En Sıcak Konular

BU REZALETİ KİM SONA ERDİRECEK?

4 Aralık 2009 18:16 tsi
BU REZALETİ KİM SONA ERDİRECEK? Abdullah Öcalan’ın İmralı’da yeni inşa edilen cezaevi koşullarından şikâyet etmesi üzerine Türkiye’nin birçok yerinde başlayan gösteriler bugün de sürdü.

17 cm kare için yaratılan dehşet!

Abdullah Öcalan’ın İmralı’da yeni inşa edilen cezaevi koşullarından şikâyet etmesi üzerine Türkiye’nin birçok yerinde başlayan gösteriler bugün de sürdü. Göstericiler güvenlik güçlerine saldırdı, yine çocuklar ön saflarda yer aldı...
İdil'de öğretmen ve öğrencilerin kaldığı Öğretmen Evi iki saat süren dehşete sahne oldu, göstericiler içeriye girip öğretmenleri linç etmeye kalkıştı. Patnos'ta ve Diyarbakır'da olaylar uzun süre yatıştırılamadı.
Oysa bu olayların sebebi olan yeni hücre eskisinden sadece 17 santimetre kare küçük.Öcalan'ın eski kaldığı hücre; 11.98 metrekare iken, yeni kaldığı beğenilmeyen hücre ise 11.81 metrekare.

PATNOS SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

AĞRI’nın Patnos İlçesi'nde DTP’nin düzenlediği miting sonrası olaylar çıktı. Polis, taş ve sopalarla saldıran gruba gaz bombası ve tazyikli su ile cevap verdi. Polisle göstericiler arasında çıkan olaylar nedeniyle ilçe merkezi savaş alanına döndü.

DTP İlçe yönetimi tarafından bugün Menderes Caddesi’ndeki parti binası önünde bir miting düzenlendi. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı mitingde Mahmur kampından gelen Gülbahar Çiçekci, Diba Ergül, Nurettin Turgut ve Nizar Buldan Kürtçe konuşma yaptı.

Miting sonrası PKK terör örgütü ve Abdullah Öcalan lehine slogan atan çoğu çocuk yaklaşık 100 kişilik grup, taş ve sopalarla güvenlik güçlerine saldırdı. Polis göstericileri dağıtmak üzere gaz bombası ve tazyikli suyla cevap verdi. Esnafın tamamı miting öncesi işyerlerinin kepenklerini kapattı. Çıkan olaylarda birçok işyeri, kamu kurum ve kuruluşlarının camları kırıldı.

LİNÇ ETMEK İSTEDİLER

Şırnak’ın İdil İlçesi’nde dün gece göstericilerin öğretmenevine yaptığı saldırıda bazı kişilerin batıda Doğu ve Güneydoğu kökenli vatandaşlara yönelik olayları gündeme getirip, “Onlar bizi batıda linç ediyor. Biz de onları linç edelim” diye bağırarak grubu galeyana getirdiği iddia edildi.

POLİS MÜDAHELE ETMEDİ

İdil’de dün saat 18.00 sıralarında Atakent Mahallesi’nde toplanan yaklaşık 500 kişi, yaktıları meşalelerle PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıp Adile Naşit Caddesi üzerinde yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında polis hiç bir müdahalede bulunmadı. Daha önceki yasa dışı gösteriler sırasında zaman zaman taşların atıldığı öğretmenevi önüne gelen göstericileri polis burada dağıtmak istedi. Ancak az sayıdaki polise göstericiler taşla karşılık verdi. Polisin bölgeden ayrılmasından sonra İdil Belediye Başkanı DTP’li Resul Sadak ile DTP’li yöneteciler öğretmenevi önüne gelerek göstericilerin dağılmasını istedi. Başkan Sadak, “Yürüyüşünüzü yaptınız, polis de müdahale etmedi. Artık dağılın” uyarısında bulundu.

