En Sıcak Konular

FENERBAHÇE MAÇLARINDAKİ HAKEM HATALARI KAFA KAFAYA

8 Aralık 2009 11:32 tsi
FENERBAHÇE MAÇLARINDAKİ HAKEM HATALARI KAFA KAFAYA İlk 8 hafta F.Bahçe lehine bariz düdükler var ancak.. Ancak G.Saray derbisinde Tarık Ongun’un başının yarılmasından sonra tesadüfi(!) şekilde hatalar sarı-lacivertlilerin aleyhine dönüyor. Teraziden çıkan sonuç ise çok adil...

Hakem hataları kafa kafaya 
 
VATAN’ın hakem dosyasında çıkan sonuç: İlk 8 hafta F.Bahçe lehine bariz düdükler var ancak..

Ancak G.Saray derbisinde Tarık Ongun’un başının yarılmasından sonra tesadüfi(!) şekilde hatalar sarı-lacivertlilerin aleyhine dönüyor. Teraziden çıkan sonuç ise çok adil...

LEHİNE HATA: 13

2 tane ofsayttan gol attı, 4 kez rakiplerin gollük atağı ofsaytla kesildi. Fener’in rakiplerinin 2 penaltısı verilmedi. Tam 5 Fenerli futbolcu kırmızı kart görmedi. Toplamda lehte yapılan hata sayısı 13 olarak dikkat çekti.

ALEYHİNE HATA: 12

Tam 5 tane penaltısı verilmedi. Kasımpaşa ve Beşiktaş ofsayt goller attı. Aleyhine 1 haksız penaltı çalındı. 3 tane rakiplerden kırmızı kartla adam atılması gerekiyordu. 1 gol öncesi de (Eskişehir) faul kararı çıkmadı.

Lehine Hatalar

1. Hafta: Denizli-F.Bahçe (0-2) İKİ tarafa da hatalı ofsaytlar var. Orta hakem Bülent Yıldırım ise skor 1-0’ken Vederson’un Fatih’i çekmesinde Denizli’nin penaltısını vermedi. Son dakikada Güiza’nın golü gelmese skor tartışılabilirdi.

2. Hafta: F.Bahçe-Sivas (3-0) SKOR 0-0’ken Hayrettin’in Deivid’i arkadan itmesinde Mustafa Kamil Abitoğlu’nun ’devam’ kararı tartışılır. Asıl tartışma yaratan ise Kazım’ın 70’te 1-0’ı sağlayan golünnün ofsayt olmasıydı. Maç orada koptu.

3. Hafta: D.Bakır-F.Bahçe (1-3) SUAT Arslanboğa gergin maçın altından kalkamadı. Kendini iten Emre’ye sarı vermedi. Sonra 8’de Emre’ye ucuz bir sarı gösterdi. Eğer ilkini verse Fener 82 dakika 10 kişi oynayacaktı.

4. Hafta: F.Bahçe-Manisa (2-1) TOLGA Özkalfa ve yardımcıları tabelayı değiştirdi. Maç 0-0 devam ederken 59’da Bekir, Ergin’i 18 içinde düşürdü. Hem kırmızı hem penaltı gerekiyordu. İkisi de olmadı. Ardından Kemal’e kalkan saçma bayrakla Manisa’nın golü güme gitti. Emre ile kavga eden Eren’i 15 dakika kala atmadı.

5. Hafta: Bursa-F.Bahçe (1-2) DENİZ Çoban değil de maçın hakemi Cüneyt Çakır olsa ilk yarıda Yenal’a sert giren ve ardından ’alkış’ yapan Lugano, hakemi bir dövmedikleri kalan Alex ve Mehmet Topuz kesin atılmıştı. 6 Fenerli sarı gördü ama kırmızıdan yırttı.

6. Hafta: F.Bahçe-İst.BŞB (1-0) İKİNCİ yarıda 71 ile 74’te Tum’a Alpaslan Dedeş’in kaldırdığı iki hatalı ofsayt bayrağı var.

7. Hafta: Antalya-F.Bahçe (1-2) MUSTAFA Emre Eyisoy, 1-1’ken 40’ta Sedat’ın gollük atağını hatalı bayrakla kesti. Aynı Eyisoy benzer atakta Semih’in son dakika golünü verince tartışma çıktı. Kaleci Polat’ın 78’de Uğur’a yaptığı bariz penaltı ise güme gitti.

Alehte hatalar

8. Hafta: F.Bahçe-G.Birliği (3-0) KUDDUSİ Müftüoğlu’nun tek bombası 74’te gole giden Güiza’yı arkadan çeken İlhan’a 2. sarıdan kırmızıyı göstermemesiydi..

9 Hafta: G.Antep-F.Bahçe (2-1) FENER öne geçtiği maçı kaybetti ama Bülent Yıldırım ve yardımcıları harika bir maç yönetti.

10. Hafta: F.Bahçe-G.Saray (3-1) MAÇ öncesi yardımcı Tarık Ongun’un başı yarıldı. 10’da Alex’in golünde Carlos ofsayttı. Ancak 53’te Alex’e penaltı yapan Leo Franco’yu Bünyamin Gezer oyundan atmayı unuttu. Yine Kazım’a G.Zan ve Servet’in bir dayak atmadığı kaldı, Gezer faulleri vermedi.

11. Hafta: Kayseri-F.Bahçe (1-1) TOLGA Özkalfa, 71’de Carlos’un Cangele’yi çekmesinde tartışmalı bir penaltı verdi. Aziz Yıldırım, haklı olarak son Eskişehir maçında o çekmenin daha ağırlarına penaltı verilmediğini savundu. Skor tartışmalı hale geldi.

12. Hafta: Beşiktaş-F.Bahçe (3-0) FIRAT Aydınus maçın 20. dakikasında Gökhan Gönül’e İbrahim Üzülmez’in yaptığı %100 penaltıyı vermedi. F.Bahçe öne geçse skor çok farklı olabilirdi. Sonrasında da 2. yarıda Beşiktaş 3 farka giderken 3. gol ofsayttı.

14. Hafta: F.Bahçe-Kasımpaşa (1-3) ŞAHİN’İN 3. golü yarım metre ofsayttı. Fenerliler son dakikada Semih Şentürk’e Barış’ın hareketinin penaltı olduğunu savundu..

15. Hafta: Eskişehir-F.Bahçe (2-1) ADEM Sarı’nın 62’deki golü öncesinde Youla’nın Bilica’ya yaptığı hareket faul tartışması yarattı. Pozisyonda ’faul yok’ diyenler de çok. Ancak Abitoğlu, 12. dakikada Lugano’nun El Saka tarafından çekilmesinde penaltıyı ’es’ geçti, dengeleri bozdu. 

 

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://haber.gazetevatan.com/Yildirimi_yalanlayan_tablo/275008/5/Spor



Bu haber 1,110 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,998 µs