En Sıcak Konular

SARKİSYAN:''TÜRKİYE ONAYLAMAZSA ZARARLI ÇIKAR''

2 Aralık 2009 18:25 tsi
SARKİSYAN:''TÜRKİYE ONAYLAMAZSA ZARARLI ÇIKAR'' Protokolün imzalanmasının 1915 olaylarının unutulduğu anlamına gelmediğini hatırlatan Sarkisyan, Ermeni diasporasının ‘Türkiye’den uzak durmak lazım’ yaklaşımının yanlış olduğunu söyledi.

Serj Sarkisyan Türkiye’yi uyardı 

Türkiye’yle imzalanan protokollerin 1915 olaylarının unutulduğu anlamına gelmediğini söyleyen Ermenistan Lideri Serj Sarkisyan, “Türkiye onay sürecini uzatırsa, Ermenistan da uluslararası normlara uygun olarak aynı adımlar atacaktır” uyarısında bulundu.
 
Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Türkiye ile ilişkilerin normalleştirilmesini öngören protokolün imzalanması ile birlikte ileriye doğru önemli adımlar atıldığını söyledi. Ermenistan–Türkiye ilişkilerini değerlendiren Sarkisyan, buzların kırıldığını, iki ülkenin ekonomik kalkınmasına ve bölgede barış ve istikrar ortamının sağlanmasına büyük katkı sağlanacağını belirtti. İktidarda bulunan Cumhuriyet Partisi’nin 13. Kongresi’nde konuşan Sarkisyan, Türkiye ve Azerbaycan’a uyarılarda bulunmayı da ihmal etmedi. Türkiye’nin protokolün onaylanma sürecini ertelemesi durumunda, Erivan’ın da benzer bir tutum takınacağını kaydeden Sarkisyan, Bakü’nün Karabağ’a yönelik iddialarına da en sert şekilde karşılık verebileceklerini söyledi.

Türkiye onaylamazsa zararlı çıkar
Ekim ayında Türkiye –Ermenistan dışişleri bakanları tarafından imzalanan protokolle ilgili değerlendirmelerde bulunan Ermeni lider, “Ankara ile ilişkilerde buzları kırarak, ileriye doğru önemli adımlar atmayı başardık. Bu adımlar hem iki ülkenin siyasi ve ekonomik kalkınmasına, hem de bölgesel barış, istikrar ve işbirliğinin gelişmesine katkı sağlayacak. Şimdi protokolü onaylanma aşamasındayız. Burada tarafların sözlerinin güvenirliliğini ve sorumluluk hisleri ile hareket etmeleri çok önemli. Mantıklı bir süreç gündemde. Ancak, Türkiye onay sürecini uzatırsa, Ermenistan da uluslar arası normlara uygun olarak aynı adımlar atacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

1915 olaylarını unutmadık
Protokolün imzalanmasının 1915 olaylarının unutulduğu anlamına gelmediğini hatırlatan Sarkisyan, Ermeni diasporasının ‘Türkiye’den uzak durmak lazım’ yaklaşımının yanlış olduğunu söyledi. Sarkisyan şu tespitlerde bulundu: “Tabiî ki Türkiye ile kıyaslanırsa aynı düzeyde diplomatik tecrübe ve siyasi kültüre sahip değiliz. Fakat, bundan hareketle Türkiye’den uzak durulması gerektiğini anlayışını da yanlış buluyorum. Evet, bizim Türklerle konuşma tecrübemiz yok. Ancak bunu başlatmamız lazım. Bunu hızla öğreneceğiz. Şu anda bile bir yıl önceki durumdan çok farklı bir noktadayız.”

Azerbaycan’a sert karşılık veririz
Ermenistan Cumhurbaşkanı konuşmasında Azeri lider İlham Aliyev’in “Diplomatik süreç sonuç vermezse, savaş dahil başka alternatifler de masada. Yukarı Karabağ’ın bağımsızlığını asla kabul etmeyiz” şeklindeki açıklamasına karşılık verdi. Sarkisyan, “Ermenistan Yukarı Karabağ ihtilafının barış yolu ile çözümünden yana. Ancak Yukarı Karabağ’a yönelik iddialara izin vermemiz mümkün değil. Gerekirse tüm iddialara sert yöntemlerle karşılık vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=9008327&tarih=2009-12-02

 



Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,424 µs