En Sıcak Konular

HEY GİDİ TÜRKİYE HEY!

24 Kasım 2009 19:49 tsi
HEY GİDİ TÜRKİYE HEY! Yayın hayatına ilk başladığında Milliyetçi gençler gönüllü dağıtımını yapardı.Hep iktidar yanlıs oldu,hiç muhalefette beklemedi.Fakat son zamanlardaki tavırları bu kadarına da pes dedirtti.

Bahsettiğimiz Gazete Türkiye,

Uzun yıllar bu gazetenin Ankara temsilciliğini yürütmüş olan Sabahattin Önkibar şu an çalıştığı Yeniçağ Gazetesi'ndeki köşesinden Türkiye Gazetesi'nin ibretlik seyrini yazdı.

İşte o yazı:

ABD vatandaşı medya patronundan PKK'ya selam ve sevgiler!
 
Türkiye Gazetesi ya da İhlas Camiası 70’li yıllarda keskin AP yanlısıydı. MSP ya da Milli Görüş ise fitne olarak mütalaa edilirdi. Gurup ihtilalle Kenan Evrenci oldu.
ANAP gelince anında Özal’a meylettiler ve çok değil birkaç yıl önce evliya olarak gördükleri Demirel’e sırt çevirdiler. ANAP iktidardan düşünce Enver Ören Çiller muhabbeti dillere destan oldu. 28 Şubat gelince Kadir Has ve Ali Baransel vasıtasıyla yeniden Demirel’in koruyuculuğuna talip oldular!
DSP-MHP-ANAP iktidarında Bahçeli’ye gidip  “Size devasa bir Genel Merkez inşa edelim”  teklifinde bulundular. 2002 Kasım seçimlerinde yine Çiller için seferber oldular. Seçimi AKP kazanınca İhlas gurubu anında Tayyip’e meyleder!
Seçimi kazanana kadar Tayyip bey İhlas camiası için en hafif tabirle makbul adam değildi. Öyle ki 1994 Belediye seçimlerinde İhlas mensuplarının oturduğu Yenibosna’daki malum sitede Tayyip’e bir oy bile çıkmamış, Erdoğan da bunun üzerine Belediye Başkanı olur olmaz Enver Bey’in Sarıyer’deki yalısında var olan kaçak katı mühürlemişti. ( O mührü o zaman Ankara’dan İstanbul’a gelip hemşehrim Tayyip Bey’e ben açtırmıştım)
Görüldüğü gibi İhlas’ın seyrinde muhalefette beklemek yoktur.
İş yaşamında bunlar bir ölçüde normal karşılanabilir lakin İhlas netice de bir manevi örgütlenme ve sermayesi mensuplarının katkılarından geliyor. Dolayısı ile ilke bağlamında vazgeçilmezleri olması gerekiyor.
Hal bu iken son süreçte yani AKP ile beraber yaşananlara şöyle bir göz atalım:
Bırakın ilk günden beri Türkiye Gazetesi’nin AKP bülteni gibi çıkması, İhlas kendi inançları ile çelişir bir görüntüye giriyor.
İşte son örnek dünkü Türkiye Gazetesi.
Neredeyse tam sayfalık manşette PKK Kandil önderi Murat Karayılan’ın gülümseyen bir fotoğrafı ve şu sözü var:
- “Çözüm Türkiye’yi dünya lideri yapar.”
Alt başlıklarda şunlar yazılı: Karayılan:  “Sorun çözülürse Türkiye büyür, AB’a girer ve Ortadoğu’nun hakimi olur.”
Peki haberin özü bu mu?
Elbette değil... İçerikte haberin gerçeği var ve Karayılan şunları söylemektedir:
- “Kürtlerin kimliği Anayasa ile kabul edilmeli.. Anadilimizle eğitim temel şartımız. Kürtçe TV, köy isimlerinin değişmesi ve Kürdoloji enstitüsü kandırmaca, Kürt halkı artık şekerle kandırılamaz.”
Evet PKK Kandil önderi bunları söylüyor ve bunlar haberin içeriğinde var ama haberi sunum ve manşet söylenenlerin tam tersi!
Belli ki Holdingi ve Gazeteyi yönetmeye başlayan ABD vatandaşı Mücahit Ören ABD ve AKP memnun olsun diye haberi ters yüz ediyor yani yanlış servis ediyor ve bu şekilde hem Tayyip Bey’e, hem Kandil’e, hem de Washington’a sevgilerini gönderiyor!
Tamam bütün bunlar SKP ve Maliye Bakanlığı ile başı dertte olan, TOKİ’den büyük ihaleler alan ve TMSF’nin hışmından kurtarılan Mücahit Ören’in belki teşekkürü de peki ya Türkiye Gazetesini okuyanlar?

Sabahattin Önkibar-Yeniçağ

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/a_haberdetay.php?hityaz=10978

 



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,389 µs