En Sıcak Konular

YOLCULUK AĞRILARINA EGZERSİZLE SON VERİN

30 Kasım 2009 11:23 tsi
YOLCULUK AĞRILARINA EGZERSİZLE SON VERİN Uzmanlar; uçak, otobüs ya da araba yolculukları sırasında düzenli olarak yapılacak esneme hareketlerinin yolculuğun yol açtığı ağrıların azalmasına yardımcı olduğuna dikkat çekiyorlar.

Yolculuk tutulmalarına 6 adımda son verin  

Uzmanlar; uçak, otobüs ya da araba yolculukları sırasında düzenli olarak yapılacak esneme hareketlerinin yolculuğun yol açtığı ağrıların azalmasına yardımcı olduğuna  dikkat çekiyorlar. 

Uzun yolculuklarda yaşanan bel, sırt veya boyun ağrısı, tatil keyfini çoğu zaman  eziyete çevirir. Uzun süreli oturmak, bel, sırt ve boyun bölgesindeki yapılara bir süre sonra ek yük bindirir. Özellikle uzun süre koltukta otururken vücudun aldığı kötü pozisyon omurga üzerine daha fazla stres bindirir.
Uzmanlar; uçak, otobüs ya da araba yolculukları sırasında düzenli olarak yapılacak esneme hareketlerinin yolculuğun yol açtığı ağrıların azalmasına yardımcı olduğuna  dikkat çekiyorlar.

Yolculuk ağrılarına egzersizle son verin

Anadolu Sağlık Merkezi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Semih Akı, herhangi bir ekipman olmaksızın yolculuk sırasında yapılabilecek altı basit esneme hareketini anlattı.

1-Boyun tutulmasından kurtulun

Boynunuzu gevşetmek için başınızı sola çevirin ve yaklaşık beş saniye süreyle bu konumda tutun. Başınızı yeniden öne çevirin; daha sonra sağa çevirin ve beş saniye bu şekilde tutun. Beş kez tekrarlayın.

2-Omuzları yumuşatın

Omuzlarınızı ve boynunuzu gevşetmek için, kollarınızı vücudunuzu kenarında tutarken omuzlarınızı yukarı kaldırıp  bu pozisyonda yaklaşık beş saniye durun ve daha sonra istirahat pozisyonuna dönün. Beş kez tekrarlayın.

3-Gövde egzersizleri

Dik ve oturur konumdan öne doğru eğilerek gövdenizi yavaşça dizlerinize yaklaştırın. Kollarınızı yana bırakın ve daha sonra kollarınızla bacaklarınızı sarın. Derin nefes alıp verirken bu pozisyonda 20 saniye durun, daha sonra normal oturur pozisyona dönün. Beş kez tekrarlayın.

4-Vücudunuzu esnek duruma getirmek için

Ayakta dururken ellerinizi sırtınızın alt kısmına koyun ve belinizi geriye doğru yavaşça esnetin. 10 saniye bekleyin, gevşeyin ve vücudunuzu dik duruma getirin. Beş kez tekrarlayın.

5-Basit ama yararlı hareketler

Ellerinizi kalçalarınızın üzerine koyun ve vücudunuzu sola bükün. Bu pozisyonda 5 saniye süreyle bekleyin. Dik pozisyona geri dönün, sağa esneyin ve beş saniye bekleyin. Beş kez tekrarlayın.

6-Tüm belinizin esnediğini hissetmeye çalışın

Oturur durumda iken ayaklarınızı, parmak uçlarınız yerle temas halindeyken topuklarınız üzerinde yükseltin. 10 saniye süreyle bu pozisyonda bekleyin. Topuklarınızı tekrar yere değdirin ve 10 kez tekrarlayın. Bu gerçek bir baldır gerdirme egzersizi olsa da tüm belinizin esnediğini hissedeceksiniz.

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=9008290&tarih=2009-11-30


 



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,558 µs