En Sıcak Konular

TİB'DE İKİNCİ İNCELEME

2 Aralık 2009 10:23 tsi
TİB'DE İKİNCİ İNCELEME Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı doğrultusunda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nda ikinci kez telekulak incelemesi yapıldı.

TİB’de bu defa kayıtlar alındı 
 
Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nda ikinci inceleme

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı doğrultusunda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nda ikinci kez telekulak incelemesi yapıldı. Hakim Hayri Keskin’e, Eminağaoğlu’nun kullandığı 11 telefona ait kayıtlar da verildi.

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin aldığı karar doğrultusunda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nda (TİB) ikinci kez inceleme yapıldı. İlk incelemede belge alınmasına izin verilmeyen Hakim Hayri Keskin’e bu kez belge verildi. Eski YARSAV Başkanı ve Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun suç duyurusu üzerine yapılan ilk incelemeyi de gerçekleştiren Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Hayri Keskin, beraberindeki 3 bilirkişi ile birlikte, dün sabah TİB’in binasına geldi. Keskin ve bilirkişi heyetinin yaptığı inceleme yaklaşık 3 saat sürdü. İncelemede Eminağaoğlu’nun dinlenip dinlenmediğini sorduğu kullandığı 11 adet telefon numarasına ait kayıtlar alındı. Polis eşliğinde gerçekleştirilen inceleme sonrasında, TİB binası çıkışında gazetecilerin “Bir engelleme ile karşılaştınız mı?” soruları üzerine Keskin, “Hiçbir açıklama yapmıyoruz arkadaşlar. İşlemimiz bitmiştir” dedi.

‘Dokümanları aldılar’

TİB Başkanı Fethi Şimşek, ikinci incelemeye ilişkin, “Hakim kararında, Sincan Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararında da yazılı olduğu gibi sadece müştekinin iddiaları, müştekinin telefonları ile ilgili hususlar incelendi. Gerekli dokümanlarını aldılar, keşif tutanağı tutarak başkanlığımızdan ayrıldılar” dedi.

Şimşek, TİB’de herhangi bir dinleme yapılmadığını, hakim kararlarında aidiyet numaraları yazılı soruşturmayı yapan cumhuriyet savcısının görevlendirdiği kolluk görevlileri tarafından ilgili birimler nezdinde dinleme yapıldığını söyledi. TİB’e gelen hakim kararlarında, hukuka aykırı bir durum olduğunda bunlarla ilgili itirazlarını yaptıklarını hatırlatan Şimşek, “Burada yapılan işlem, Ankara 1. Sulh Ceza hakimimiz, Sincan Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği karar çerçevesinde Başkanlığımıza geldiler, gayet olgun bir hava içerisinde ve tamamen hukuki çerçevede bu işlemlerini yaptılar ve teşekkür ederek ayrıldılar” dedi.

Bir gazetecinin, “Bilgisayarlar kopyalandı mı?” sorusuna Şimşek, “Hakim kararında, Sincan Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararında da yazılı olduğu gibi sadece müştekinin (Savcı Eminağaoğlu) iddiaları, müştekinin telefonları ile ilgili hususlar incelendi. Gerekli dokümanlarını aldılar, keşif tutanağı tutarak başkanlığımızdan ayrıldılar” yanıtını verdi. Şimşek, dinleme olayının tespit edilip edilmediğine ilişkin bir soruyu yanıtlarken “Zaten bu dinleme işleri kısmen basına intikal etti. Bunun dışında söylenecek somut, sizler için yeni denilebilecek bir husus yok” diye konuştu.

Kaynak: vatan Gazetesi,http://haber.gazetevatan.com/TIBde_bu_defa_kayitlar_alindi/273817/1/Gundem
 



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,165 µs