En Sıcak Konular

TÜRKMEN BAŞKAN KAHPE PUSU SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

24 Kasım 2009 14:38 tsi
TÜRKMEN BAŞKAN KAHPE PUSU SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ IRAK’taki seçimler öncesi yaptığı etkili çalışmalarla peşmergenin hedef tahtası haline gelen Türkmen Cephesi Musul İl Başkanı Yavuz Efendioğlu, alçakça bir tuzakla evinde şehit edildi.

Türkmen lideri kahpe tuzakla susturdular...

IRAK’taki seçimler öncesi yaptığı etkili çalışmalarla peşmergenin hedef tahtası haline gelen Türkmen Cephesi Musul İl Başkanı Yavuz Efendioğlu, alçakça bir tuzakla evinde öldürüldü. Kapısını çalarak, “Hastanız var, acil çıkmanız gerekiyor” diyen peşmergeler, kapının önüne çıkan Efendioğlu’nu çapraz ateşe alarak katletti. Türkmen Cephesi, suikastı kınadı.

Türkmen başkana suikast
Yaklaşan seçimler öncesi yaptığı çalışmalarla peşmergenin hedef tahtasına oturtulan Irak
Türkmen Cephesi Musul İl Başkanı Yavuz Efendioğlu, haince bir kumpas sonucu evinde öldürüldü
Irak’ın kuzeyindeki Musul kentinde yaşayan Türkmen Cephesi yürütme kurulu üyesi ve Musul İl Başkanı Yavuz Efendioğlu peşmergeler tarafından evinde öldürüldü. Efendioğlu’nun kapısını çalarak “Hastanız var, acil çıkmanız gerekiyor” diyen peşmergeler, kapının önüne çıkan Türkmen yetkiliyi çapraz ateşe alarak öldürdü.

Aktif olmasını istemediler
Konuyla ilgili konuşan Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Sadun Köprülü, Yavuz Efendioğlu’nun yaklaşan seçimler öncesinde aktif çalışmalarından dolayı Peşmergelerin hedefi olduğunu belirtti. Köprülü,  “Kendisi Musul civarında çok etkili çalışmalar yapıyordu. Aktif olmasını istemediler. Özellikle Peşmerge grupları bunu hazmedemedi. Musul’un bütün köylerini geziyordu ve Türkmenlerin haklarını savunuyordu. Kendisi zaten Telaferli. Bu nedenle de hedef oldu” dedi. Saldırının Irak Türkmen Cephesi’ne yapıldığını ifade eden Köprülü, “Bu saldırı Irak Türkmen Cephesine yapılmış bir saldırıdır. Bölgede Türkmenlerin etkin olmasını istemiyorlar. Birkaç ay önce zaten Efendioğlu’nun çalışmalarından dolayı tutukladılar. Ancak o yılmadı. En son olarak da geçtiğimiz gün evine gelip bu haince saldırıyı işleyerek, onu şehit ettiler” şeklinde konuştu. Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilciliği de bir basın bildirisi yayınlayarak hain saldırıyı kınadı. Bildiride, “Türkmenler tarih boyunca soykırıma maruz kaldı. Bunun son örneği de Yavuz Efendioğlu’nun şehit edilmesidir. Bütün baskı ve saldırılara rağmen Irak Türklerini hiçbir güç yıldıramayacaktır” ifadelerine yer verildi.

Dışişlerinden taziye
Dışişleri Bakanlığı yayınladığı taziyede, Efendioğlu’nun evine düzenlenen silahlı saldırıda öldürülmesinden derin üzüntü duyulduğunu belirterek, “Bu menfur terör saldırısını kuvvetle kınamaktayız” dedi. Ayrıca Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da olayın öğrenilmesinden hemen sonra Efendioğlu’nun ailesini ve Türkmen Cephesi başkanını telefonla arayarak, taziye dileklerini sundu.

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=26778


 



Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,537 µs