En Sıcak Konular

BÖLÜCÜLER APO İÇİN MEYDANLARA İNDİ

27 Kasım 2009 18:32 tsi
BÖLÜCÜLER APO İÇİN MEYDANLARA İNDİ Diyarbakır’daki bölücüler yeni yerini beğenmeyen bebek katili Öcalan için meydanlara indi.

Bölücüler Diyarbakır'da bayram yaptı

İMRALI canisinin yeni yerini beğenmediğini açıklaması, terör örgütü yandaşlarını sokaklara döktü. DTP’nin Diyarbakır’da organize ettiği yürüyüşte, bebek katili Abdullah Öcalan ve çetesini öven sloganlar atıldı, örgütün paçavraları taşındı.

Polis gösteriye müdahale etmedi
ŞEHRİN göbeğinde “Ya Apo ile özgür bir yaşam ya da intikam”, “Kürt halkı 6 metrekareye sığmaz”, “Özgürlüğün özgürlüğümüz” pankartları ile Apo posterleri açıldı. Polisin müdahale etmediği gösteride, suçu ve suçluyu övenler evlerine dağıldı.

Bölücüler sokaklara indi
Diyarbakır’daki bölücüler yeni yerini beğenmeyen bebek katili Öcalan için meydanlara indi. Polislerin gözü önünde PKK paçavraları ve bölücübaşı posterleri açıldı. “İntikam yeminleri” havada uçuştu
Diyarbakır’daki ’PKK paçavralı, Öcalan posterli’ yürüyüşe güvenlik güçlerinden herhangi bir müdahalede bulunulmadı. Göstericiler yürüdü, polis izledi.
İmralı cezaevindeki yeni yerini beğenmediğini açıklaması PKK’lıları sokaklara döktü. Önceki gün Diyarbakır’da, DTP’nin organize ettiği yürüyüşle sözde bebek katili Öcalan’ın sağlık koşulları, yol haritası ve savunmalarından oluşan kitapların yasaklanması protesto edildi. Diyarbakır DTP İl binası önünde bir araya gelen ve aralarında DTP Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve ilçe belediye başkanların da bulunduğu yüzlerce kişi, terör örgütü lehine sloganlar attı.

Koşulları ağırlaşmış
PKK paçavralarının da taşındığı  gösteride “Ya önder Apo ile özgür bir yaşam ya da intikam”, “Kürt halkı 6 metrekareye sığmaz”, “Özgürlüğün özgürlüğümüz, yol haritan rotamız, savunmaların perspektifimizdir” ve Öcalan’ın posterinin bulunduğu “27 Kasım’ı yaratan önder Apo’ya bin selam” yazılı pankartlar açıldı. Yürüyüşün ardından açıklama yapan DTP Diyarbakır İl Başkanı Fırat Anlı, bebek katili Öcalan’ın üzerindeki sözde tecrit koşullarının daha da ağırlaştırıldığını iddia etti. AKP’nin politikalarını eleştiren Anlı, “AKP bir ileri iki geri mantığıyla tekrar ortaya çıktı. Biz bu sürecin tıkatılması ve Öcalan üzerindeki tecrit koşullarının bu şekilde sürmesine sessiz kalmayacağız. Yol haritası aylardır verilmedi ve verilmiyor. Hani açılım, hani demokrasi? Eğer yol haritası verilseydi bu sorun daha zahmetsiz ve kısa sürede çözülürdü. Barışa götürecek olan bu yol haritasının içindeki şifrelerdir” dedi. İzmir’de DTP tahrikiyle başlayan olaylara da değinen Anlı şöyle devam etti:

Diyarbakır tehdidi
“Bizi kendi noktalarına çekmeye çalışanlara sesleniyoruz. Biz sonuna kadar bu halkın ve taleplerini yanında olacağız. İster beğenin ister beğenmeyin. Türkiye manipüle edilmeye çalışılıyor. Bu güne kadar karşı karşıya gelmeyen halklar karşı karşıya getirilmeye çalışılıyor. Biz sadece Kürt halkının talepleri için değil, Türkiye’de halklar üzerinde baskı ve tahakküm kuran sisteme de başkaldırıyoruz. Diyarbakır barışın başkentidir. Kim Diyarbakır’a barış ve kardeşlik için geliyorsa, kapımız sonuna kadar açıktır. Aksi düşünerek gelecek olan varsa, Diyarbakır’ın 2-3 yıl öncesine baksınlar” dedi.(Macit SOYDAN)

Kaynak: Yeniçağ gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=26989


 



Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,566 µs