En Sıcak Konular

MADEM İHTİYAÇ YOK BU NEYİN PAZARLIĞI?

4 Aralık 2009 18:46 tsi
MADEM İHTİYAÇ YOK BU NEYİN PAZARLIĞI? ''IMF'ye ihtiyacımız yok” açıklamaları yapan AKP iktidarının haftada birkaç kez telekonferans veya internet üzerinden IMF ile pazarlık halinde olduğu ortaya çıktı.

'İhtiyaç yok' dedikleri IMF ile gizli pazarlık!

SÜREKLİ, “Ekonomimiz güçlü, IMF ile anlaşmaya ihtiyacımız yok” açıklamaları yapan AKP iktidarının haftada birkaç kez telekonferans veya internet üzerinden IMF ile pazarlık halinde olduğu ortaya çıktı. Devlet Bakanı Ali Babacan anlaşmanın yakın olduğunu açıkladı.

IMF ile internette pazarlık
Devlet Bakanı Ali Babacan, IMF ile görüşmelerin devam ettiğini açıkladı. Detayların konuşulduğunu belirten Babacan, psikolojik etkiyi önlemek için görüşmelerin yüz yüze değil, internetten yapıldığını söyledi
Babacan, görüşmelerin haftada birkaç kez internetten veya telekonferans ile yapıldığını açıkladı.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın IMF ile anlaşmak üzere olduğumuzu açıklaması piyasaların moral bulmasına sebep oldu. Ancak birbuçuk yıldan beri hükümet yetkililerinin “IMF ile anlaşmaya ihtiyacımız yok. Ekonomimiz güçlü.” demeçleri sonrasında IMF ile anlaşmak üzere olduğumuz açıklamaları kafaları karıştırdı. İş dünyası ve uluslararası şirketler, Türkiye’nin IMF ile anlaşmasının sağlayacağı olumlu şartları tartışırken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın açıklamaları IMF’nin sağlayacağı krediye, ekonomimizin ihtiyacı olmadığı şeklindeydi.

IMF ile e-mail’le görüşüyoruz
Devlet Bakanı Ali Babacan, düzenlediği basınla sohbet toplantısında kısa vadede kamu bankalarının özelleştirilmesi konusunda da bir niyetlerinin olmadığını açıkladı. Ekonomik krizde ’en kötünün’geride kaldığını ifade eden Babacan, daralmanın yılın üçüncü çeyreğinde azalacağını, son üç ayda ise büyümenin görülebileceğini söyledi. Babacan, gelecek yıldan itibaren işsizliğin de düşeceğini kaydetti. Uluslararası Para Fonu (IMF) ile ilişkiler konusunda da değerlendirmede bulunan Bakan Ali Babacan, sürecin devam ettiğini, haftada en az 2-3 defa telekonferans veya elektronik posta aracılığıyla görüşmelerin yapıldığını söyledi. “Yeni stand-by ile ilgili Fon’la görüşmeler devam ediyor.” diyen Babacan, detayların konuşulduğunu, tek bir detayda da sorun çıkabileceğini kaydetti. Fon’dan bir heyet çağırmadıklarını bildiren Babacan, çağrılması halinde heyetin iki gün içerisinde geleceğini kaydetti. Bakan Babacan, dış finansman açısından 2009’un tamamlandığına dikkat çekerek, şartların uygun olması halinde 2010 yılına ait ön finansman için tahvil ihracı olabileceğini, ancak bunu yüksek ihtimal arasında görmediğini açıkladı.

Vergi gelirlerini arttırma çabası
Vergi gelirlerinin artırılması konusunda ciddi adımlar atılması gerektiğini kaydeden Babacan, mali kuralın ekonomik istikrara ciddi katkı sağlayacağını söyledi. Edinilen bilgilere göre, ekonomi yönetimi mali kuralı vatandaşa bilinç olarak yerleştirmeye çalışacak. Mali kuralın Anayasa’ya konulmasını mümkün görmeyen hükümet, halkın ekonomik politikalara ilişkin denetleyici olmasını istiyor. Babacan, piyasa şartlarının müsait olması halinde Ziraat Bankası’nın halka açılmasıyla ilgili bir niyet olduğunu söyledi. Çok aceleci bir tavır içerisinde olmayacaklarını vurgulayan Babacan, “Kamu bankalarının tamamıyla özelleştirilmesine ilişkin olarak ise kısa vadede bir niyetimiz yok”

 

Kaynak. Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=27331
 



Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,753 µs