En Sıcak Konular

APO İÇİN YENİDEN YARGILANMA YOLU AÇILACAK İDDİASI

4 Aralık 2009 13:33 tsi
APO İÇİN YENİDEN YARGILANMA YOLU AÇILACAK İDDİASI MHP’li Oktay Vural, sözde “taş atan çocuklar” için düzenlemeler öngören kanun tasarısıyla, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın yeniden yargılanmasının önünün açılacağını söyledi.

Öcalan'a af yolu açılıyor

MHP’li Oktay Vural,  sözde “taş atan çocuklar” için düzenlemeler öngören kanun tasarısıyla, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın yeniden yargılanmasının önünün açılacağını söyledi. Aynı tasarıya tepki gösteren CHP’li Hakkı Süha Okay da, “Yeniden yargılama, Öcalan’ın cezasının indirilerek belli bir süre sonra serbest kalmasını sağlayacak” dedi.

Öcalan yeniden yargılanacak
10 Kasım’da TBMM’ye sevk edilen Terörle Mücadele Kanunu’nda Değişiklik Öngören tasarıya, CHP
ve MHP’den sert tepki geldi: Bu tasarıyla, bebek katili Öcalan’ın yeniden yargılanmasının önü açılacak

Oktay Vural, düzenlediği basın toplantısında, PKK terör örgütü elebaşı İmralı canisini muhatap alma, onunla kapalı kapılar ardında pazarlık yapma sürecinin devam ettiğini ileri sürdü.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, sözde “Taş atan çocuklar” için düzenlemeler de öngören Terörle Mücadele Kanunu (TMK) ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısıyla, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın yeniden yargılanmasının önünün açılacağını iddia etti. Vural, düzenlediği basın toplantısında, “PKK terör örgütü elebaşı İmralı canisini muhatap alma, onunla pazarlık yapma sürecinin devam ettiğini” ileri sürdü.

Gizli pazarlık yapılıyor
Bu sürecin bir parçasının da “Öcalan’ın yanına arkadaş gönderme” projesi olduğunu ifade eden Vural, bu projeyle Öcalan’ın taleplerinin bir kısmının karşılandığını söyledi. Vural, şimdi de PKK ile yürütülen müzakere sürecinin arka planında başka pazarlıkların yapıldığını savunarak, “Son zamanlarda ortaya çıkan olaylar şu suallerin cevabını beklemektedir: Ne pazarlıklar yapıldı, ne sözler verildi? Kapalı kapılar ardında muhatap aldıklarınızla neleri görüştünüz?” diye sordu.

Engel kaldırılmaktadır
“Türkiye’nin yine sokakla pazarlık edilen noktaya geldiğini” iddia eden Vural, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile yapılan görüşmede, İmralı canisinin konumunun, adeta bir politik lider haline dönüştürüldüğünü ileri sürdü. Vural, şöyle devam etti: “Dün etkin pişmanlıktan yararlanmak için örgüt kurucusu ve yöneticilerinin önünü açarken deşifre edilen AKP, bugün de terörist başının yeniden yargılanması sürecinin önünü açacak girişimde bulunmaktadır.” (Haber: Önsel ÜNAL)

CHP’li Hakkı Saha Okay, “AİHM kararına paralel olarak yeniden yargılama, teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın cezasının indirilerek belli bir süre sonra serbest kalmasını beraberinde getirecektir” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) başvuru yapan terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan lehinde karar vermesi durumunda, ” taş atan çocuklar yasası “ diye tanıtılan yasa tasarısı ile teröristbaşı Öcalan’ın yeniden yargılanmasının yolunun açılacağını iddia etti. Okay ”Yeniden yargılama, Öcalan’ın cezasının indirilerek belli bir süre sonra serbest kalmasını sağlayacak“ dedi.

AİHM başvuruları görüşüyor
Okay, düzenlediği basın toplantısında, Terörle Mücadele Kanununda Değişiklik Öngören tasarının 10 Kasım’da TBMM’ye sevk edildiğini anımsattı. AİHM’in bebek katili Öcalan’ın çeşitli başvurularını görüşmeye devam ettiğini ifade eden Okay, şöyle konuştu:

Teröristbaşına örtülü af
”Bu başvurulardan birinin konusu Öcalan’ın müebbet ağır hapis (daha sonra değiştirilen adıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis) cezasının şartlı tahliyeye olanak vermeyen şeklinin, mahkumiyet tarihinde, (29 Haziran 1999) yasalarda mevcut olmadığına ilişkindir. Eğer, AİHM, Abdullah Öcalan lehinde karar verirse şu anda siyasi iktidarın getirdiği tasarı ile yapılan değişiklikle bölücübaşı Öcalan’ın yeniden yargılanmasının yolu açılacaktır. AİHM kararına paralel olarak yeniden yargılama Abdullah Öcalan’ın cezasının indirilerek belli bir süre sonra serbest kalmasını beraberinde getirecektir. Yani terörist başına örtülü af getirilecektir. “

DTP’den yeni talepler
PKK’nın siyasi kanadı DTP, bebek katili Abdullah Öcalan’ın cezaevindeki koşulların düzeltilmemesi halinde açılıma destek vermeyeceklerini belirtti.

Açılımın ortağı DTP’den yeni talepler
AKP’lilerin, açılımı birlikte yürüttüğü terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı DTP, bebek katili Abdullah Öcalan’ın kaldığı yeni cezaevindeki koşulların düzeltilmemesi halinde açılıma destek vermeyeceklerini belirtti. AKP’nin, İmralı ve kendilerini tasfiye etme sürecini işlettiğini ifade eden DTP Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş, şunları söyledi:

Hassas bir şahsiyet
“İmralı cezaevi sisteminin sonlanması gerektiğini düşünüyoruz. Biz Öcalan gibi hassas bir şahsiyetin orada tutulmasını doğru bulmuyoruz. Adalet Bakanlığı’nın verdiği bilgiye göre, toplam 12 metrekare. 6 metrekaresi banyo-tuvalet, gerisi de yaşam alanı şeklinde. Havalandırması 42 metrekareyken şimdi 22 metrekareye düşürülmüş. İç hukuk mevzuatı gereğince de bir kişinin 10 yılı aşkın süredir tek başına bir hücrede tutulamayacağını belirttik. Bunun kanunlara aykırı olduğunu dile getirdik. Konuyla ilgili uluslararası sözleşmeler ve raporlar vardı ve hükümet bu hukuksuzluğu sonlandırmak zorundaydı, ancak bunu yapmadı.” (Haber: Sümeyra YILMAZ)

 

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=27296

 



Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,790 µs