En Sıcak Konular

''AMOK KOŞUCUSU'' GİBİ ''KORKMADAN'' KOŞUYOR

24 Kasım 2009 21:14 tsi
''AMOK KOŞUCUSU'' GİBİ ''KORKMADAN'' KOŞUYOR Hızını kaybedip de tökezlediği ilk anda, yalnızca iktidardan indirilmekle kalmayıp, apar topar ‘Yüce Divan’ın karşısına çıkarılacağını biliyor.

'Amok koşucusu' gibi 'korkmadan' koşuyor
 
Memleketin yüksek alî menfaatleri (!) doğrultusunda yaptığı olağanüstü hizmetler (!) neticesinde göz kapaklarının altı morarmaya başlayan ‘civanım’ delikanlı, 21 Kasım 2009 tarihinde Kızılcahamam’da düzenlenen AKP istişare toplantısında yaptığı konuşmada, muhalefete karşı aynen şöyle gürlüyordu:
 “Türkiye’nin hangi meselesine elimizi uzatsak, önümüze engeller çıkardılar. ‘AB’ dedik, ‘Kimliğimiz tehlike altında’ dediler, ‘Kıbrıs’ dedik, ‘Peşkeş çekiyorlar’ dediler. ‘Komşularla sıfır problem’ dedik, ‘Eksen kayıyor’ dediler. ‘Demokrasi’ dedik, ‘Uzak dur’ dediler. Şimdi ‘Milli birlik’ dedik ‘İhanet’ diyorlar.
Hep aynı ‘korkak’ yaklaşımı sergiliyorlar.
Eflatun ne güzel söylemiş: ‘Korkaklar hiçbir zaman zafer anıtı dikememişlerdir.’
Eğer Alparslan korksaydı, Malazgirt olur muydu? Pir Sultan, Dadaloğlu korksa o muhteşem dizeler dillerinden dökülür müydü? Kahraman Mehmetçik korksa Çanakkale’de o destan yazılabilir miydi? Hasan Tahsin, Nene Hatun, Sütçü İmam korksaydı, bu millet Kurtuluş Savaşı’nda istiklaline kavuşabilir miydi? Mustafa Kemal korksa idi bu Cumhuriyet inşa edilebilir miydi?
İstiklal Marşımız ‘Korkma’ diye başlıyor.
İşte bütün mesele bu.”

***

Peki bu sözlerin, Onur Öymen’in Meclis’te kullandığı ifadelerden farkı nedir?
- “Eğer Atatürk korkmuş olsa idi, inşa ettiği Cumhuriyet tek parça halinde bugünlere kadar gelebilir miydi?”
Ama Tayyip Erdoğan, kendisi ile ‘aynı dili’ konuşan Öymen’in sözlerinden ‘işine gelen’ bir ifadeyi cımbızla çekip alarak, ‘siyasi linç’ malzemesine dönüştürüyor.
Eşkıyaya arka çıkıp, “Evladı Kerbelayız diyenlere yapılan Kerbela muamelesini Meclis’e taşımak, millet ve insan sevgisiyle nasıl bağdaşır?” diye soruyor.
O halde ‘korkmamak’ ile kastedilen şey nedir?
Korkmamak, devlete karşı isyan bayrağını açanlara ‘anladıkları dilden’ hadlerini bildirmek midir, yoksa onları ‘savaş üniformaları’ ile sınırda karşılamak mıdır?
Anlaşılan o ki AKP iktidarı ile birlikte tersyüz edilen bütün kavramlar gibi ‘cesaret’ de, ‘boyun eğmek’, ‘teslim olmak’ ile yer değiştirdi.

***

İki dönem üst üste ‘iktidar’ olan, ama ne yazık ki bir türlü ‘muktedir’ olup da ‘zafer anıtı’ dikemeyen Tayyip Erdoğan, son günlerde iyice çöktü.
Belli ki geceleri bir türlü gözlerine uyku girmiyor, sabahları kan ter içerisinde uyanıyor.
Korkuyor, ‘deliğe süpürülme’ korkusu yüzünden, kendisini iktidara getiren okyanus ötesindeki güçlerin ‘Büyük Ortadoğu Projesi’ çerçevesinde önüne koyduğu her talimatı eksiksiz bir şekilde yerine getirmeye çalışıyor.
Korkuyor, ‘ne olur ne olmaz’ korkusu yüzünden, medyadaki silahşorlarına her gün yeni bir ‘senaryo’ yazdırarak, TSK’yı ve yargıyı ‘baskı altında’ tutmaya çalışıyor.
Korkuyor, ‘baraja gömülme’ korkusu yüzünden, ‘çelik-çomak’ oyunları ile gündem saptırtarak, millet iradesine bir kez daha ‘ipotek’koymanın yollarını arıyor.
‘Kepçekulak’ cumhuriyetine dönüştürdüğü ülkede, teslimiyetçi icraatlarına karşı çıkan herkesi izlemeye aldırması, ‘korku hazretlerinin’bir tecellisi değil de nedir?

***

Tayyip Erdoğan, adeta bir ‘amok koşucusu’ gibi dur durak bilmeden habire koşuyor.
Hızını kaybedip de tökezlediği ilk anda, yalnızca iktidardan indirilmekle kalmayıp, apar topar ‘Yüce Divan’ın karşısına çıkarılacağını biliyor.
Koştukça korkusu daha da artıyor.
Korkunun ecele faydası yoktur.

İsrafil Kumbasar-Yeniçağ

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/a_haberdetay.php?hityaz=10980



Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,172 µs