En Sıcak Konular

BU BİR ABD-AKP ORTAK YAPIMIDIR: ''TÜRKLÜĞÜ BİTİRMEK''

2 Aralık 2009 11:51 tsi
BU BİR ABD-AKP ORTAK YAPIMIDIR: ''TÜRKLÜĞÜ BİTİRMEK'' ABD’de yayımlanan her rapor “açılım” olarak Türkiye’ye dönmeye devam ediyor.AKP’li Bahçekapılı, yeni hedeflerini açıkladı

"TÜRKLÜĞÜ BİTİRECEĞİZ"

AKP’li Bahçekapılı, yeni hedeflerini böyle açıkladı

İKTİDARIN PKK açılımıyla atbaşı götürdüğü ‘Türklüğü   yok etme planı’nı, AKP Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı deşifre etti: Anayasayı değiştireceğiz ve vatandaşlıktaki Türklük tanımını kaldıracağız. Yoksa demokratikleşmeyi yapamayız. Vatandaşlık tanımı da değiştirilecek.  Herkes kendi etnik kökenini ifade edebilecek ve üst kimlik olarak “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım” diyecek. İşte bu, sorunu çözer.

ABD’nin araştırma diye yayımladığı raporla Türklüğe karşı girişilen alt yapı hazırlığı ortaya çıkmış, gazeteniz YENİÇAĞ gelinmek istenen noktayı 27 Ağustos’ta bu başlıkla duyurmuştu.

ABD’nin raporu açılım oldu!
ABD’de yayımlanan her rapor “açılım” olarak Türkiye’ye dönmeye devam ediyor. Atlantik Düşünce Konseyi’nin hazırladığı Kürt raporlarından sonra, ABD’deki Starford Üniversitesi’nin geçen ağustos ayında yayımladığı araştırmada açılım olarak dönüyor. Üniversitenin “Türkiye’de Türkler değil, genlerinde Arap, Slav, Yunan, Yahudi ve Berberilere ait karışık kodlar taşıyan insanlar yaşıyor” iddiasının ardından, iktidar “Türklüğü” Anayasa’dan çıkarma planları olduğunu itiraf etti.  Taraf gezetesinden Neşe Düzel’e konuşan AKP Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, PKK açılımının anayasa değişikliğiyle sonuçlanacağını ifade etti.

‘Vatandaşlık tanımı değişecek’
Bahçekapılı, “Vatandaşlık tanımı da değiştirilecek. Herkes kendi etnik kökenini ifade edebilecek ve üst kimlik olarak ”Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım “ diyecek.” Bahçekapılı, bu açıklamalarının ardından Neşe Düzel’in sorusuna “Yani Vatandaşlıktaki ” Türklük “ tanımı kalkacak öyle mi?” sorusuna“ ”Tabii. Yoksa demokratikleşmeyi yapamazsınız “ diye karşılık verdi. Bahçekapılı’nın deşifre ettiği ” Türklüğü bitirme planına “ muhalefetten sert tepki geldi. MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu demokratikleşmek için Türklük tanımının ortadan kaldırılmasına yönelik AKP hükümetinin Anayasa değişikliği yapmasını abestle iştigal olarak yorumladı. Serdaroğlu, ” Fazla söze gerek yok. Daha ağır bir ifade varsa onu kullanayım “ dedi.

Üniversitenin “Türkiye’de Türk yoktur” şeklinde özetlenebilecek raporunu manşetten duyurmuştuk.

Arıtman: Türk milleti buna izin vermez
CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman da AKP iktidarının 7 yıldan bu yana Türk kimliğine yönelik bir saldırı başlattığını belirterek, Türk’ün vatanında Türküm demeyi yasakladıklarını söyledi. Arıtman şöyle devam etti:
”Amaçları zaten Türk kimliğini, Türk milletini yok etmektir. Başbakan iktidara geldiği günden bu yana bu ülkede 36 etnik kimlik saymaktadır. Amaçları, ulus-devleti yok etmektir. Böylece ülkenin parçalanmasını sağlamaktır. Ama Türk milleti buna izin vermeyecektir. Bunlar geldikleri gibi gidecekler.(Haber: Önsel ÜNAL) [1]

Resmi dile derin operasyon

ARTUKLU Üniversitesi’nde ‘yaşayan diller’ kılıfıyla oluşturulması planlanan “Kürtçe Enstitüsü” talebine Bakanlar Kurulu’ndan onay çıktı. Siyasetçiler ve eğitim dünyasının uzmanları ise alınan kararın     bilimsel olmadığını vurgulayarak, arka plandaki siyasi amaca dikkat çekiyor: Önce ‘Bu bölümden mezun olacaklar nerede istihdam edilecek?’ sorusunun cevabı verilmeli.

