En Sıcak Konular

GALATASARAY : 1 - PANATHINAIKOS : 0

4 Aralık 2009 09:43 tsi
GALATASARAY : 1 - PANATHINAIKOS : 0 Aslan, galibiyet golünü ikinci yarıda Mustafa Sarp ile attı. Cim-Bom bu sonuçla Avrupa Kupaları’nda grubunu ilk sırada tamamlayan ikinci Türk takımı olmayı da başardı

Sirtaki

Sarı-kırmızılı ekip, maça hızlı ve arzulu başladı. Rakip kalede birçok tehlike yaratan Aslan, galibiyet golünü ikinci yarıda Mustafa Sarp ile attı. Cim-Bom bu sonuçla Avrupa Kupaları’nda grubunu ilk sırada tamamlayan ikinci Türk takımı olmayı da başardı

Özgüven başarı için olmazsa olmaz kuraldır. Çünkü insana bu ruh hali ilham verir, hedefine ulaşması için. Rijkaard da düşüşe geçen takımının sönük bir hale bürünmesini yaşanılan güven sorununa bağladı önceki gün. Teşhis şüphesiz yerindeydi. Çünkü özgüven sorunu yaşıyorsanız, enerjiniz ve gücünüz zayıflar. Her şeyden öte çabalamazsınız. Bakınız son dönemdeki Galatasaray’a...
Kaybolan güvenin yerine gelmesi için Panathinaikos maçı ayrı bir önem taşıyordu. Çünkü Aslan’ın sezon başında herkesi kendine hayran bırakan tablosu, üst üste gelen kötü sonuçlarla bir anda ağır eleştirilere bırakmıştı.
İşte bu noktada Rijkaard en çok ihtiyaçları olan şeyi söyledi: “Panathinaikos’u yenerek özgüvenimizi kazanmak istiyoruz.”
Aslında iki takımın güle oynaya gruptan çıkacak olması, ortaya stressiz bir 90 dakika çıkarmıştı. Yine de sarı-kırmızılılar, yeşil-yoncaları devirerek hem yitirdiği özgüveni hem de liderliği dolayısıyla bir sonraki turda avantajı yakalamak istiyordu. Karşılaşma öncesi hava bu. Kadrolar elimize geldiğinde son dönemin moda saha dizilişinin değiştiğini görüyoruz. Olması gerektiği gibi. Çünkü bu takım ‘korkak’ değil ‘cesur’ bir anlayışı benimsiyor.
Sabri-Gökhan-Servet-Hakan Balta’dan oluşan savunma hattının önünde tek adam Mehmet Topal. Hemen önünde Elano ve Mustafa Sarp. İlerde ise Arda-Nonda-Kewell. İlk bölümde bu şablon etkili. Kewell ve Nonda formda olsa ilk yarıda oyun kopacak gibi. Gökhan’ın sakatlığı o ana kadar bölgesinde çok işi işler yapan Mehmet’in zorunlu olarak savunmaya alınmasına neden oldu. Bu durum pas trafiğini olumsuz etkiledi.
2. perde golle açıldı. Tabii şans faktörü başroldeydi. Konuk ekip bu golden sonra zaman zaman sürpriz çıkışlar yaptı. Son dakikalarda ise oyunun kontrolünü tamamen eline geçirdi. Ancak sonuç değişmeyince, Aslan Avrupa Ligi’nde adını bir üst tura lider olarak yazdırdı.
10’da Arda Turan sağdan iyi getirdi. Ancak ortasında Elano, geç kaldı.
23’te Mustafa Sarp’ın golü ofsayta takıldı.
42’de Arda estetik hareketlerden sonra Barış’ı gördü. Ancak Barış etkisiz bir şut çıkardı. 1 dakika sonra da Sabri’nin ortasına yükselen Kewell çerçeveyi tutturamadı.
49’da Mustafa Sarp cezaalanı içindeki karambolde vurdu. Kante’ye çarpan top yön değiştirdi ve ağlarla buluştu: 1-0.
56’da Servet bir an dalınca Cisse Franco’yla karşı karşıya kaldı. Arjantinli önemli bir kurtarış yaptı.
76’da Ninis defansın arkasına sızarken Mehmet kritik bir hamlede bulundu.

MAÇIN RÖNTGENİ
Maçın Adamı
Mustafa Sarp
Bitmek tükenmek bilmeyen enerjisinin karşılığını attığı golle buldu. İlk yarıda da bir golü ofsayta takılan Mustafa Sarp, gösterdiği performansla galibiyetin başrolünde yer aldı.
Pas: 59
İsabetli pas: 43
Top çalma: 13
Top kaybetme: 18
Orta: -
İsabetli orta: -
Yaptığı faul: 4
Yapılan faul: -
Topla buluşma: 64

Kırılma Noktası
Kritik müdahale
Yunanistan’ın Messi’si olarak gösterilen Ninis’in 76. dakikada savunmanın arkasına sızdığı an Mehmet Topal’ın kritik müdahalesi olmasa belki de dün gece sonuç hüsran olacaktı.

MAÇTAN NOTLAR
Omzu çıkan Zan kapattı
Cim-Bom maçı kazanırken, Gökhan Zan’ı kaybetti. 26. dakikada Karagounis’i durdurmaya çalışırken yere ters düşen tecrübeli futbolcu önce devam etmek istedi, ancak 30’da çıkmak zorunda kaldı. Sağ omzu çıkan Gökhan’ın ligin ilk yarısını kapattığı öğrenildi.

Neeskens: Hak ettik
Teknik Direktör Rijkaard’ın yerine basın toplantısına katılan Neeskens, futboldan memnun olduğunu söyledi. Deneyimli çalıştırıcı, “Galibiyetten dolayı çok mutluyuz. Kazanmayı hak ettik” dedi. Neeskens, Keita’nın yedek kalmasıyla ilgili soruya ise “Futbol 11 kişiyle oynanıyor” yanıtını verdi.(NEVZAT DİNDAR-Milliyet)

Kaynak: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=6&ArticleID=1169474&Date=04.12.2009&b=Sirtaki

 



Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,260 µs