En Sıcak Konular

RUSYA'NIN VATİKAN AÇILIMI

6 Aralık 2009 15:58 tsi
RUSYA'NIN VATİKAN AÇILIMI Papa 16. Benedict tarafından kabul edilen Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Rusya’nın Vatikan’daki temsilcilik statüsündeki misyonunu Büyükelçilik seviyesine çıkaran kararnameyi imzaladı.

Rusya Vatikan’la tam diplomatik ilişki kurdu  

Papa 16. Benedict tarafından kabul edilen Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Rusya’nın Vatikan’daki temsilcilik statüsündeki misyonunu Büyükelçilik seviyesine çıkaran kararnameyi imzaladı. 

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Papa 16. Benedict tarafından kabul edildi. Medvedev görüşme sonrası Vatikan’la ilişkilerin en yüksek seviyeye çıkarılmasını öngören kararnameyi imzaladı. Rusya böylece Vatikan’daki temsilcilik statüsündeki misyonunu Büyükelçilik seviyesine çıkarmış oldu. Medvedev, Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Tarcisio Bertone ile de bir araya geldi. Kremlin sözcüsü Natalya Timakova ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada Medvedev ve Bertone’nin ilişkilerin geliştirilmesi yönünde olumlu yaklaşım içinde olduklarını söyledi. Medvedev’in imzaladığı anlaşmada, “Rusya Dışişleri Bakanlığı Vatikan’daki temsilciliğini büyükelçilik düzeyine çıkarırken, Vatikan da Rusya Federasyonu’ndaki temsilciliğini papalık temsilciliğine çıkaracak” ifadesi yer aldı. Sovyetler Birliği dağılmadan önce 1990 yılında Vatikan’la karşılıklı diplomatik ilişkilerin kurulması yönünde bir anlaşma parafe etmişti. Ocak 1992’de de Vatikan Rusya’yı Sovyetler Birliği’nin yasal devamı olarak tanımış ve temsilcilik düzeyinde ilişki kurulmasını kararlaştırmıştı. Vatikan’dan yapılan açıklamada Medvedev ve Papa’nın görüşmede barış ve güvenlik konularını ele aldıkları, Rusya’nın toplum yaşamında aile değerlerinin ve inançlı kimselerin sağlayacağı katkının ele alındığı belirtildi.

Medvedev’den Papa’ya davet yok
Rusya Devlet Başkanı Medvedev, Papa 16. Benedict’i Rusya’ya davet etmedi. Uzmanlar Rusya devlet başkanının Papa’yı davet etmesinin doğru olmayacağını belirterek, iki kilisenin kendi içinde bunu gerekleştirmesi gerektiğine dikkat çekti. Bununla birlikte iki kilise arasında bin yıldır süren ayrılığın giderilmesi konusunda gelişmeler yaşandığını ifade eden uzmanlar, iki kilisede de iş başında olan din adamlarının kendilerinden önceki temsilcilere göre bu konuya daha sıcak baktıklarını söyledi.

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=9008380&tarih=2009-12-06


 



Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,909 µs