En Sıcak Konular

İŞTE BİRLEŞİK KIBRIS'IN RUM TARAFINDAKİ ZİHNİYET

7 Aralık 2009 14:21 tsi
İŞTE BİRLEŞİK KIBRIS'IN RUM TARAFINDAKİ ZİHNİYET Rumlar, çocuklarını “Uyusun da büyüsün ninni, İstanbul’u geri alsın” ninnileriyle büyütüyor.

Uyusun da büyüsün ninni İstanbul’u geri alsın ninni!

KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu, Rum’daki Türk düşmanlığının boyutunu ortaya koydu: Rumlar, çocuklarını “Uyusun da büyüsün, İstanbul’u geri alsın” ninnileriyle büyütüyor.

OY kullandığım ana okulunun duvarında Ecevit’in ve barış harekatındaki Türk uçaklarının fotoğrafı, altında da ‘Unutma, unutturma’ yazısı vardı. Çocuklarını Türk düşmanlığıyla yetiştiriyorlar.

Rumlar, çocuklarını Türk düşmanı olarak yetiştiriyor
KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu, Güney’deki Rum halkının yüzde 70’inin Türklerle birlikte yaşamayı kabul etmediğini ve çocuklarını “Büyüsün de İstanbul’u fethetsin” ninnileriyle yetiştirdiğini söyledi
Lefkoşa’da Türk gazetecilerle bir araya gelen Eroğlu, “Anlaşma olur mu olmaz mı tartışmasından ziyade devletimize sahip çıkmamız gerekir”  dedi.
Haber:Salim YAVAŞOĞLU
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı ve Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Derviş Eroğlu, kamuoyu araştırmalarına göre, KKTC’de halkın yüzde 75-80’inin müzakerelerden umudunu kestiğini, Güney’de ise halkın yüzde 70’inin Türklerle birlikte yaşamayı kabul etmediğinin görüldüğünü söyledi. Eroğlu, Rumların, çocuklarını Türk düşmanı olarak yetiştirdiklerini ifade etti. Lefkoşa’da Türkiye’den bazı gazetecilerle bir araya gelen Eroğlu, müzakerelerin iyi niyetle devam etmesini temenni ettiğini belirterek “Ama koptuğu andan itibaren Rum da bütün dünya da bilecek ki artık herkesin kendi yoluna gitmesi gerekir” dedi. Eroğlu, şunları söyledi:

Ayak oyunları yapılıyor
 “Yunanistan ve Kıbrıs’ın Türkiye’nin AB üyeliğinde veto silahı var. Bizimle neyi, niye paylaşsın? sorusu sorulduğu zaman Rum’un uzlaşmama tarafında olduğunu anlarsınız. Biz anlaşmaya mahkum değiliz. Devletimiz var. Ama İstiyoruz. Rum da istiyorsa hissettirsin. Bence müzakereler devam eder. 68’den bu yana devam ediyor. Ama ilanihaye devam etmemesi lazım. Anlaşma olmazsa bunun son olması lazım. Olursa olur. Olmazsa herkes yoluna gider. 

Unutma, unutturma
Derviş Eroğlu, Güney’de halkın yüzde 70’inin Türklerle birlikte yaşamayı kabul etmediğinin görüldüğünü ve Rumların Türk düşmanlığı kininin bitmek bilmediğini ifade ederek şunları söyledi:  “Bir arkadaşım anlattı. Ağacın altında nine çocuğu sallıyor. (Büyüsün de İstanbul’u fethetsin) diye ninni söylüyor. Oy kullandığım ana okulunun duvarında Bülent Ecevit’in Türk uçaklarının fotoğrafı ve altında (Unutma unutturma) yazısı vardı. Çocukları Türk düşmanlığıyla yetiştiriyorlar.”

Görüşmeleri seyrede seyrede yaşlandım
Başbakan Derviş Eroğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Rum lideri Hiristofyas arasında sürdürülen müzakere süreci ile ilgili olarak görüşmelerin sürdüğünü belirterek şöyle konuştu: “Ben bu görüşmeleri seyrede seyrede yaşlandım. Saçlarım beyazladı. Tabii ki devam ediyor. Ama 1968’de başladı. Bir çok anlaşma metni ortaya çıktı. Çözüme yaklaştık deniyor. Ama tüm tutanakları okuyan biri olarak yargının dışında hiç bir konuda anlaşma olmadığını söyleyebilirim.”

 

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=27473

 



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,306 µs