En Sıcak Konular

KARA ŞÖVALYE

26 Kasım 2009 09:54 tsi
KARA ŞÖVALYE Siyah-beyazlı ekip, dengeli başladığı maçta Tello’nun harika golüyle öne geçti. İngilizler’in yedek ağırlıklı kadrosu önünde disiplini elden bırakmayan Kartal, 3 puanı cebe indirdi, Avrupa Ligi biletini henüz kaybetmedi

Kara şövalye

Siyah-beyazlı ekip, dengeli başladığı maçta Tello’nun harika golüyle öne geçti. İngilizler’in yedek ağırlıklı kadrosu önünde disiplini elden bırakmayan Kartal, 3 puanı cebe indirdi, Avrupa Ligi biletini henüz kaybetmedi

Manchester gibi  yıldızlar topluluğu bir takımı hem de deplasmanda öyle veya böyle yeniyorsunuz, ne yazık ki bu kulvarda bir üst tura çıkamıyorsunuz.
Hadi bırakın üst turu bir kenara, UEFA şansınızı zora sokuyorsunuz!
Beşiktaş bu, sağı-solu belli olmaz! Lige kör-topal başlıyor, tam potadan uzaklaştığını düşündüğünüz anda bir bakmışsınız ki, inanılmaz bir galibiyetler serisi ve yeniden zirve yarışına ortak bir Beşiktaş karşınıza çıkıyor.
Evet, Denizli’nin karnesine dün akşam da bir Manchester ‘zaferi’ eklendi. Manchester’e deplasmanda kafa tutan, Tello ile mükemmel ötesi bir golle üç puanı hanesine ekleyen Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura çıkamamasının temelinde yatan en büyük faktör bizce eldeki kadronun kapasitesidir. Düşünün ki, Tabata gibi inanılmaz para harcanan oyuncu yedek kadroda... Transferde nokta atışı yapamazsanız, hem kendiniz, hem de camiayı üzersiniz.
Neyse ki bu üzüntüyü biraz olsun Manchester galibiyeti ile taraftarlarına unutturdular.
Şimdi önlerinde bir CSKA maçı var... Bu maçı ne olursa olsun kazanmak zorunda Beşiktaş... Yoksa bu galibiyetin bir anlamı kalmaz, başarınızı gölgelersiniz. Hiç olmazsa UEFA kulvarında yerinizi alınız.
Evet, Tello’nun muhteşem golüyle çöken İngilizler, maç süresince Beşiktaş kalesinde müthiş bir baskı koydular. Kanatlardan yüklendiler, göbekten indiler, serbest atışlarla Beşiktaş savunmasını topa tuttular. Ne var ki bir savunma, ve de en önemlisi yine kalesinde devleşen Rüştü, dünkü galibiyetin diğer bir mimarlarındandı bize göre... Uzatma dakikalarında Manchester’ın yakaladığı iki pozisyon var ki, hani Rüştü olmasaydı, bu zaferin Kartal’ın kursağında kalması işten bile değildi.
Kısıtlı kadrosunu en iyi şekilde kullanan Denizli’yi, müthiş bir savaşım gösteren futbolcuları kutluyoruz.
20. dakikada topla soldan dripling yapan İsmail, uzun pasla sağda topu Tello ile buluşturdu. Şilili önce topu düzeltti, sonra kaleye baktı, yaklaşık otuz metreden soluyla sert vurdu, kaleci Foster uzandı, ama yapacağı bir şey yoktu: 0-1
30’da savunmadan dönen topla sağda Obertan buluştu, altı pasa kadar indi, şutunda Rüştü gole izin vermedi.
42’de Tello göbekten indi, Bobo’yu gördü, Sambacı gelişine topu Fink’in koşuyoluna yuvarladı, Alman futbolcu sağıyla yerden vurdu, yan direğe çarpan top auta gitti.
61’de Obertan topla ceza alanına girdi, sert vurdu, ancak kaleci Rüştü bu tehlikeyi de uzaklaştırdı. 90+3, Macheda’nın kafa şutunu Rüştü muhteşem çıkardı. Bu kornerden gelen topu bu kez Brown kaleye yolladı, Rüştü yine harika çıkardı.