2. resmi dile  statü kazandırma
GAZİ Üniversitesi Rektörü Rıza Ayhan, “Enstitü açma, Kürt dili bölümü için hazırlık. YÖK açıkça ‘Önce hoca yetiştireceğiz, sonra lisans programı açacağız’ diyor. Bu PKK’nın söylemi. Eğitim dili Türkçedir. 2. dile statü kazandırmak üniter yapıyı bozar” dedi.

Kürtçe ikinci dil oluyor
Artuklu Üniversitesi’nde ‘yaşayan diller’ kılıfıyla oluşturulması planlanan Kürtçe Enstitüsü talebini kabine de onayladı. Uzmanlar bu kararı Kürtçe’nin ikinci dil olması için atılan ilk adım olarak yorumluyor 

AKP Hükümetinin ’açılım’politikası sürecine paralel olarak YÖK’ün izin verdiği Mardin Artuklu Üniversitesi’nde “Türkiye’de yaşayan diller enstitüsü” açılması yönündeki karar Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı. Bu kararla birlikte kurulacak enstitüde Kürtçe bölümü de yer alacak. Karara tepki gösteren siyasetçiler ve eğitimciler ise enstitü kurulmasının amacının Kürtçe bölümlere hazırlık olduğunu belirterek, “Bu bölümden mezun olacaklar nerelerde istihdam edilecek?” sorusunun cevabını beklediklerini söylediler.

Bölünmeye gidiyoruz
MHP Eskişehir Milletvekili ve TBMM Eğitim Komisyonu üyesi Beytullah Asil, enstitü sonunda bölümlerin de açılmaya başlayacağını belirterek, “Alınan karar bilimsellikten uzak tamamen siyasi bir karardır” diye konuştu. Asil, AKP’nin uyguladığı politikaya eğitimi ve bilimi de alet ettiğini vurgulayarak, “Bu kararın bilimsel olmadığı açıkça ortada. Türkiye üzerinde oynanan planın bir parçasıdır. AKP iktidarının ” açılım “ adıyla uygulamaya koyduğu politikanın, Başbakanın söylediği gibi bu planı ’Hazmettirmenin’adımlarından biri de bu karardır. Sonunda gideceği yer Kürtçe bölümlerdir, Kürtçe eğitimdir. Bu da Türkiye’nin etnik bölünmesine yönelik atılan önemli bir adımdır. Ülke hiç iyi yerlere doğru gitmiyor” diye konuştu.

İkinci dil statü kazanıyor
Gazi Üniversitesi Rektörü Rıza Ayhan, enstitü açılmasının gelecekte Kürt dili edebiyatı bölümlerinin açılmasının hazırlığı olduğunu belirterek, “Bu karar ilk alındığında YÖK Başkanı’na gazeteciler ’lisans eğitiminden vazgeçildi mi’sorusu soruluyor ve hayır yanıtı alınıyor. Önce hocalarını yetiştireceğiz ondan sonra lisans programlarını açacaklarını açıkça söylediler. Ben bunu da eğitim olarak, sosyolojik olarak, eğitim siyaseti olarak doğru bulmuyorum. Bu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki DTP’nin, PKK’nın söylemiydi. Bebek katili Öcalan başta olmak üzere bölücü unsurların söylemiydi bunlar. Dili olgunlaştıracağız, önce öğretmen yetiştireceğiz, daha sonra eğitim vermeye çalışacağız yani ikinci bir dil yaratılmaya çalışılıyor. Eğitim dili Türkçedir. İkinci bir dil geliştirmek ve o dile statü kazandırmaya gayret sarf etmek, Türkiye’nin Anayasasında belirtilen Üniter yapının ve Ulus devlet yapısını ihlal edecek mahiyettedir. Mevzuatlara kesinlikle aykırıdır” diye konuştu.(Haber: Sümeyra YILMAZ) [2]

 

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi

[1].http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=27172

[2].http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=27171

 



Bu haber 780 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,103 µs