yeteri kadar ilgi görmedi.   Özellikle bilet fiyatlarının 60 lira olduğu kale arkası tribünlerde yer yer boşluklar dikkati çekti. Karşılaşmayı yaklaşık 500 Rus taraftar da kendilerine ayrılan eski açık tribündeki yerlerinden takip etti.

Şehitler ölmez vatan bölünmez
Siyah-beyazlılar, Tokat’ta şehit olan 7 asker için tezahüratlar yaptı. Terör örgütünü tezahüratlarla protesto eden Beşiktaşlılar, kapalı tribünde, üzerinde “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” yazılı dev Türk bayrağı açtı. CSKA’yı kızdırmak için rakibi Rubin Kazan lehine tezahürat yapan taraftar, hakem Hansson’u da yuhaladı.

Demirören yine yoktu
Son zamanlarda hem İnönü Stadı, hem de deplasmandaki maçlara gelmeyen Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören dünkü karşılamada da görünmedi. Gelmediği karşılaşmaların çoğunun kazanılması nedeniyle adeta uğur yapan siyah-beyazlı kulübün başkanı, en son İstanbul’da 3-0 mağlubiyetle biten Wolfsburg maçına gelmişti.

Kaleci Rüştü çok korkuttu
Rüştü Reçber’in 47. dakikadaki sakatlığı teknik heyeti korkuttu. Burnuna gelen bu darbeden dolayı bir anda yüzü kan içerisinde kalan milli file bekçisine sağlık heyeti hemen müdahalede bulundu. Karşılaşma birkaç dakika durarken, tampon yapılarak burun kanaması kesilen Rüştü de kanlanan formasını değiştirerek oyuna devam etti. (BİLAL MEŞE-Milliyet)[1]

Tek umut doping

Avrupa’ya havlu atan Beşiktaş, UEFA’nın 17 Aralık’taki toplantısını dört gözle bekleyecek. Rus ekibinde ikiden fazla dopingli oyuncu bulunursa, turnuvadan ihracı gündeme gelecek, siyah-beyazlılara yeniden yol açılacak

CSKA Moskova’nın 2 futbolcusunda doping çıktı. UEFA, 3 Kasım’da deplasmanda Manchester United ile yapılan Şampiyonlar Ligi maçı sonrasında, savunma oyuncuları Sergei Ignashevich ve Alexei Berezutskiy’den alınan numunelerde dopinge rastlandı. Avrupa Futbol Birliği, bu oyuncuları, 17 Aralık’ta yapacağı toplantıya kadar geçici olarak maçlardan men etti.
UEFA Anti-Doping Kuralları’nın 21. maddesine, CSKA Moskova’nın diskalifiye durumu da sözkonusu olabilir. Çünkü kurala göre;
1. Aynı takımdan birden fazla oyuncu anti-doping kuralı ihlali yaparsa, UEFA yönetimi organizasyon süreci içinde tüm takımı teste alır.
2. Eğer ikiden fazla oyuncu anti-doping kural ihlalini işlemişse, yasaklı bir madde veya metot ilişkisi içinde olursa, adı geçen takım organizasyondan ve/veya gelecekte düzenlenecek UEFA organizasyonlarından diskalifiye edilebilir.
Dünkü maç öncesinde ortaya çıkan doping skandalından dolayı konuyu ayrıntılı bir şekilde inceleyen Beşiktaş’ın yetkilileri, şu an için bir girişimde bulunmama kararı aldı ve UEFA Yönetimi’nin kararını beklemeye başladı. Doping yaptığı belirlenen iki futbolcu da İnönü Stadı’nda tribünde oturdu.
CSKA’nın resmi internet sitesinde yapılan açıklamada “üzücü bir teknik hata”dan bahsedilirken; “haberin kulüp ve oyuncular üstünde şok yarattığı” belirtildi.
UEFA’nın açıklamasında sadece “uyarıcı” maddeden söz edilirken; Rus ekibinin duyurusunda Ignashevich ve Berezutsky’e, ekim ayındaki Rusya Milli Takımı kampında soğuk algınlığı ve boğaz iltihabı tedavisi amacıyla “Sudafed” adlı ilacın verildiği ifade edildi. Söz konusu ilacın UEFA’nın yasak listesinde olmadığı fakat CSKA doktorlarının, oyuncuların bu ilacı kullandığı konusunda UEFA’yı bilgilendirmeyi unuttukları bildirildi.[2]

 

Kaynak: Milliyet Gazetesi

[1].http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=6&ArticleID=1171538&Date

[2].http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=6&ArticleID=1171534&Date

 

 



Bu haber 844 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,984 µs