SAYILARIN DİLİ

Denizli ilk kez

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk galibiyetini Manchester United karşısında aldı. Gruplarda 11. maçına çıkan Denizli, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın başında çıktığı dönem içerisinde 9 yenilgi, bir beraberlik elde etmişti.

23 maç sonra

Manchester United, Şampiyonlar Ligi’nde sahasında 23 maç sonra mağlubiyet yüzü gördü. En son 2004-2005 sezonunda 2. turda eşleştiği Milan’a sahasında 1-0 yenilen İngiliz ekibi, evindeki maçlarda 17 galibiyet, 6 beraberlik aldı.

Yine İngiliz!

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde deplasmandaki 2. galibiyetini de İngiltere’de aldı. 15. deplasman maçında 2. galibiyeti bulan Kartal, 2003-04 sezonunda Chelsea’yi 2-0 ile mağlup etmişti.

200. gol Tello’dan

Manchester United, Şampiyonlar Ligi’nde (Daha önceki adı Şampiyon Kulüpler Kupası) 200. golünü Beşiktaş’tan yedi. 211. maçan İngiliz ekibi, Tello’nun ayağından 200. golü kalesinde görürken, bu karşılaşmalarda 117 galibiyet, 52 beraberlik, 42 yenilgi aldı.

MAÇIN RÖNTGENİ

Maçın Adamı

RÜŞTÜ REÇBER

Tecrübesini yine konuşturdu. 90 dakika boyunca hep sakin kaldı ve defansını uyardılarla yi yönetti. Hele uzatma dakikalarında yaptığı kurtarışlar inanılmazdı.
Pas: 34
İsabetli pas: 10
Top çalma: 12
Top kaybetme: 24
Kurtarış: 10
Önemli kurtarış: 3
Yapılan faul: -
Topla buluşma: 43

Kırılma Noktası

UZATMA KURTARIŞLARI

Manchester’ın uzatmadaki baskısında maçı Rüştü kurtardı. 90+3’te Maceda, devamında ise Brown’un kafa vuruşlarını muhteşem çıkardı, 3 puanın bir numaralı mimarı oldu.

Maçtan Notlar

Mecburen 58

Süper Lig’de daha önce 58 numaralı formayı giyen, ancak bu sezon Sivas’ta kendisine gösterilen tepkiler nedeniyle bu numarayı bırakan İbrahim Toraman, eski numarasına döndü. Siyah-beyazlı futbolcunun numarası 58 olarak bildirildiği için bu formayla oynadı.

Ada’da kaldılar

Beşiktaş, dün geceki maçtan sonra geceyi kentte geçirdi. Siyah-beyazlı ekibin doğrudan Kayseri’ye geçeceği ve hafta sonunda oynayacağı Sivasspor maçının hazırlıklarını burada yapacağı açıklandı.(BİLAL MEŞE) [1]

AVRUPA LİGİ ŞANSI SÜRÜYOR

A-Beşiktaş CSKA’ya yenilir veya berabere kalırsa grubu dördüncü sırada bitirecek.

B-Beşiktaş CSKA’yı yener, Wolfsburg M.United’dan puan alamazsa, siyah-beyazlılar yine grup sonuncusu olacak. Zira CSKA, Beşiktaş ve Wolfsburg 7 puanda buluşurlarsa, üçlü averajla Wolfsburg ikinci, CSKA üçüncü, Beşiktaş dördüncü oluyor.

C-Beşiktaş CSKA’yı yener, Wolfsburg da M.United’dan puan alırsa grubun üçüncüsünü Türkler ve Ruslar arasındaki ikili averaj belirleyecek. Beşiktaş’a ikili averajda üstünlük kurmak için 2 farklı ya da 1-0’lık tek farklı galibiyet gerekiyor. 3-2, 4-3 gibi tek farklı mağlubiyet CSKA’ya yarıyor. Beşiktaş CSKA’yı 2-1 yenerse de turu geçen taraf genel averajda üstün olan Ruslar oluyor.[2]

Kaynak: Milliyet Gazetesi

 

[1].http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=6&ArticleID=1166546&Date

[2].http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=6&ArticleID=1166550&Date



Bu haber 704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,043 µs