En Sıcak Konular

ÇARE İSLAM'DA

30 Kasım 2009 02:39 tsi
ÇARE İSLAM'DA Yeryüzünde emperyalizmle savaşan tek bir ideoloji kalmamış, cümlesi teslim olmuştur, direnen yalnızca İslâm’dır

Çare İslâm'da
 
Biliyorum başlığı görünce işte bir yobaz daha diyerek topa girecek çok insan var aziz yurdumda.
Olsun.
Üzülseler, patlasalar da, emperyalizme karşı tek çâre ne şu, ne bu, İslâm, sadece İslâm.
Gerçek bu ise birileri kahrolacak diye biz niye susalım?
Adını anmadan yemeğe başlamayan ve laiklik demeden sofradan kalkmayan dostların farkında olmadığı emperyalizme karşı çarenin İslâm olduğu gerçeğini rahmetli Atatürk çok iyi biliyordu, bildiği ile amel ettiği için de, hem Çanakkale’de hem Milli Mücadele’de Türk’ü ısıran emperyalizmin dişlerini söktü, Haçlı müstevliye Türk milletinin şahsında İslâm’ın elini bir kez daha öptürdü.
Çarenin İslâm olduğu o kadar ortada ki...
Yeryüzünde bir milyarın üzerinde aç ve açık insan var, onları bu hale getiren Avrupa ve Amerika’da ise bir milyarın üzerinde insan obezite tedavisi görüyor. Filistin’den Irak ve Afganistan’a, Çeçenistan’dan Pakistan içlerine kadar bütün savaşlar Müslüman halkların ayakta durmaya çalıştığı topraklarda yaşanıyor ve Müslümanları fok balıkları ve tavuk katleder gibi suçlu suçsuz demeden katledenler ise ya ateist âlemi ya Hıristiyan dünyası. Hayır, bir din savaşı falan var demiyorum, böyle bir şey de istemiyorum. Avrupa emperyalist değil mi? ABD emperyalist değil mi? Rusya emperyalist değil mi? Peki bu emperyalistlerle ezilen, katledilen insanlar ve sömürülen topraklarda açlıktan ölmemek için direnen yoksullar adına kim savaşacak?
Japonya mı?
Çin mi?
Rusya mı?
Evet diyorsanız, güldürmeyin adamı deriz. Çünkü ne Çin ne Japonya ne Rusya, ABD ve Avrupa olmadan ayakta iki ay duramaz.. Üstelik Çin, Uygur Türklerini sömürmüyor mu? Emperyalizmle mücadele ediyorum diye ABD ve Avrupa ile mücadeleye girecek Çin ve Japonya’nın mallarını İran ve Afrika’nın yoksul halkı mı alıp onları ayakta tutacak? Japonya ABD, Almanya, İngiltere ve Fransa’dan az mı emperyalist yani?
Güldürmeyin beni. Siz Rus, Çin ve Japon yönetici ve işadamlarına, “Bir Amerikan vatandaşının bir gün fazla yaşamasını mı istersiniz yoksa yüz Afrikalının açlıktan ölmesini mi?” diye sorsanız, “Tabii ki Afrikalıların yaşamasını isteriz” isteriz cevabını verirler. Verirler amma o bir Amerikalıyı yaşatmak için anında o yüz Afrikalının organlarını söküp o Amerikalıya nakletmeye koyulurlar.  Çünkü o Amerikalı ölürse Çin ve Japonya’da on kişi aç kalır ama yüz Afrikalının ölümü Pekin ve Tokyo’da bir sivrisinek ölüsü kadar etki yapmaz.
Öyleyse dünyanın neresinde olursa olsun emperyalizme karşı verilecek mücadelenin tek manevi dinamiği İslâm dinidir. Irak’tan Afganistan’a, Filistin’den Pakistan’a, Doğu Türkistan’dan Çeçenistan ve Balkanlara kadar ABD, Rusya ve Çin emperyalistleri ile savaşanlar da kimi yerde Hizbullah, kimi yerde Taliban adı ile Müslümanlardır. Yeryüzünde emperyalizmle savaşan tek bir ideoloji kalmamış, cümlesi teslim olmuştur, direnen yalnızca İslâm’dır. Türkiye’de şu adına bu adına Müslüman ve İslâm dini ile didişen herkes ABD’nin, AB, Rusya, Çin ve İsrail’in yani emperyalizmin ekmeğine yağ sürüyordur da farkında değildir, o kadar farkında değildir ki, hem İslâm ve Müslüman’la uğraşmakta, hem emperyalizme karşıyım, Atatürkçüyüm diyebilmektedir.

HASAN DEMİR-YENİÇAĞ

KAYNAK.Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/a_haberdetay.php?hityaz=11054
 



Bu haber 500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,385 µs