En Sıcak Konular

ESKİ DOSTLAR DÜŞMAN OLDU

26 Kasım 2009 14:42 tsi
ESKİ DOSTLAR DÜŞMAN OLDU YILLARCA dava arkadaşı olan Abdüllatif Şener ve Başbakan Tayyip Erdoğan, telekulak skandalı sonrası karşı karşıya geldi. Erdoğan, “Beni de dinletiyor” diyen Şener’e 20 bin liralık tazminat davası açtı.

Dava arkadaşını mahkemeye verdi

Erdoğan ve Şener’in arasından yıllarca su sızmadı.

YILLARCA dava arkadaşı olan Abdüllatif Şener ve Başbakan Tayyip Erdoğan, telekulak skandalı sonrası karşı karşıya geldi. Erdoğan, “Beni de dinletiyor” diyen Şener’e 20 bin liralık tazminat davası açtı.

BAŞBAKAN’ın avukatları; dava dilekçesinde Şener’in telefon dinletmeyi birden fazla kez ve ısrarla iddia ettiğini, Erdoğan’ı suç işlemekle itham ettiğini ve kişilik haklarına saldırdığını öne sürdü.

Eski dostlar düşman oldu
Başbakan Erdoğan ile eski yol arkadaşı Abdüllatif Şener arasına kara kedi girdi. Şener’den davacı olan Erdoğan, partisinin 2004 yılında Kızılcahamam’daki kampında sağ yanına Şener’i alarak gazetecilere poz vermişti. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programı ile partisinin Şanlıurfa İl Teşkilatının açılışında “Başbakan beni dinletti” iddiasında bulunan Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener hakkında 20 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı. Erdoğan’ın avukatları Fatih Şahin ve Muammer Cemaloğlu’nun hazırladığı dava dilekçesinde, Şener’in, bir televizyon programında, “Başbakan dinliyor herkesi zaten... Dinleyeni dinlerler... Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına (TİB) kanunda da yetki verildi. Bu yetki nedir? Bir; dinleyen kurumları da dinleme ve izleme yetkisi verildi. Bu kurum doğrudan doğruya Başbakan’ın özel kurumu gibi kuruldu. Sayın Başbakanın beni dinlettiğine inanıyorum” ifadelerini kullandığı öne sürüldü.

Kara sürmeyi yeğledi
Şener’in, partisinin Şanlıurfa teşkilatının açılışındaki konuşmasında da benzer iddialarda bulunduğu kaydedilen dilekçede “Davalı (Şener), yalnızca kara sürmeyi yeğlemiş, ithamlarını tevsik ve ispat etme gereği duymamıştır. Kişilik haklarının, gerçek olmayan onur kırıcı bir haber yoluyla ihlali her zaman için hukuka aykırıdır” denildi.

 

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=26917

 



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,696 µs