KIŞKIRTMAYA ÇALIŞTILAR

Bu sırada gruptan bazı kişiler öğretmenevine taş atması üzerine DTP’liler, “Taş atmayın ne istiyorsunuz?” diye göstericileri engellemeye çalıştı. Ancak grup içinde bulunan bazı kişilerin, “Onlar bize batıda linç ediyor. Biz de onları linç edeceğiz” diye bağırdığı iddia edildi. Başkan Sadak ile partililer uzun süre göstericileri dağılmaları yönündeki çabaları sonuçsuz kalınca, bölgeden ayrıldı.

DEHŞET DOLU SAATLER

Göstericilerin taşlı saldırısı sırasında öğretmenevinde görevli olan ve adının açıklanmasını istemeyen bir kişi, olayları anlatırken, göstericilerin kendilerini linç etmek istediklerini söyledi. Öğretmenevine saldırıların gözlerinin döndüğünü söyleyen görevli, “İlk taş 4’üncü kattaki pencerelere isabet etti. Ardından yağmur gibi taş yağmaya başladı. Bu sırada öğrenciler yemeklerini yemiş ve odalarına çekilmişledi. Taşların atıldığı sırada koridorda bulunan bir öğrenci yaralandı. Biz ve öğretmenler kendi imkanlarımızla bu öğrencinin tedavisini yapmaya çalıştık. Daha sonra öğrencileri odalarından alıp, daha güvenli olan yemekhaneye götürüp, burada beklemelerin istedik” dedi.

ÖĞRETMENLER TUVALETLERE GİZLENDİ

İdil öğretmenevi görevlisi, göstericilerin taş atmasının yanında pencerelerdeki demirleri de kırmaya çalıştığını söyledi. Taşların yağmur gibi geldiğini söyleyen görevli, “Demirleri kırsalar içeriye girip bizi linç edeceklerdi. Önce ışıkların tümünü kapatıp karartma uyguladık. Daha sonra 155 Polis İmdat ve 112 Acil Servisi aradık. Ama gelen olmadı. Bu sırada bayan ve erkek öğretmenlerle daha güvenli olduğunu düşündüğümüz tuvatlere gizlendik. Burada aileleri arayan bayan öğretmenler, ‘Bizi linç edecekler. Sivas’taki Madımak Oteli’ndeki gibi öleceğiz’ diyerek aileleriyle telefon görüşmesi yaptılar. Öğretmeler konuşmalarında aileleriyle vedalaşıyorlardı. Çok korkmuşlar ve sürekli ağlıyorlardı” dedi.

2 SAAT SONRA MÜDAHALE

Görevli, polisin iki saat sonra göstericilere müdahale ettiğini belirterek, “Bu sırada polisin sıktığı biber gazı ters esen rüzgara birlikte kırık camlardan içeriye girdi. Binanın içi gazlarla doldu. Öğrenciler ve öğretmenler nefes almakta büyük güçlük çekti. Daha sonra polis ve asker gelip öğrencilerle, öğretmenleri kalkanlarla koruyup, öğretmenevinden tahliye etmeye başladı. Bu tahliye sırasında atılan taşlardan bir öğrenci daha yaralandı” dedi.

DTP'Lİ BAŞKAN: ÜZGÜNÜM

İdil Belediye Başkanı Resul Sadak, dün gece yaşanan olayları tasvip etmediğini ve büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Sadak, “Kimse böyle bir olay olmasını istemez. Biz olayları önlemek için büyük çaba harcadık” dedi.

CİZRE'DE 8 KİŞİ TUTUKLANDI

Şırnak’ın Cizre ilçesinde izinsiz gösterilere katıldıkları iddiasıyla 7’si çocuk 8 kişi tutuklandı.

Cizre’de, İmralı’da ömürboyu hapis cezasını çeken terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın cezaevi koşullarını öne sürerek İdil karayolunu barikatlarla kapatıp, gösteri yaptıkları ve polise taşlı saldırıda bulundukları gerekçesiyle 9 kişi gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki sorgularının ardından bugün mahkemeye sevk edilen göstericilerden 14 yaşındaki çocuk serbest bırakılırken, 8 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.

 

Kaynak: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1169739&Date

 



Bu haber 679 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,961 µs